۷ مهر ۱۳۹۷، ۱۳:۳۸
کد خبر: 83047990
T T
۰ نفر
نمايندگان مجلس يا رييس دانشگاه علوم پزشكي؛ كدام در اين امر تاثيرگذار بودند؟

اروميه- ايرنا- هفته نامه كوشش در جديدترين شماره خود مقاله اي درباره سفر اخير وزير بهداشت به استان و حاشيه هاي افتتاح و كلنگ زني جند طرح بهداشتي و درماني را به قلم 'ميثم محمدي' منتشر كرده است.

در اين مقاله آمده: سفر 3 روزه وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي به استان آذربايجان‌غربي و افتتاح ده‌ها پروژه حوزه سلامت و بهداشت از جمله خانه‌هاي بهداشت، اورژانس، مركز خدمات جامع سلامت شهري و روستايي، كلينيك و نيز كلنگ زني چندين پروژه ديگر از جمله بيمارستان و فاز توسعه مراكز درماني در شمال و جنوب استان بدون اينكه پروژه‌اي در اروميه به علت تعدد واحدها انجام شد نكات جالبي داشت.
تعدد پروژه ها باعث شد كه آقاي وزير فقط به شهرستانهاي ماكو، مرگنلر، چالدران، شوط، خوي، اشنويه، مهاباد، پيرانشهر، بوكان، مياندوآب، نقده و محمديار برود و به پروژه هاي بزرگ اروميه نرسد.
با توجه به طولي بودن موقعيت استان آذربايجان غربي و و دور بودن شهرها از هم و همينطور مرزي بودن استان؛ وزير بهداشت در شهر‌به شهر و روستا به روستاهاي استان تبريك اول را به دولتمردان ميگفت كه صداي عدالت را توانسته اند در حوزه بهداشت به صدا در بياورند.
گفت و گوي وزير بهداشت با مردم و شنيدن نارضايتي و مشكلات آنان از جمله اين اتفاقات خوشايند در صحنه سياسي كشور بود كه در چندين نوبت انجام و دكتر قاضي‌زاده هاشمي قول پيگيري موضوعات مطرح شده را داد .
اتفاق جالب ديگر صرف يك وعده غذايي وزير بهداشت در كنار مردم يكي از روستاهاي منطقه محروم در مسجد بود كه حتي خوشحالي و قدرداني دكتر قاضي‌زاده هاشمي را در پي داشت و مردم نيز يك شخصيت سياسي و يا يكي از مقامات كشوري را در كنار خود ديدند.
مردم روستاي آغبلاق طبق رسم و رسون خودشان هر خانواده اي يك تشت غذا براي دو نفر از مهمانان آماده كرده بودند كه پس از گفت و گو با اهالي متوجه شديم كه 80 خانوار زحمت غذاي آن روز را كشيده بودند كه طعم غذا مردمي باشد كه آقاي وزير نيز به وجد آمده بودند.
وزير بهداشت در بوكان هم به نائب خود دستور كلنگ زني بيمارستان 100 تخت خوابي را داد و البته مردم همگي يكصدا از وي خواستند كه اين بيمارستان 200 تخت خوابي باشد كه وزير بهداشت هم پس از گفت و گوي دم گوشي با دكتر آقازاده كلنگ 200 تخت خوابي را به رييس دانشگاه علوم پزشكي استان داد تا كلنگ آغاز ساخت اين بيمارستان را بزند و همين باعث خوشحالي اهالي اين شهرستان شد.
اين هفته نامه در ادامه مي افزايد:
اما عجيب ترين اتفاق ممكن در طي اين سفر، خودعامل پنداري احداث و كلنگ زني پروژه‌ها توسط نمايندگان مجلس هر شهرستان بود كه به شكلي عجيب زماني كه وزير بهداشت به شهرستان و روستاها مي رسيد نمايندگان آن شهر دوشادوش وزير حركت ميكردند و در زمان كلنگ زني به نام خود ثبت ميكردند و نماينده مربوط به آن شهرستان خود را باعث و باني ساخته شدن آن مركز درماني و بهداشتي مي دانست تا با توجه به نزديكي انتخابات مجلس كه زمستان سال آينده برگزار خواهد شد، تبليغات زودهنگامي را براي نمايندگاني كه دوباره در انتخابات كانديد خواهند شد كليد زد كه البته زحمت كشان اصلي هم با اين وجود به حاشيه مي رفتند!
در اين ميان نكته عجيبي كه بايد به آن توجه داشت، كنار زده شدن دكتر جواد آقازاده رييس دانشگاه علوم پزشكي استان آذربايجان غربي كه از اوايل روي كار آمدن دولت تدبير و اميد در سال 92 و با حكم سرپرستي در دي‌ماه همان سال تا به امروز به اين سمت منصوب شده و تلاش هاي غير قابل توصيفي براي رشد شاخص سلامت استان انتهاي جدولي آذربايجان‌غربي و بهبود شرايط بهداشتي و تخت‌هاي بيمارستاني شهرستان‌هاي مختلف استان داشته است بخاطر كليد زده شدن تبليغات انتخاباتي نمايندگان مجلس به حاشيه رانده گويي از صفر تا صد آجرهاي تمام مراكز بهداشتي و سلامت استان را آن نمايندگان و دوستان آنها بنا نهاده‌اند.
از سويي، عدم جذب بودجه كافي توسط نماينده‌ها از مركز كشور و نبود رغبت آنها براي جذب سرمايه‌گذار براي سرمايه‌گذاري در بخش هاي مختلف از حوزه بهداشت و درمان و دارو تا حوزه هاي ديگر چون ورزش، بيش از پيش براي تبليغات كه راهي ميانبر براي كسب راي و عملكرد است سوق داده و نمايندگان از هيچ تلاشي در اين راه دريغ نكرده‌اند.
با اين حال وزير بهداشت كه رابطه خوبي با رييس دانشگاه علوم پزشكي استان آذربايجان‌غربي دارد و وي را از مدت‌ها قبل و به عنوان يك تلاشگر حوزه بهداشت و سلامت مي‌شناسد و اين آشنايي حداقل در اين راه، تبليغات نمايندگان را حداقل براي مسئولين دولتي بي‌اثر مي كند گرچه مردم خود ناظر همه اتفاقات هستند و در چندين شهر به شدت عليه نماينده شهرشان به وزير بهداشت و استاندار آذربايجان‌غربي كه همراه وزير در سفر به نقاط مختلف استان بود انتقاد كردند كه نماينده بابت پيگيري امور شهرشان و مشكلات موجود هيچ تلاشي نمي كند.
با اين حال تلاش دكتر جواد آقازاده يكي از مديران موفق دولت تدبير و اميد در استان آذربايجان‌غربي قابل تقدير بوده و توانسته شاخص سلامت و به
داشت را به عنوان يكي از معدود شاخص‌ها بهبود بخشد و با ادامه اين روند بايد بزودي شاهد صعود استان از رتبه‌هاي انتهايي به رتبه‌هاي حداقل مياني و شايد بالايي كشور از لحاظ اين شاخص و همچنين تخت‌هاي بيمارستاني باشيم.
اوج كار اين مدير، بهره‌برداري از دو بيمارستان قبلا ناتمام و راكد استان در شهرستان خوي، احداث و پيشرفت قابل توجه چندين بيمارستان در مركز استان و بهبود شرايط بهداشتي و مراكز خدمات درماني در جنوب استاني است كه بي‌شك چه در روي كاغذ و چه در روي عمل كارنامه قبولي به ارمغان آورده است.
ساخت بيمارستان تخصصي زنان، ساخت پروژه تدبير كه در بين مردم به پروژه عمار معروف است و ساخت فاز توسعه بيمارستان امام خميني(ره) اروميه و همچنين ساخت آزمايشگاه رفرانس اروميه و بسياري از طرح هاي ديگر از جمله اقدامات اخير اين مدير است كه اگر رغبتي به خدمت به مردم نداشت ميتوانست با نشستن در مطب تخصصي خود به بيماران خود نوبت چند نيليون و نوبت جراحي هاي چند صد ميليوني بدهد اما وي پس از؛ از دست دادن همسر خويش كه از پزشكان بنام ارونيه بود تمام وقت خود را صرف خدمت به حوزه سلامت استان كرده است كه اجركم عندالله!
حالا بايد منتظر ماند و ديد در انتخابات سال آينده مجلس شوراي اسلامي و در شهرستان‌هاي مختلف استان آذربايجان‌غربي، تبليغات نمايندگان در سفر وزير بهداشت مي‌تواند آراي مردم به سويشان سرازير و باعث و باني انتخاب دوباره اين نمايندگان براي حضور در كرسي مجلس باشد يا اين بار اتفاقات ديگري رقم خورده و شاهد رد اين تبليغات از سوي مردم باشيم و از سويي بايد منتظر اعلام شاخص‌هاي سلامت استان‌هاي مختلف كشور و مشاهده پيشرفت استان آذربايجان‌غربي در اين اعلام شاخص‌ها باشيم تا عملكرد يكي از معدود مديران موفق استاني را شاهد باشيم؟
منبع: هفته نامه كوشش آذربايجان غربي
8135/2093