به گزارش سه شنبه خبرگزاري رويترز از برلين، ماموريت هواپيماهاي آلمان در قالب عمليات ائتلاف ضد داعش به رهبري آمريكا در عراق و سوريه انجام مي شود.
آلمان كه گذشته اش، اقدام نظامي براي اين كشور را به امري حساس تبديل كرده، عمدتا ماموريت هاي خارجي محدودي را از زمان جنگ جهاني دوم برعهده داشته و بر ماموريت هاي آموزشي، تجسسي، امداد پزشكي و صلح باني متمركز بوده است.
طبق سندي كه رويترز به آن دست يافت، نيروي هوايي آلمان تا 31 اكتبر 2019 (9 آبان 1398) پروازهاي تجسسي و سوخت رساني خود در عراق و سوريه را متوقف مي كند. در اين سند، به دليل اتخاذ اين تصميم ازسوي كابينه آلمان اشاره اي نشده است.
برخي از اعضاي حزب چپ ميانه آلمان موسوم به سوسيال دمكرات ها كه در دولت ائتلافي آنگلا مركل صدراعظم اين كشور سهم دارند، اين پروازها را مورد ظن و ترديد قرار داده اند.
در سند مزبور ذكر شده كه كابينه آلمان تاريخي براي پايان ماموريت آموزش نظاميان عراقي از سوي نيروهاي آلماني تعيين نكرده، اما اين ماموريت قرار است تا 30 آوريل (ارديبهشت سال آينده) مورد بازنگري قرار گيرد.
مجلس سفلي پارلمان آلمان (بوندستاگ) تصميم نهايي را در مورد استقرار مستمر 800 نيروي آلماني در منطقه اتخاذ مي كند.
درحال حاضر، هواپيماهاي آلماني مسئول ماموريت تجسسي و سوخت رساني در عراق و سوريه، در يك پايگاه هوايي در اردن مستقر هستند.
از سويي، در بحبوحه مباحثي گسترده در مورد درنظر گرفتن نقشي براي آلمان در اقدام نظامي احتمالي در سوريه، وزير دفاع آلمان ماه گذشته در جريان بازديد از اين پايگاه گفت كه استقرار طولاني مدت نيروهاي كشورش در خاورميانه را منتفي نمي داند.
شبك**9109**1392
تهران - ايرنا - سندي منتشر شده حاكي است كه آلمان سال آينده به ماموريت هواپيماهاي تجسسي و سوخت رسان خود در عراق و سوريه پايان مي دهد.