حسين زارع بيدكي روز چهارشنبه به ايرنا افزود: در حال حاضر تمام توليدكنندگان مواد خوردني، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي كه محصولات خود را به صورت بازرگاني و با نام تجاري عرضه ميكنند مكلف به اخذ پروانه بهداشتي ساخت از سازمان غذا و داروي كشور هستند.
وي اضافه كرد: شماره اين پروانه در ذيل لوگوي مخصوص سيب سبز سلامت بر روي محصول درج مي گردد.
اين كارشناس تصريح كرد: اين پروانه شامل 2 سري عدد است كه با مميز از هم تفكيك شده اند.
زارع بيدكي اظهار داشت: ابتدا يك عدد 2 رقمي كه معرف استان محل توليد آن محصول بوده درج شده و بعد از مميز يك عدد چهار يا پنج رقمي است كه عدد چهار رقمي اختصاص به محصولات كارگاهي و عدد پنج رقمي مخصوص محصولات كارخانه اي است.
وي گفت: سازمان غذا و دارو جهت صدور و تمديد اين پروانه با در اختيار داشتن آزمايشگاه هاي پيشرفته مواد غذايي و بهداشتي همچنين با به كارگيري كارشناسان مجرب ضمن بررسي همه جانبه تجهيزات و ميزان رعايت ضوابط بهداشتي نسبت به صدور اين پروانه اقداممي نمايد.
كارشناس كنترل كيفيت مواد غذايي دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد گفت: همچنين با بررسي كمي و كيفي، حداقلها و حداكثرهاي آزمايشگاهي مربوط به مواد اوليه و محصول نسبت به ، تمديد، لغو و بعضا پلمپ خط توليد، توقيف محصولات توليد و يا حتي معرفي توليد كننده متخلف به مراجع قضايي اقدام مي نمايد.
زارع بيدكي افزود: لازم است مردم هنگام خريد محصولات بسته بندي شده با دقت به داشتن پروانه بهداشتي ساخت توجه نمايند و از خريد محصولات فاقد پروانه مزبور خودداري و فروش محصولات بسته بندي شده فاقد پروانه بهداشتي ساخت توسط فروشندگان را با شماره گيري تلفن 190 به بازرسين بهداشت منطقه خود اعلام نمايند.
7544/ 6197
يزد - ايرنا - كارشناس كنترل كيفيت مواد غذايي دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد گفت: مواد خوردني و بهداشتي بسته بندي شده بايد داراي پروانه از سازمان غذا و دارو باشند.