۲ مهر ۱۳۹۷، ۱۲:۵۴
کد خبر: 83042386
T T
۰ نفر
معنانگری و روان‌شناسی هستی روی پیشخوان كتاب‌فروشی ها

تهران- ایرنا- دو كتاب «روان‌شناسی هستی» و «معنادهی، معنانگری» با مفهوم محوری بررسی مشكلات و پرسش‌های زندگی انسان مدرن روانه بازار كتاب شد.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، روانشناسی «هستی» شاخه‌ای از روان شناسی است كه پرسش‌های بزرگ زندگی را به طور مستقیم مطرح می‌كند. این رشته كه در سال های اخیر رشد كرده به روانشناسی انسانی مطرح شده در آمریكا ارتباط نزدیك دارد اما بیشتر بر مبنای فلسفه اگزیستانسیالیستی اروپا شكل گرفته است.
این شاخه روانشناسی ملهم از فلسفه و ادبیات با طرح پرسش‌های زندگی انسان مدرن به بررسی هدف و معنا در حیات، نقش بحران در رشد انسان و نیز چگونگی جهت‌گیری و اداره بحران‌های زندگی در رابطه با بیماری ، تصادفات و مرگ می‌پردازد.
«بو جاكوبسون» روانشناس، روانپزشك و روان‌درمانگر استاد دانشكده علوم اجتماعی دانشگاه كپنهاگ در كتاب «روان‌شناسی هستی» به مساله وجود پرداخته است. وی با دو مدرك دكترا مسئولیت هدایت چند طرح تحقیقاتی را با تمركز بر مطالعه كیفی مشكلات روحی و روانی بیماران مبتلا به سرطان بر عهده داشته است.
هفت بخش این كتاب كه با ترجمه «پروین زبرجد» توسط نشر وانیا منتشر شده است به توصیف معضلات و واژه‌های مربوط به آن و ذكر تئورهای روان شناسی می‌پردازد.
وانیا همچنین كتاب دیگری را با محور روانشناسی هستی منتشر كرده كه اثری ترجمه-تالیفی از زبرجد است.
«معنادهی، معنانگری با نگرش روان‌شناسی هستی» با عنوان دوم «گشتالت تراپی» است. این كتاب براصل انتقال بی طرفانه ارزش‌ها ، تئوری‌ها ، روش و نوع تكنیك استوار است.
در مقدمه این كتاب كه بخش عمده مطالب آن از كتاب گشتالت تراپی «هنه هوستروپ» روانشناس دانماركی ترجمه شده است، گشتالت تراپی كار سیستماتیك روان درمانی معرفی شده كه به فرهنگ و وابستگی فرهنگی توجه كرده و انتظارات روان درمانی مدرن را تامین می كند.
گشتالت تراپی در مداوای ناراحتی های مختلف روانی نقش دارد و تاثیر جامعه را در شكل‌گیری شخصیت مدنظر قرار می‌دهد.
نویسنده دلیل نگارش این اثر را معرفی معنا درمانی – گشتالت تراپی با نگرشی روانشناسی هستی و نیاز به مجموعه ای از واژه های كلیدی و توصیف هماهنگ برای روان‌شناسان و روان‌درمانگران علاقه مند، عنوان می‌كند.
زبرجد معتقد است: گشتالت‌ تراپی در آمریكا رشد و ترویج یافت و به دلیل تفاوت‌های فرهنگی اجتماعی آن كشور درك آن برای دیگر ملل مشكل بود. روش های درمانی روان شناسی آمریكایی به دلیل معضلات و آئین های فرهنگی و اداری خاص هر جامعه در شاخص‌های بیماری و سلامت مخصوصا حالت های روانی در جامه اروپایی قابل استفاده نیست.
این كتاب می تواند به پزشكان روانپزشكان مشاوران و روانشناسان در مداوای كلینت هایی با مسائل روانی در شراط متفاوت اجتماعی و شكل گیری شخصیت در دوراهی های زندگی كمك كند.
فراهنگ **9053** 1701
۰ نفر