به گزارش ایرنا، «سیدحیدر علی زیدی ' و «مهدی هنردوست» سفیر جمهوری اسلامی ایران ، در دیدار عصر جمعه در خصوص گسترش همكاری های بندری و كشتیرانی میان دو كشور گفت و گو و تبادل نظر كردند.
وزیر امور دریانوردی پاكستان در این دیدار با استقبال از توسعه مناسبات همه جانبه دو كشور، برقراری خط كشتیرانی مسافری میان بنادر دو كشور را موجب گسترش مناسبات تجاری و همكاری گسترده تر تهران - اسلام آباد عنوان كرد.
زیدی بر پیگیری این مهم تا رسیدن به نتیجه نهایی در دولت فدرال و وزارتخانه خود تاكید كرد.
هنردوست نیز در این دیدار با بیان اینكه ایران هیچ محدودیتی در توسعه مناسبات خود با پاكستان قائل نیست، ظرفیت های فراوان بنادر چابهار و گوادر را برای تقویت همكاری های اقتصادی و تجاری دوجانبه تشریح كرد.
وی بر عملیاتی شدن مفاد یادداشت تفاهم خواهر خواندگی چابهار و گوادر تاكید كرد.
سفیر ایران با بیان اینكه بندر چابهار، برای پذیرش كشتی های مسافری پاكستان آمادگی كامل دارد، افزود: بایدتلاش كرد تا با افزایش رایزنی ها به ویژه در حوزه كارشناسی و فنی، هر چه زودتر خط كشتیرانی مسافری (ferry lines) بین بنادر دو كشور عملیاتی شود.
به گزارش ایرنا، دریا و سواحلاز جمله بندر چابهار یكی از ظرفیت های بالقوه برای سرمایه گذاری و گردشگری در ایران است و زمینه ای برای گسترش همكاری ها بین كشورهای همسایه ها است.
همه ساله بیش از 200 هزار نفر از مردم پاكستان به صورت زائر از مناطق مختلف در پاكستان به ایران و از آنجا به عتبات عالیات در عراق سفر می كنند و راه اندازی خطوط دریایی بین دو كشور می تواند به رونق گردشگری دریایی دو كشور كمك فراوان كند.
اواخر فروردین ماه سال جاری روزنامه پرتیراژ «نیشن» پاكستان با انتشار خبری نوشت:منابع موثق در وزارت كشتیرانی و بنادر پاكستان اعلام كردند كه به منظور راه اندازی هر چه سریع تر كشتی مسافربری بین بندر شهر كراچی و بندر چابهار در ایران مكاتبات نهایی و اقدامات اداری بین وزارتخانه های دو كشور در حال انجام است.
این روزنامه افزود: شركت ملی كشتیرانی پاكستان در حال فراهم سازی و خرید كشتی های مسافربری برای آغاز طرح كشتی رانی بین دو كشور است .
طرح جابجایی مسافران از طریق دریا به دلیل افزایش اعزام زائران پاكستانی به مناطق گردشگری جمهوری اسلامی ایران از جمله مشهد و قم طرح ریزی شده است .
شبس**آساق**6125** 1917
اسلام آباد - ایرنا - وزیر امور دریانوردی دولت فدرال پاكستان با تاكید بر لزوم توسعه مناسبات و همكاری های كشورش با ایران به ویژه در زمینه ارتباطات زیرساختی، گفت كه فعال شدن مسیر دریایی ارتباطی دو كشور را با جدیت پیگیری می كند.