«حمید علیصمیمی» مدیركل سابق بنیاد شهید و امور ایثارگران تهران بزرگ روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی از اقدامات حضور 6 ماهه خود در مدیریت فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولان درباره رفع دغدغه اشتغال ورزشكاران، جذب مربی خارجی، پاداش مدال آوران، افزایش فوق ستاره ها، اصلاح قانون استخدام ورزشكاران، حضور داوران و مربیان در كسب كرسی های بین المللی و دیگر موارد سخن گفت.
وی كه سمت نایب رئیسی كمیته پارالمپیك را در اختیار دارد با اعلام برگزاری مجمع انتخاباتی این كمیته در آذر امسال بر اساس اساسنامه جدید، از تصویب پاداش پنج، 2 و هزار دلاری مدال آوران پاراآسیایی 2018 و یكسان سازی پاداش های وزارت ورزش به مدال آوران پاراآسیایی همانند آسیایی خبرداد.
رئیس فدراسیون جانبازان و معلولان گفت: با وجود كمبود اعتبار در كمیته پارالمپیك كه باید ارز را از بازار ثانویه تامین می كردیم، با حمایت های وزارت ورزش و جوانان و رئیس كمیته پارالمپیك تیم های اعزامی به جاكارتا هیچ مشكلی ندارند.
صمیمی اضافه كرد: علاوه بر آن قول مساعدی هم از استان ها گرفته شد تا پاداش هایی كه به قهرمانان آسیایی و المپیكی داده می شود به ورزشكاران مدال آور پاراآسیایی و پارالمپیك هم اختصاص یابد.
وی به این پرسش كه فدراسیون چه برنامه ای برای رفع دغدغه ورزشكاران در زمینه اشتغال دارد؟ پاسخ داد: در قانون استخدام قهرمانان ورزشی تنها به جذب فرزندان قهرمانان اشاره شد در حالی كه باید شامل خود قهرمانان هم می شد. زیرا ممكن است ورزشكاری نخواهد ازدواج كند یا ازدواج نكرده است آن وقت تكلیف چیست؟
رئیس فدراسیون جانبازان و معلولان ادامه داد: بر این اساس اصلاحیه در این باره انجام و به وزارت ورزش و جوانان و مجلس شواری اسلامی ارسال شده است كه در صورت موافقت، هم قهرمانان و هم فرزندان آنها استخدام می شوند.
** به دنبال افزایش فوق ستاره های ورزشی هستیم
صمیمی در ادامه از «زهرا نعمتی» و «ساره جوانمردی» به عنوان فوق ستاره ها در بخش زنان در رشته ای تیراندازی با كمان و تیراندازی یاد كرد و گفت: توانمندی های این بانوان ورزشكار تاثیر مهمی در ورزش معلولان و جانبازان گذاشته است كه همین باعث شناسایی ظرفیت های جدید در این رشته ها شد. نمی خواهیم فوق ستاره ها به همین 2 نفر محدود شوند.
وی از «سمیرا ارم» بانوی تیرانداز شیرازی كه برای نخستین بار در رشته تپانچه 50 متر زنان موفق به كسب سهمیه مستقیم پارالمپیك 2020 توكیو شد و «عالیه محمودی» دارنده برنز پاراآسیایی به عنوان ورزشكارانی كه ظرفیت فوق ستاره شدن را دارند یاد كرد.
صمیمی تاكید كرد: به دنبال توسعه ورزش زنان معلول هستیم زیرا ظرفیت آنها در بخش قهرمانی بالاست.
رئیس فدراسیون جانبازان و معلولان این را هم اضافه كرد كه به دنبال حضور ورزشكاران در رشته های پرمدال نظیر تنیس روی میز و دوومیدانی هستیم و باید با استعدادیابی ظرفیت مدال آوری در این رشته ها را افزایش داد.
** حضور35 هزار ورزشكار معلول در حوزه قهرمانی
صمیمی كه شمار ورزشكاران معلول ایران را 165 هزار نفر عنوان كرد، گفت: از این تعداد حدود 80 هزار نفر در ورزش همگانی و 35 هزار نفر هم در قهرمانی فعالیت دارند كه عمده ورزشكاران در حوزه قهرمانی در رشته های تیمی خلاصه می شود. اكنون حدود پنج هزار ورزشكار در رشته های والیبال و بسكتبال فعالیت دارند.
** به مربی خارجی نیاز نداریم
عضو هیات رئیسه كمیته پارالمپیك درباره جذب مربی خارجی توضیح داد: در ایران مربی، كم نداریم و معتقدم باید به مربیان استانی هم اعتماد كرد و به آنها برنامه داد و روند فعالیت های آنها را هم نظارت كرد.
صمیمی ادامه داد: اردوهای برخی از تیم ها به شیوه غیرمتمركز برگزار می شود و برخی ورزشكاران با توجه به شرایط جسمانی به خانواده متكی هستند. پس از بازی های پاراآسیایی با تك تك انجمن ها جلسه برگزار می كنیم و اگر نیازی به جذب مربی خارجی باشد اقدام می كنیم اما اكنون این نیاز احساس نمی شود.
**هزینه ورزشكاران معلول بیشتر از افراد سالم است
وی به دیگر فعالیت های 6 ماه اخیر خود اشاره كرد و گفت: از دیگر اقدامات فدراسیون، تقویت و توسعه فعالیت در حوزه جوانان، بزرگسالان و پیشكسوتان ورزشی است.
وی افزود: از پیشكسوتان در 2 بخش سلامت و ورزش همگانی و دیگری در حوزه مدیریتی و كادرهای فنی استفاده كردیم. به ویژه در مسائل فنی با توجه به تجربه های فراوانی كه داشتند، در اختیار تیم های ملی گذاشته شد.
رئیس فدراسیون جانبازان گفت: برای ورزش همگانی در بخش معلولان باید هیات های استانی را از نظر اماكن ورزشی و منابع مالی توانمند كرد زیرا هزینه در ورزش معلولان بیشتر از افراد سالم است كه عمده منابع به رفت و آمد این ورزشكاران اختصاص می یابد و باید در این زمینه ویژه تر دیده شوند.
صمیمی اضافه كرد كه بر اساس مفاد ماده 109 قانون برنامه ششم توسعه كه دولت مكلف شد تا 27 صدم درصد از ارزش افزوده درآمدهای عمومی را برای توسعه ورزش مدارس، بانوان، روستایی و عشایری، همگانی و زیرساخت های ورزشی با اولویت بخشی به ورزش معلولان و جانبازان اختصاص دهد، سال گذشته رقمی تخصیص یافت اما هنوز هیات های استانی بهره كافی از این محل نداشتند.
وی گفت: از وزارت ورزش می خواهیم تا از این محل تخصیص بیشتری به هیات های استانی جانبازان و معلولان بدهد.
رئیس فدراسیون جانبازان و معلولان اظهارداشت: بر اساس آخرین آمار سازمان بهزیستی حدود چهار میلیون معلول داریم وعمده این افراد در فدراسیون جانبازان فعال هستند. حال با طیف وسیعی از این افراد، نیاز به حمایت و كمك های دولت و نظام برای سلامت این بخش بیشتر احساس می شود.
صمیمی یادآور شد كه روی آوردن معلولان به ورزش همگانی زمینه را برای استعدادیابی ورزشكاران و هدایت در بخش قهرمانی فراهم می كند كه گام بعدی این مسیر آموزش است.
**برخی تجهیزات ورزشی در داخل تولید می شود
وی در بخش دیگری از سخن خود بر ضرورت دانش و علم ورزشی در این حوزه تاكید كرد و افزود: به دانش و علم ورزشی نیازمند هستیم. با توجه به وضعیت كنونی اقتصادی كشور و شرایط تحریم، در خرید تجهیزات ورزشی متناسب با استاندارد جهانی آی پی سی با مسائلی روبرو هستیم حال اگر بتوانیم از این ظرفیت استفاده كنیم در بخشی خودكفا خواهیم شد.
رئیس فدراسیون جانبازان و معلولان افزود: البته در این مدت تلاش كردیم تا بخشی از این تجهیزات را متناسب با همان سطح استاندارد جهانی توسط شركت های دانش بنیان تولید كنیم كه در ویلچر، دوومیدانی و تیراندازی با كمان موفق عمل كردیم.
صمیمی گفت: بعد از بازی های پاراآسیایی جاكارتا 2018 ویلچرهای جدیدتری وارد می شود كه تولید كنندگان داخلی قرار است متناسب با آن تولید كنند.
وی درباره مشكلات تجهیزات در رشته بوچیا هم گفت: در حال رفع این مشكلات هستیم. اكنون 620 ورزشكار بوچیا شناسایی شده است. ورزشكارانی كه با شركت در فعالیت های ورزشی امید به زندگی در آنها افزایش یافته و خود فدراسیون هم توجه ویژه تری به این افراد خواهد داشت.
** جوانگرایی در تركیب تیم های ملی
رئیس فدراسیون جانبازان و معلولان درباره پالایش و جوانگرایی تیم های ملی جانبازان و معلولان هم توضیح داد: در برخی از رشته ها نظیر والیبال زنان با جوانگرایی 60 درصدی روبرو شدیم. حضور زنان ورزشكار در تعدادی از رشته ها پررنگ تر شده و هدف فدراسیون جوانگرایی در تركیب تمامی تیم ها ورزشی است.
عضو هیات اجرایی كمیته پارالمپیك درباره تقویت كرسی های بین المللی هم توضیح داد: در برخی رشته ها مانند والیبال نفوذ خوبی داریم و در بسكتبال هم در حال فراهم كردن كسب كرسی هستیم. در عین حال به دنبال تقویت مربی و داوری جهت كسب كرسی های بین المللی هستیم.
ورزشی**9250**1597
رئیس فدراسیون جانبازان در گفت و گو با ایرنا:
به دنبال افزایش ستاره های زن در ورزش معلولین هستیم
۷ مهر ۱۳۹۷، ۸:۵۸
کد خبر:
83047507
تهران- ایرنا- رئیس فدراسیون ورزش های جانبازان و معلولان از هدفگذاری این فدراسیون برای افزایش فوق ستاره های ورزشی در زنان و مردان خبر داد.