عليرضا امري كاظمي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در اين سه ژئوسايت، عمليات خاكريزي و آبپاشي مسيرها به وسعت چهار هزار و 600 متر مربع در مدت چهار ماه انجام شد.
وي ادامه داد: اين اقدام با توجه به ضوابط يونسكو براي تسهيل تردد گردشگران و اهالي جوامع محلي براي ژئوپارك ها انجام شد.
مدير ژئوپارك جهاني قشم تصريح كرد: هر اقدام عمراني در محدوده اين ژئو سايت ها بايد به گونه اي انجام شود كه در طبيعت مداخله نداشته باشد در غير اين صورت يونسكو كارت زرد به ژئوپارك مي دهد.
وي افزود: پيش از اين يك بار قشم از فهرست ژئوپارك ها حذف شد كه خوشبختانه با اقدامات انجام شده توسط سازمان منطقه آزاد و اصلاحات صورت گرفته، دوباره به ليست يونسكو بازگشت و هم اكنون نيز به عنوان ژئوپارك محور منطقه شناخته شده است.
**حفظ وضع موجود مطلوب يونسكو نيست
امري كاظمي ادامه داد: هر چهار سال يكبار ژئوپارك ها توسط يونسكو بررسي مي شوند و در صورت رعايت اصول و ضوابط و پيشرفت امور، مجوز آنان تمديد مي شود، در غير اين صورت با دريافت كارت زرد 2 سال فرصت دارند كه نواقص را جبران كنند.
وي اظهار داشت: البته تنها حفظ وضع موجود براي يونسكو قابل قبول نيست و بايد اقدامات مناسب به صورت مستمر براي بهبود ژئوپارك ها انجام شود كه در قشم آموزش جوامع محلي به صورت مداوم در حال انجام است.
**بانوان مهمترين جامعه هدف در كارگاه هاي آموزشي هستند
مدير ژئوپارك جهاني قشم افزود: به همين منظور كارگاه «توسعه ياري» با هدف توانمندسازي جوامع محلي و تشكيل يك گروه تسهيل گر به منظور خدمات رساني به جوامع محلي، با حضور بيش از 38 فعال بومي به تازگي برگزار شد.
وي مشاركت و نقش آفريني اين جوامع در توسعه پايدار و حفاظت از ژئوسايت ها و طبيعت جزيره را از ديگر اهداف اين كارگاه هاي آموزشي بيان كرد.
كاظمي امري با اشاره به اينكه اين آموزش ها به روش توسعه مشاركتي به توسعه ياران روستايي منتقل مي شود، افزود: بانوان روستاها از مهمترين جامعه هدف اين نوع آموزش ها هستند كه نقش مهمي را در تحقق توسعه در منطقه ايفا مي كنند.
وي تصريح كرد: در اين روش، افراد فعال در هر منطقه شناسايي شده و پس از گذراندن آموزش هاي لازم به عنوان همكاران مجري به نقش آفريني در توسعه ژئوپارك مي پردازند.
قلمرو ژئوپارك قشم 260 كيلومتر مربع شامل جزيره هاي قشم و هنگام و 500 متر مرز حاشيه دريايي اين جزاير و خليج ديرستان است.
اين ژئوپارك داراي 25 سايت متنوع و اصلي همچون تنگه چاهكوه، دره ستاره ها، دره تنديس ها، دره شور و غار نمكدان است و مجاورت آن با جنگل هاي حرا واقع در شمال جزيره قشم كه داراي پنج عنوان تالاب بين المللي، ذخيرگاه زيست كره، منطقه حفاظت شده، منطقه ويژه دريايي و منطقه ويژه پرندگان است، به ارزش ها و جذابيت هاي طبيعي ژئوپارك قشم افزوده است.
ژئوپارك قشم تنوع عظيمي از چشم اندازهاي زمين شناسي در كنار تنوع سايت هاي مختلف را ارائه مي كند و علاوه بر اين، تنوع بوم شناختي(اكولوژيكي)، باستان شناسي و فرهنگي خاصي دارد.
اين ژئوپارك به دليل موقعيت راهبردي آن در خليج فارس و به عنوان نمونه منطقه اي كه در ميان ژئوپارك هاي منطقه ي آسياي شرقي و ژئوپارك هاي اروپايي قرار گرفته، از جايگاه ويژه اي برخوردار است.
شهرستان قشم شامل جزيرههاي قشم، هرمز، هنگام و لارك با حدود يكهزار و 628 كيلومتر مربع وسعت و 150 هزار نفر جمعيت در جنوب استان هرمزگان قرار دارد.
7500
قشم - ايرنا - مدير ژئوپارك جهاني قشم گفت: مسير دسترسي به سه ژئوسايت دره تنديس ها، تنگه چاهكوه و مركز اطلاع رساني سه راهي گوري با اعتبار 2 ميليارد و 500 ميليون ريال انجام شد.