به گزارش ايرنا، مديرعامل توليت شمس تبريزي خوي روز يكشنبه در اين آيين كه به مناسبت گراميداشت سالروز نامگذاري هفتم مهرماه به نام شمس و در بارگاه اين عارف نامي در خوي برگزار شد، گفت: كتاب مجموعه مقالات در 229 صفحه است كه هشت سخنراني كنگره سال گذشته و 30 مقاله برگزيده اين همايش را شامل مي شود.
سيدفتاح كبيري اضافه كرد: همچنين آلبوم صوتي جشنواره ملي آواها و نماهاي شمس تبريزي امسال همزمان با اين كتاب رونمايي مي شود كه حاصل اجراي 9 گروه موسيقي مطرح كشور در بارگاه شمس است.
وي شمس تبريزي را نگيني درخشان براي آينده خوي عنوان كرد و افزود: بارگاه اين عارف نامي، سرآغاز تحولي بنيادين و جامع الاطراف در حوزه هاي هنري، عرفاني، ادبي، فكري و اعتقادي براي اين شهر و توسعه آن است.
به گزارش ايرنا، هفت مهرماه در تقويم كشور به نام روز ملي شمس تبريزي نامگذاري شده است؛ 'شمس الدين محمدبن علي بن ملك داد تبريزي' بنا بر اشاره هاي تاريخي به احتمال زياد در سال 582 هجري قمري به دنيا آمد و ملقب به ' شيخ پرّان' و ' زر دوز' بود.
كتاب 'مقالات شمس' شامل مطالب ارزنده اي با موضوع عرفان است؛ اين كتاب سوال و جواب هاي شمس و مولانا و مريدان و منكران آنان را در بر مي گيرد و توسط شاگردان وي گردآوري شده است.
تاريخ وفات شمس تبريزي به علت كمبود اسناد تاريخي مربوط به آن دوره زندگي شمس به روشني معلوم نيست اما شمس پژوهان آن را بين سال هاي 645 و 672 هجري قمري ذكر كرده اند و اسناد متقن علمي نشان از وجود بارگاهش در خوي مي دهند.
7132/2093
اروميه- ايرنا- كتاب ' مجموعه مقالات سومين همايش بين المللي شمس و مولانا' / كنگره سال 96/ و آلبوم صوتي جشنواره امسال شمس تبريزي با حضور مسوولان و اصحاب فرهنگ و هنر، همزمان با روز ملي شمس تبريزي در خوي رونمايي شد.