به گزارش ایرنا، 'ترزا می' برخلاف اظهارات روز گذشته دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریكا، همكاریهای جهانی را اهرمی مهم در رفع چالشهای بینالمللی و استقرار صلح در دنیا توصیف كرد.
وی در همین حال عنوان كرد كه رأی مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا نفی همكاریهای بینالمللی نبوده بلكه درخواستی روشن در جهت انتقال تصمیمات و حساب كشی به داخل كشور است.
سخنان نخست وزیر انگلیس در مجمع عمومی سازمان ملل درواقع پاسخی بود به سؤالات دشواری كه جهان در سالهای اخیر با آن مواجه است.
وی گفت: پایان جنگ سرد، جهان را به دورهای از موفقیت بازار آزاد و لیبرالیسم هدایت كرد، ولی در عوض بحران اقتصادی سال 2008 ایده بازار آزاد را به چالش گرفت.
«می»با اشاره به بحرانهای اخیر و سیل مهاجرتها گفت كه مردم اكنون منطق و دلیل استفاده از زور برای حل بحرانهای بینالمللی را زیر سوا ل میبرند، اما همزمان از وضعیت سوریه منزجر هستند.
وی تلاش كرد كه توضیح دهد باوجوداینكه غرب درزمینهٔ صادر كردن دموكراسی از طریق زور و تغییر رژیم اشتباه كرده است، اما نباید بگذارد این اشتباه جلوی دخالت بشردوستانه در آنچه مقابله با حكومتهای دیكتاتوری و تروریسم مینامید را بگیرد.
نخستوزیرانگلیس درزمینهٔ دخالت نظامی درسوریه به بهانه مسائل بشردوستانه وآنچه استفاده آن كشور ازسلاح شیمایی خواند گفت ما به كمك فرانسه و آمریكا به سوریه حمله نظامی كردیم.
وی در ادامه از نقش روسیه در بكار بردن سلاح شیمیایی در داخل انگلیس انتقاد كرد و گفت كه با همكاری سایر كشورها انگلیس شاهد بزرگترین اخراج دیپلماتهای روس بوده است.
«می» نسبت به ظهور دوباره ملیگرایی افراطی و حكومتهای تمامیتخواه هشدار داد و گفت كه باید از اتفاقات قرن گذشته ازجمله ظهور فاشیسم و كمونیسم درس بگیریم.
نخستوزیر انگلیس در ادامه سخنان خود بارها از ارزشهای لیبرال مانند آزادی بیان، بازار آزاد، آزادی مالكیت، آزادی عقیده و تجارت آزاد سخن گفت و آنها را ارزشهای مشتركی دانست كه انگلیس با تمام ابزارهای خود سعی در پاسداری آنها خواهد داشت.
او با اشاره به نقش سازمان ملل در وضع تحریمها و مأموریتهای پاسداری از صلح و با اشاره به ایران ادعا كرد: 'تحریمها به رهبران ایران و كره شمالی نشان داد كه نمیتوانند هر كاری دلشان خواست بكنند.'
وی ضمن تأكید براهمیت آزادی بیان،درباره فعالیتهای انگلیس برای كنترل اینترنت خبرداد و گفت كه اینترنت باید از اطلاعات نادرست و مطالب تروریستی پاك شود. وی ضمن اشاره ضمنی به مواضع ترامپ در ایجاد مانع برای اقتصاد آزاد و تضعیف نهادهای بینالمللی و معاهدات و ملیگرایی افراطی، برافزایش همكاری بینالمللی و حذف موانع از سر راه تجارت آزاد تأكید كرد.
بهطور خلاصه نخستوزیر انگلیس تلاش داشت شنوندگان را متقاعد كند كه نظام اقتصاد جهانی و بازار آزاد همچنان بهترین مسیر توسعه است و نباید نگران فنّاوریهای آینده بود.
وی همچنین گوشهای از انتقادات خود را متوجه ترامپ، اتحادیه اروپا و روسیه كرد، اگرچه از ترامپ بهصراحت نامی نبرد. این سخنان را از سوی دیگرمیتوان پاسخی به جرمی كوربین، رهبرحزب كارگردانست كه دركنفرانس امروز حزب كارگر در سخنرانی خود مدعی شده بود اقتصاد سرمایهداری با وضع كنونیاش به بنبست رسیده است و وعده داد كه خدمات عمومی مانند راهآهن و انرژی را دوباره دولتی و ملی خواهد كرد.
شبك**اروپام ** هـ ن **1392
لندن – ایرنا – نخستوزیر انگلیس طی سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد عنوان كرد كه همكاریهای جهانی و پایبندی به قوانین بینالمللی ضامن بهبود وضع مردم خواهد بود.