۱۰ مهر ۱۳۹۷، ۱۳:۰۸
کد خبر: 83051709
T T
۰ نفر
برنامه وزارت ارشاد برای معرفی فضای مجازی سالم،ایمن و مفید

تهران - ایرنا - مشاور وزیر و رئیس مركز رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد از فراهم شدن ساز و كارهای معرفی و تبیین حضور در فضای مجازی سالم، ایمن و مفید برای خانواده ها و مردم خبرداد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا،سید مرتضی موسویان روز سه شنبه در مراسم آغاز بكار رسمی برنامه تلویزیونی 'تارگرد' در نشست با رسانه ها افزود: این برنامه كار مشتركی با همكاری مركز رسانه های دیجیتال و شبكه دو سیما است كه در برنامه های متنوع و چند قسمتی روی آنتن خواهد رفت.
موسویان هدف از راه اندازی این برنامه را ارتقای سواد رسانه ای جامعه و ساماندهی آن و از سویی آموزش علاقه مندان و فعالان كسب و كارهای دیجیتال و فضای مجازی عنوان كرد.

** پخش 20 برنامه 30 دقیقه ای در گام نخست
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشریح نحوه پخش و تولید این برنامه تلویزیونی گفت: در گام نخست 20 برنامه 30 دقیقه ای با آیتم های مختلف و متنوع از شبكه دو سیما پخش خواهد شد.
موسویان افزود: این برنامه ها شامل آموزش های كوتاه حداكثر چهار دقیقه ای میان برنامه، آموزش های حین برنامه، دعوت از چهره ها، كارشناسان، متخصصان و فعالان حوزه فضای مجازی، توصیه ها و ارائه راهكارهای استفاده از رسانه های دیجیتال و... خواهد بود.
به گفته موسویان در برنامه تارگرد همچنین از فعالان موفق حوزه كسب و كارهای دیجیتال نیز دعوت خواهد شد تا از رمز و راز موفقیت و وضعیت فعلی خود برای مخاطبان و علاقه مندان فعالیت مشابه صحبت كنند و در ادامه نیز ضمن پاسخگویی به سوالات مطرح راهكارها و پیشنهادات لازم را به مخاطبان ارائه دهند.
رئیس فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد، معرفی و توضیح درباره تازه های محصولات كابردی دیجیتال كه برای این مركز محرز شده باشند را نیز از دیگر برنامه های تارگرد در هنگام زمانبندی پخش تلویزیونی برشمرد كه همراه با تصویر و دیگر مشخصات آنها اعلام خواهد شد.
موسویان تاكید كرد: براین باوریم كه برنامه تارگرد در عین آموزش و تنوع برنامه های خود با موضوع فضای مجازی و رسانه های دیجیتال در واقع راه موفقیت افراد برای بهره گیری دیگران را نیز ارائه خواهد كرد.

** 520 هزار بستر محتوای دارای شامد فراهم شد
موسویان در ادامه به فراهم شدن 520 هزار بستر محتوای دارای شامد (شناسه الكترونیكی محتوای دیجیتال) اشاره كرد و گفت: این شناسه در واقع پل ارتباطی بین ما و مردم برای رصد برنامه ها، سایت ها و كانال های موجود در شبكه های اجتماعی و فضای مجازی خواهد بود.
وی ادامه داد: این شناسه درگاه تعاملی بین مردم و مركز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال محسوب و به دنبال آن بسته های آموزشی آماده شده نیز از این درگاه
در اختیار افراد قرار خواهد گرفت.
عضو شورای عالی فضای مجازی كشور با بیان اینكه فرهنگ سازی در زمینه ایجاد فضای سالم، ایمن و مفید براساس مصوبه 193 شورای عالی فضای مجازی كشور از ماموریت های این مركز است، به بررسی الگوی دیگركشورها در این زمینه اشاره كردو گفت: در این بررسی ها مشخص شد كه بسیاری از كشورها از جمله آمریكا راه نشان‌دار كردن را برای كنترل و ایمن سازی فضای مجازی انتخاب كرده و كشورشان در این مسیر به بلوغ رسیده است.
رئیس رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد همچنین با اشاره به اینكه در كشوری مانند آمریكا هفت فرمت برای نشان‌دار كردن بسترها وجود دارد، اظهار داشت: در صورتی كه تحریم ها برداشته شوند، افرادی كه دارای كد شامد هستند می توانند از طریق این كد برای ارتباطات بین المللی اقدام كرده و مطالب و تولیدات خود را ارائه كنند.

** كوتاه شدن راه دریافت مجوز كسب و كارهای دیجیتال
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این نشست با اشاره به تاكید و توصیه وزیر ارشاد مبنی بر كاهش ضوابط و سخت گیری ها برای كسب و كارهای دیجیتال، از كاهش سن فعالیت در حوزه كسب و كارهای نوپا به 18 سال خبر داد.
موسویان گفت: این مهم یكی از مرزشكنی های این وزارتخانه محسوب می شود كه با جدیت در دستور كار قرار گرفته است.
وی اضافه كرد: هم اكنون شرط های دارا بودن مدرك تحصیلی مرتبط و یا داشتن فضای فیزیكی برداشته شده و افراد با سن 18 سال می توانند از مركز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال مجوز كسب و كار دریافت كرده و عضو شبكه ملی فرهنگ شوند و از زیرساخت های مورد نظر بهره مند شوند.

** تاكید بر امن شدن فضای مجازی برای كودكان
رئیس مركز رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد همچنین با بیان اینكه چگونگی امن شدن فضای مجازی برای كودكان و نوجوانان بسیارحائز اهمیت است، خاطرنشان كرد: در برنامه تارگرد با جدیت و تولید برنامه های متنوع به این مهم پرداخته خواهد شد.
موسویان در خاتمه از عوامل و دست اندركاران برنامه «تارگرد» خواست كه در این برنامه تلویزیونی با طراحی زیر نویس هایی، جوانان و نوجوانان را به عضویت در شبكه ملی فرهنگ ترغیب كنند تا از این طریق چنانچه محصولی برای ارائه دارند بدون پرداخت هیچگونه هزینه ای بر بستر شبكه ملی فرهنگ عرضه كنند.

** وجه مشترك تلویزیون و رسانه های دیجیتال «سواد رسانه ای» است
در ادامه این نشست معاون شبكه دو سیما و مدیر گروه فرهنگی این شبكه، تعامل و ارتباط صدا و سیما با مركز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد را خوب و مثبت ارزیابی كرد و افزود: مهمترین وجه مشترك ما «سواد رسانه ای» است.
بهزاد عادلی به فعالیت مشترك دو مركز از سال گذشته تاكنون در عرصه سیاسی و اقتصادی اشاره كرد و گفت: صدا و سیما در راستای رسالتی كه بر عهده دارد باید به مخاطبان خود سواد رسانه ای را منتقل كند.
وی در ادامه به تاثیرات تولید و پخش برنامه «تارگرد» هم اشاره كرد و اظهار داشت: در فضای رسانه‌ای امروز نیازمند فضایی هستیم كه ما را به بیراهه ها نفرستاده و سواد رسانه‌ای افراد را افزایش دهد ازاین رو این برنامه با همین رویكرد تهیه و روی آنتن خواهد رفت.
عادلی گفت: این برنامه صیانت و نگه داری كردن كودكان در فضای مجازی و به عبارت دیگر چگونگی زندگی در فضای مجازی امن را می آموزد.

** تلویزیون نگاه تقابلی با فضای مجازی ندارد
معاون شبكه دو سیما در ادامه این نشست با تاكید براینكه صدا و سیما هرگز نگاه تقابلی و رقابتی با فضای مجازی نداشته و نخواهد داشت، تصریح كرد: نگاه ما در تلویزیون در واقع با فضای مجازی همكاری و همراهی است.
عادلی درعین حال اظهار داشت:كارشناسان و متخصصان حاضر در برنامه تارگرد ضمن ارائه آموزش های لازم اعلام می كنند كه نباید فقط مصرف كننده و بلكه باید تولید كننده محتوای سالم و مفید هم بود.
تهیه كننده برنامه تارگرد هم در ادامه این نشست با اشاره به ساخت برنامه برگه سرنوشت طی سال گذشته مبنی بر نگاه به انتخابات از دید دیگر، اظهارداشت: امسال نیز برنامه تارگرد را به عنوان یك برنامه در حوزه رسانه‌های دیجیتال تهیه و روی آنتن می فرستیم.
یوسفی گفت: تمامی برنامه های تولیدی در20 قسمت به معرفی محصولات بومی و ایرانی كه از اقلیم‌های مختلف ایران زمین بود پرداخت كه این مهم برای سازندگان برنامه و خیلی از مردم بسیار جذاب است.
وی با بیان اینكه اتفاقات خوبی در فضای مجازی درحال وقوع است، اظهار داشت: نقش تاثیر گذار این فضا بركسی پوشیده نیست لذا باید از فرصت های آن استفاده بهینه و كافی را به عمل آورد.
به گفته وی باید از طریق اینگونه برنامه ها همچنین بتوانیم بین دانسته های نسل امروز و گذشته یك پیوند عمیق و تاثیر گذار ایجاد كنیم تا برای این نسل و نسل آینده مثمرثمر باشد.

** تاكید بر مستند سازی رویدادهای فضای مجازی
در بخش پایانی این نشست معاون كسب وكارهای دیجیتال مركز رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد با اشاره به اینكه تمامی فعالیت ها و كسب تجارب بدست آمده از همایش ها و رویدادهای این مركز بصورت مكتوب و كتاب جمع آوری و تهیه و تنظیم شده است، گفت: این مركز همواره بر مستند سازی رویدادهای حوزه فضای مجازی تاكید داشته و خواهد داشت.
محمد صادق افراسیابی در عین حال اظهار داشت: نگاه ما به همایش ها صرفا برگزاری و گذر سطحی از آنها نبوده بلكه همواره استفاده و جمع آوری تجربیات و مستند سازی آنها مدنظر بوده و هست.

** تاكید برارتقای سواد رسانه ای
معاون فرهنگسازی مركز رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد همچنین با تاكید بر اهمیت و نیاز فرهنگسازی استفاده و آموزش حضور و استفاده از فضای مجازی به ویژه نوجوانان و جوانان، گفت: تلاش ما این است تا در جهت ارتقا و افزایش سواد رسانه ای جامعه و اقشار مختلف مردم تلاش شود.
وی یادآوری این نكته كه دومین همایش سواد رسانه ای، آبان ماه سال جاری همزمان با هفته فرهنگ عمومی برگزار خواهد شد، گفت: همزمان با برگزاری دوازدهمین نمایشگاه رسانه های دیجیتال درنیمه اول آبان ، پاویون ویژه ای به منظور موضوع سواد رسانه ای درنظرگرفته خواهد شد.

** اعلام آمادگی برگزاری دوره های آموزش سواد رسانه ای برای اهالی رسانه
معاون مركز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد در ادامه از آمادگی این مركز برای برگزاری دوره های آموزش سواد رسانه ای در تمامی رسانه های كشور خبر داد كه با حضور بهترین و كارآزموده ترین اساتید تشكیل خواهد شد.
افراسیابی یادآورشد: رسانه های داوطلب می توانند درخواست خود را برای تشكیل این دوره های آموزشی به مركز رسانه های دیجیتال ارسال و در پایان دوره نیز گواهینامه معتبر برای دانش آموختگان دریافت كنند.
فراهنگ** 1355** 1701