بدهي كشاورزان خسارت ديده براي تمديد بازپرداخت استعلام شود

شهركرد- ايرنا- استاندار چهارمحال و بختياري گفت: ميزان بدهي كشاورزان و باغداران خسارت ديده از خشكسالي براي تمديد بازپرداخت از مراجع ملي استعلام شود.

به گزارش ايرنا، اقبال عباسي شامگاه شنبه در شوراي هماهنگي مديريت بحران چهارمحال و بختياري افزود: اعضاي شوراي هماهنگي مديريت بحران كمك هاي بلاعوض را به خسارت ديدگان بپردازند تا حاشيه و چالش در جامعه ايجاد نشود.
وي اظهار داشت: كميته هاي شهرستاني عضو شورا هنگام تهيه ليست خسارت ديدگان ناشي از حوادث طبيعي و غيرمترقبه دقت لازم را داشته باشند.
مديرعامل بانك كشاورري چهارمحال و بختياري در اين نشست گفت: اصل، سود و جرائم تسهيلات كشاورزان خسارت ديده از خشكسالي در استان تجميع و براي مدت سه سال بدون سود و كارمزد جديد تقسيط مي شود.
هوشنگ طاهري تاكيد كرد: كشاورزان در اين طرح مي توانند مانده بدهي خود را به صورت ماهانه، فصلي، 6 ماهه و يا يكساله تقسيط كنند.
اما مسئولان ارشد چهارمحال و بختياري و ذبيح الله غريب مديركل جهادكشاورزي استان، خلاف نظر بانك كشاورزي، معتقدند؛ در اين طرح بايد سود و جريمه تسهيلات بخشيده و اصل وام بدون سود و كارمزد جديد به مدت سه سال تقسيط شود.
اجراي طرح تمديد مانده بدهي تسهيلات كشاورزان و باغداران مناطق خسارت ديده از خشكسالي و بخشش جرائم آن تا پايان آذر امسال مهلت دارد.
چهارمحال و بختياري در 11 سال گذشته با خشكسالي هاي مستمر همراه شده بنحوي كه بسياري از چشمه ها خشك شده، دبي قنات ها كاهش و سطح سفره هاي زيرزميني افت چشمگيري داشته است.
به دليل وقوع پديده خشكسالي در يك دهه اخير، نزديك به 80 درصد باغات اين استان دچار خشكسالي و خسارت شده است.
براساس پيش بيني هاي صورت گرفته ميزان خسارت ناشي از خشكسالي به باغات چهارمحال و بختياري 4 هزار و 100 ميليارد ريال برآورد مي شود.
رئيس شوراي هماهنگي مديريت بحران چهارمحال و بختياري در ادامه گفت: مسئولان اجرايي نسبت به پيش بيني حوادث احتمالي در نيمه دوم سال جاري اقدام و برنامه هاي مقابله اي را در اين زمينه اعلام كنند.
عباسي تاكيد كرد: رفع نقاط حادثه خيز، شناسايي طرح ها و پروژه هاي داراي مشكلات احتمالي، بيمه عشاير، اجاره يا خريد تانكرهاي جديد براي آبرساني در زمينه هاي آشاميدني، كشاورزي و دام عشاير در مناطق كوهستاني در دستور كار قرار گيرد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اطلاع رساي ناصحيح و مغرضانه فردي با انگيزه نامشخص در فضاي مجازي مبني بر قطع اشتراك گاز يك منزل مسكوني در «سرخون» شهرستان اردل يادآور شد: شركت گاز استان بايد نسبت به ارائه پاسخ شفاف و دفاع از عملكرد خود اقدام مي كرد.
به گزارش ايرنا، فردي با انگيزه نامشخص هفته گذشته با انتشار كليپي در فضاي مجازي قطع اشتراك گاز يك منزل در سرخون اردل را به اشتراك گذاشت و احساسات برخي از هموطنان را جريحه دار كرد.
عباسي اظهار داشت: تمامي مسئولان موظفند نسبت به ارائه پاسخ شفاف و به دور از هرگونه جبهه گيري با استفاده از توان و ظرفيت دستگاههاي اطلاع رساني رسمي از جمله؛ خبرگزاري هاي جمهوري اسلامي (ايرنا) اقدام كنند.
عباسي تاكيد كرد: مسئولان حتي در صورت ضايع شدن حقي از شهروندان عذرخواهي كنند.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي چهارمحال و بختياري نيز گفت: انتظار مي رود مسئولان قبل از ارائه دستور جلسه نسبت به برگزاري نشست هاي كارشناسي اقدام كنند.
طهمورث الياسي بختياري تصريح كرد: كميته هاي شهرستاني به منظور بررسي درخواست ها و اعلام نظر كارشناسي از طريق برگزاري نشست هاي تخصصي براي اجراي طرح تمديد مانده بدهي تسهيلات كشاورزان و باغداران مناطق خسارت ديده از خشكسالي چهارمحال و بختياري اقدامات لازم را انجام دهند.
وي يادآور شد: در اين خصوص درخواست ها و ميزان اصل، سود و جريمه تسهيلات كشاورزان و باغداران خسارت ديده بررسي و تفكيك شود تا پس از پاسخ استعلام نسبت به اعمال آن اقدام شود.
همچنين مديركل جهاد كشاورزي چهارمحال و بختياري در اين جلسه گفت: 55 درصد زمين هاي كشاورزي اين استان به شبكه آبياري نوين مجهز شده كه ميانگين كشوري در اين حوزه 28 درصد است.
ذبيح الله غريب تاكيد كرد: چهارمحال و بختياري رتبه دوم كشور در تجهيز زمين هاي كشاورزي اين استان به شبكه آبياري نوين را دارد.
وي ارزش توليدات كشاورزي و باغي چهارمحال و بختياري را 35 هزار ميليارد ريال برشمرد و افزود: اين در حالي است كه امسال پنج هزار و 650 ميليارد ريال خسارت به بخش كشاورزي استان وارد شد.
در اين نشست مقرر شد تا 50 ميليون ريال به هر خانوار با پنج كشته در حوادث سيل امسال چهارمحال و بختياري پرداخت شود.
7362/6021