۹ مهر ۱۳۹۷، ۱۰:۰۱
کد خبر: 83050168
T T
۰ نفر
توسعه دایره مدال‌آوری با چهره‌های جدید در جاكارتا

تهرا ن- ایرنا - كاروان 209 نفره ورزشی معلولان ایران با بهره مندی از تجربیات 2 دوره گذشته عازم بازی های پاراآسیایی 2018 جاكارتا اعزام می شود تا با معرفی چهره های جدید در كنار نام آوران، دایره مدال آوری را گسترش دهد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، ورزشكاران معلول اما سختكوش ایران با وجود برخی كمبودها از مدت ها قبل تمرینات سنگین و فشرده ای را برای افتخارآفرینی و تصاحب سكوهای برتر قاره كهن آغاز كرده اند. شیرزنان و مردانی كه «انگیزه»، «سماجت»، «پشتكار»، «توانمندی» و «حمایت» را راز و رمز موفقیت خود در زیر پرچم مقدس ایران در عرصه های آسیایی و جهانی می دانند.
این ورزشكاران كه سابقه حضور 2 دوره بازی های پاراآسیایی 2010 گوانگژو و 2014 اینچئون با مجموع 200نشان ( 64 طلا، 76 نقره و 60 برنز) را یدك می كشند، این بار در 13 رشته ورزشی به میدان می روند تا علاوه بر جوان سازی تیم ها و افزایش مدال آوری، فوق ستاره های جدیدی را معرفی كنند.

** دوومیدانی رشته ای پرمدال
در این رشته ورزشی 61 ورزشكار (18 زن و 43 مرد) در ماده های مختلف به جاكارتا اعزام می شوند كه از این تركیب «سعیده عبداللهی»، «آرزو رحیمی» و «عارفه بهاروند» در پرتاپ وزنه، «مبین ركیده» و «حمید صمدیان پور» در ماده های دو سرعت 200 و 100 متر برای نخستین بار بازی های پاراآسیایی را تجربه می كنند.
دونده های معلول ایران كه در نخستین حضور در گوانگژو، 34 مدال (14طلا، 10 نقره و 10 برنز) كسب كرده بودند در اینچئون با 71 نشان (21 طلا ، 32 نقره و 18 برنز) ركوردزنی كرد.

** تیراندازی و تغییر بیش از 80 درصدی
تیم تیراندازی پنج نفره معلولان ایران در نخستین حضور خود در بازیهای 2010 گوانگژو، چهار نشان رنگارنگ كسب كرد. «سید رمضان صالح نژاد» نخستین طلای پاراآسیایی این رشته را برای كاروان ایران به دست آورد و پس از آن «ساره جوانمردی» دارنده مدال برنز 2012 لندن با كسب نقره و «عالیه محمودی» و «سیده اعظم رضایی» با 2 برنز در مجموع چهار نشان این رشته را تصاحب كردند.
اما در اینچئون كره جنوبی، جوانمردی با كسب 2 نشان طلا لقب نخستین زن تیرانداز طلایی معلولان ایران در تپانچه خفیف و بادی لقب گرفت.
بانوی ورزشكار شیرازی برای نخستین بار با تصاحب 2 نشان طلای پارالمپیك 2016 ریو، نام خود را در تاریخ ورزش ایران جاودانه كرد و چندی پیش در رقابت های قهرمانی جهان با كسب نشان طلا، به اولین سهمیه بازی های پارالمپیك 2020 توكیو دست یافت.
در همین رقابت ها 2 نقره توسط «مهدی زمانی» و «معصومه خدابخشی» و یك برنز از سوی «عالیه محمودی» كسب شد.
اكنون در این دوره تیم تیراندازی معلولان ایران با هفت بازیكن (6 زن و یك مرد) و چهار چهره جدید به جاكارتا اعزام می شود كه «سمیرا ارم» پرچمدار كاروان، «زهرا غلام‌ زاده»، «رقیه شجاعی» و «مجید فلاح اردشیر» برای نخستین بار تیر خود را در بین حریفان آسیایی شلیك خواهند كرد.

** شنا
ایران در بازی های 2010 توانست 7 نشان (2 طلا ، یك نقره و چهار برنز) در رشته شنا بگیرد و در اینچئون تعداد نشان های خود را به 14 مدال (یك طلا، هشت نقره و پنج برنز) ارتقا دهد.
اما در جاكارتا تعداد شناگران اعزامی به 6 نفر كاهش یافت كه از این تعداد تنها یك بازیكن جدید به نام «علی محمود خانی» در تركیب تیم حضور دارد.

** تنیس روی میز
پینگ پنگ بازان معلول ایران هم در این رویداد با 9 ورزشكار (پنج زن و چهار مرد) در كلاس های مختلف شركت می كنند كه از این تعداد تنها «مجید عربی» برای نخستین بار پا به این رقابت ها می گذارد.
تنیس روی میز ایران كه در گوانگژو چین یك نقره انفرادی و یك برنز تیمی كسب كرده بود، در اینچئون 2014 بدون تغییر در نوع رنگ مدال به همان یك نقره و یك برنز اكتفا كرد.

** دوچرخه سواری
دوچرخه سواری ایران در نخستین دوره در چین یك برنز گرفته بود اما در كره جنوبی ناكام ماند تا این دوره كه با چهار چهره جدید «مهدی محمدی»، «صابر رحیمی پور»، «سینا امیر علایی» و «طاهر مقدم» می خواهد موفقیت تازه ای را كسب كند.

** تیراندازی با كمان
«زهرا نعمتی» چهره نام آشنای این رشته ورزشی است و چندی پیش هم كمیته بین المللی پارالمپیك از وی به عنوان موفق ترین چهره كاروان ایران در جاكارتا یاد كرد. نعمتی همراه با هشت كماندار دیگر پس از ناكامی در بازی های آسیایی 2018 در این رویداد حضور دارد اما از این تعداد سه بانوی كماندار و 6 ورزشكار مرد حضور دارند و از بین این 6 بازیكن مرد سه ورزشكار جدید هستند.
«علی سینا منشا زاده» و «محمدرضا زندی» در كامپوند و «پوریا جلالی پور» در ریكرو بخت آزمایی می كنند.
كمانداران ایران پیشتر در بازی های 2010 توانستند (2طلا ، یك نقره و 2 برنز) و در اینچئون 5 طلا و یك برنز برای ایران صید كنند.

** وزنه برداری
پولادمردان ایران در این رویداد با تركیب كامل و تیم 10 نفره عازم جاكارتا می شوند كه در گوانگژو سه طلا، پنج نقره و یك برنز و در اینچئون با چهار طلا و چهار نقره بر كیفیت نشان طلا افزودند. حال «علی اكبرغریب شی» در دسته 107 كیلوگرم و در كنار چهره مطرح وزنه برداری ایران و جهان «سیامند رحمان» برابر رقبا به میدان می رود.

** والیبال نشسته
والیبال نشسته مردان ایران كه در هر دو رویداد پاراآسیایی طلایی شد با 2 تغییر در تركیب تیم 12 نفره به نام های «محمد نعمتی» و «محمدرضا سبحانی نیا» وارد میدان رقابت می شود.

** بسكتبال با ویلچر
در این رشته زنان و مردان هر كدام با 12 بازیكن در این رویداد حضور دارند. تركیب تیم مردان تغییری نداشته است اما در تیم زنان «لیلا عباسی» به عنوان چهره جدید وارد بازی های پاراآسیایی می شود.

** بوچیا
رشته ای حمایتی كه در هر 2 دوره شركت كرده است، این بار هم با همین هدف اما با پنج تغییر راهی جاكارتا می شود.
از بین 6 بازیكن اعزامی «بهروز بربر مقدم»، «مرشید استجلو»، «میلاد قادری»، «راضیه كاظم پور» و «فهمیه عباسی» چهره های جدید در تركیب تیم ملی بوچیا هستند.
بوچیا هر چند ورزشی ویژه معلولان است اما این ورزش در ذات خود می تواند به نسخه ای تسكین بخشی برای خانواده های درگیر معلولان تبدیل شود. نسخه ای كه در قالب درسی مدون این نكته را به معلولان و خانواده های آنها انتقال دهد كه هیچ وقت معلولیت باعث محدودیت نمی شود بلكه می توان با استفاده از ابزار بوچیا یا ورزش های دیگر به نیازهای ویژه معلولان پاسخ داد و گرد رنجوری ناشی از برخی كلیشه های ذهنی افراد جامعه از صورت آنان زدود.
همچین این تغییرات سه رشته گلبال، جودو و شطرنج زیر مجموعه فدراسیون نابینایان را هم در بر می گیرد.
اكنون با توجه به پالایشی كه در تیم های اعزامی به جاكارتا صورت گرفته است باید دید كه ایران می تواند با تركیب چهره های جدید چرخه مدال آوری خود را توسعه دهد تا از این رهگذر جایگاه پارالمپیكی خود را در جهان ارتقا هد.
سومین دوره این بازی ها در روزهای 14 تا 21 مهر با حضور 2 هزار 880 ورزشكار از 41 كشور در 18رشته ورزشی به میزبانی جاكارتا برگزار می شود.
در این بازی ها ٦٨٥ مدال توزیع می شود كه از این تعداد ٣٠٠ نشان برای زنان، ٣٤٣ مدال برای مردان و ٤١ گردن آویز در بخش میكس است.
ایران با 209 ورزشكار و در 13 رشته ورزشی راهی سومین دوره بازی های پاراآسیایی 2018 جاكارتا می شود.
ورزشی**9250**1597
۰ نفر