پكيج سرمايشي با قابليت ذخيره سازي انرژي در بجنورد ساخته شد

بجنورد- ايرنا- براي نخستين بار در كشور، پكيج سامانه سرمايشي و گرمايشي، با قابليت ذخيره سازي انرژي و كاهش 90 درصدي مصرف برق در اوج مصرف تابستاني در شركت توزيع برق خراسان شمالي ساخته شد.

رئيس گروه تحقيقات و مجري انرژي هاي تجديدپذير اين شركت روز چهارشنبه به خبرنگار ايرنا گفت: شركت برق اين سامانه را با همكاري پارك علم و فناوري استان طراحي و تاكنون چهار نمونه از اين پكيچ را ساخته است.
مهندس اسماعيل حسين پور اظهار داشت: اين پكيج شبانه و در زمان كمي بار شبكه از برق تغذيه كرده و در زمان اوج مصرف، حدود هفت ساعت سرمايش خود را به محيط پس مي دهد.
وي افزود: برق مصرفي سامانه هاي معمولي سرمايشي 12 تا 13آمپر است در حالي كه اين پكيج در اوج مصرف تنها با يك آمپر برق فعاليت مي كند كه آزمايش هاي انجام شده نشان مي دهد مصرف برق را در زمان پيك، 91 تا 92 درصد كاهش مي دهد.
وي گفت: علاوه بر مديريت مصرف برق در پيك بار، اين پكيچ برق كمتري نيز مصرف مي كند كه هزينه هاي مصرف كننده به صورت چشمگيري پايين خواهد آمد.
وي با بيان اينكه اين پكيچ نه نمونه داخلي و نه خارجي دارد، افزود: اين سامانه در سازمان ثبت اختراعات كشور ثبت شده و اقدامات لازم براي ثبت جهاني آن هم در دست اجرا است.
حسين پور اظهار داشت: علاوه بر استفاده سرمايشي از اين سامانه، مي توان از گرمايش آن نيز بهره برد كه نقش موثري در كاهش و مديريت مصرف گاز زمستانه مي تواند داشته باشد.
رئيس گروه تحقيقات و مجري انرژي هاي تجديدپذير شركت توزيع برق خراسان شمالي اظهار داشت: هزينه ساخت اين پكيج نيز 40درصد از ديگر سامانه هاي سرمايشي و گرمايشي كمتر است.
حسين پور با اشاره به خروج سالانه ميليون ها دلار ارز براي وارد كردن سامانه هاي سرمايشي و گرمايشي به كشور، افزود: توليد انبوه و تجاري سازي اين پكيج نياز به حمايت مسئولان دارد كه در صورت ايجاد يك واحد توليد آن در استان مي توان براي بيش از يكهزار نفر اشتغال ايجاد كرد.
وي يكي از امتيازات مهم اين محصول را انطباق آن با شاخصه هاي زيست محيطي دانست، چرا كه گاز منوكسيد كربن كمتري توليد مي كند.
حسين پور افزود: پكيج مزبور به صورت كاملا هوشمند عمل كرده و در اندازه هاي متفاوت براي مصارف خانگي، اداري و اماكن بزرگ قابل ساخت است كه مي تواند چندين خروجي داشته باشد و با نصب يك دستگاه، همزمان 6 تا هفت نقطه از سرمايش آن بهره ببرند.
وي گفت: هم اكنون اين طرح در رديف اولويت هاي نخست پژوهشي كشور قرار گرفته و اميد است تجاري سازي آن مورد حمايت قرار گيرد.
به گزارش ايرنا مصرف برق كشور در زمستان 24 هزار مگاوات است كه اين رقم در تابستان به 56 هزار مگاوات مي رسد و 21 هزار مگاوات آن مربوط به سامانه هاي سرمايشي است.
3007/5132