۱۴ مهر ۱۳۹۷، ۸:۵۷
کد خبر: 83055467
T T
۰ نفر
توسعه گردشگری عشایری در اصفهان نیازمند برنامه ریزی است

اصفهان - ایرنا - گردشگری عشایری در اصفهان یكی از ظرفیتهای رونق اقتصادی است كه این بخش می تواند با سرمایه گذاری و برنامه ریزی اصولی به یكی از كانونهای بزرگ گردشگری در استان تبدیل و سبب جذب گردشگران داخلی و خارجی شود.

به گزارش ایرنا، عشایر اصفهان به عنوان یك جامعه پویا و مولد، نقش انكارناپذیری در جغرافیای استان داشته و به خاطر دارا بودن ویژگی های خاص علاوه بر مباحث اقتصادی ، از غنای فرهنگی بیشتری برخوردار بوده اند.
جاذبه های مختلف و متنوع محیطی، چشم اندازهای زیبا ، نوع زندگی (كوچ)، صنایع دستی، تولیدات لبنی و مجموع جاذبه های فرهنگی، هنری، اجتماعی و اقتصادی عشایر در یك مكان، دارای جایگاه ویژه ای برای جذب گردشگران است.
برخی از كارشناسان بر این باورند كه برای حفظ فرهنگ جامعه عشایری اصفهان و ایجاد منبع در آمد پایدار برای آنان ، دهكده گردشگری عشایر را باید در استان اصفهان راه اندازی كرد.
در شهرهای بویین میاندشت، فریدن و چادگان واقع در غرب استان 27 هزار نفر عشایر ایل بختیاری و در سمیرم، دهاقان و شهرضا در شمال استان 24 هزار نفر از ایل قشقایی و محمدآباد و نصرآباد در شرق اصفهان سه هزار نفر عشایر از طایفه عرب جرقویه سكونت دارند.
مناطق عشایری استان اصفهان بستر مناسب برای توسعه گردشگری است كه به گفته مسوولان امر برای تحقق این مهم 40 منطقه شناسایی شده و در 2 سال آینده به منطقه و كمپ گردشگری انتخاب و به كانون توجه گردشگران ایرانی و خارجی تبدیل خواهد شد.
مدیركل امور عشایر اصفهان به ضرورت توجه بیشتر به گردشگری مناطق عشایری با مشاركت سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اشاره كرد و گفت : تفاهمنامه ای در این راستا منعقد شد تا بتوان توسعه این بخش را روز افزون كرد.
مختار اسفندیاری روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : تنوع آب و هوایی و زندگی منحصر به فرد عشایر از جمله ویژگی هایی است كه بر مبنای آن گردشگران به حضور در مناطق زندگی آنان ترغیب می شوند كه تحقق آن مستلزم حمایت و تبلیغات مناسب است.
وی اظهارداشت : بومگردی در مناطق عشایر در كنار كار اصلی این قشر جامعه می تواند به درآمدزایی بیشتر برای آنان تبدیل شود.
به گفته وی 40 نقطه عشایری این استان برای تبدیل به منطقه و كمپ گردشگری انتخاب و در 2 سال آینده به كانون توجه گردشگران ایرانی و خارجی تبدیل خواهد شد.
وی ادامه داد : این مناطق در شهرستان های عشایرنشین استان از جمله سمیرم، فریدونشهر، چادگان، دهاقان، شهرضا و اصفهان قرار دارد و از حیث آب و هوایی مناطقی زیبا و جذاب به شمار می رود كه خود برای حضور گردشگران جذابیت های زیادی ایجاد می كند.
اسفندیاری هزینه تجهیز و راه اندازی هر یك از این مناطق گردشگری را بین 500 تا یك میلیارد ریال تخمین زد و گفت : بخش عمده این هزینه از سوی خود عشایر به عنوان سرمایه گذار بخش خصوصی تامین می شود.
مدیركل امور عشایر اصفهان اضافه كرد : اقامتگاه، كارگاه و نمایشگاه صنایع دستی در سیاه چادر، عرضه محصولات فرهنگی بومی، لبنیات سنتی و گوشت ارگانیك این مناطق و كمپ های گردشگری را تشكیل می دهد.
وی مشاركت عشایر در صنعت گردشگری را یكی از بهترین راهكارها برای كاهش آسیب های خشكسالی ذكر كرد و ادامه داد : البته در این طرح، آموزش و تسهیلات بانكی نقش ویژه ای دارد تا بهره وری و كارایی چنین طرح هایی افزایش یابد و رضایت مشتریان و گردشگران را در پی داشته باشد.
این مسوول به اهمیت راه اندازی چنین مناطق و كمپ هایی در خود كلانشهر تاریخی اصفهان اشاره كرد و یادآور شد : بر همین اساس به شهرداری بر واگذاری دو زمین در پارك های صفه و ناژوان درخواست داده ایم كه تاكنون پذیرفته نشده است.
اسفندیاری به تولیدات عشایر استان اصفهان از جمله صنایع دستی اشاره و اضافه كرد : عشایر این خطه سالانه 30 تا 35 هزار متر مربع انواع فرش، جاجیم، گلیم، كیف و محصولاتی از این دست تولید می كنند.
وی به ضرورت بازارپسند بودن تولیدات صنایع دستی اشاره كرد و افزود : به منظور ارتقای سطح كیفی این صنایع قصد داریم دوره های آموزشی برای عشایر استان برگزار كنیم تا فروش محصولات آنان تسهیل شود و از حیث درآمدزایی برای عشایر سودآوری بیشتری داشته باشد.
به گفته مدیركل امور عشایر اصفهان، جامعه عشایری این خطه سالانه بالغ بر 10 هزار تن گوشت قرمز یعنی 28 درصد مایحتاج این منطقه را تولید می كنند.
6020/6026/