۱۴ مهر ۱۳۹۷، ۱۷:۱۱
کد خبر: 83056342
T T
۰ نفر
لس انجلس تايمز: برنده جنگ تجاري آمريكا و چين نامعلوم است

تهران - ايرنا - لس انجلس تايمز نوشت: رئيس جمهوري آمريكا دونالد ترامپ و حاميانش مي گويند كه واشنگتن پيروز جنگ تجاري آمريكا و چين خواهد بود، زيرا به گفته آنها، پكن با بدهي هاي انبوه و اقتصادي رو به زوال هرگز نمي تواند در اين نبرد پيروز شود.

به گزارش روز شنبه ايرنا به نقل از لس انجلس تايمز، در حال حاظر هيچ كس از اين موضوع كه برنامه تحت فشار قرار دادن چين توسط تعرفه هاي تجاري كثيف ترامپ تا چه زماني ادامه خواهد داشت، مطمئن نيست؛ اما تحليل گران بانك 'اي ان زد' پيش بيني كرده اند كه اين جنگ ممكن است تا سال 2020 به طول انجامد. واشنگتن چين را متهم به سرقت مالكيت معنوي آمريكا كرده است و از اين كشور مي خواهد تا اقتصاد خود را بيشتر به روي خارجي ها باز كند، اما چين ادعا مي كند كه تحت قوانن سازمان تجارت جهاني عمل مي كند.

هدف واقعي ترامپ چيست؟
به عقيده برخي تحليلگران، هدف اصلي ايالات متحده قطع تدريجي مشاركت دو اقتصاد بزرگ دنيا يعني چين و آمريكا با يكديگر مي باشد كه تاكنون عميقا در هم آميخته بودند. دولت آمريكا دارايي هاي برخي شركت هاي برجسته چيني بخصوص در زمينه ارتباطات و تكنولوژي پيشرفته را مسدود كرده است؛ در عين حال، برخي شركت هاي ايالات متحده در صورت ادامه جنگ تجاري دو كشور، به دنبال خروج از چين خواهند بود.
به گفته 'ريچارد مك گرگور' تحليلگر موسسه لويي: 'شكي نيست كه روابط چين و آمريكا از يك رابطه تعاملي رقابتي به يك رقابت تمام عيار در جبهه هاي متعدد تبديل شده است. اين موضوع فقط مربوط به تجارت نيست بلكه به مسائل جغرافيايي، نظامي، ديپلماتيك و اقتصادي نيز مربوط مي شود به همين دليل است كه نقطه پاياني براي اين رقابت وجود ندارد.'
به گفته وي، ايده جداسازي اين دو اقتصاد بزرگ دنيا در پكن نيز مطرح شده است.
«هر دو طرف مي خواهند بخش هايي از روابط اقتصادي خود را بر اساس امنيت ملي سازمان دهي كنند، تا اطمينان حاصل كنند كه در هيچ يك از مناطق محوري به يكديگر متكي نيستند.هرچقدر اين جنگ ادامه يابد و هرچقدر دو طرف براي مقابله با يكديگر بيشتر فشار وارد كنند، نتيجه نامطلوب تر خواهد بود»

آيا جنگ تجاري ترامپ اقتصاد چين را تحت فشار زيادي قرار داده است؟
تحليلگران هشدار داده اند كه اقتصاد چين در حال حاضر رو به زوال است و ممكن است بيش از پيش با مشكل مواجه شود، اما با وجود ترامپ و جنگ تجاري كاري نمي توان انجام داد. در مقابل، اين موضوع به سياست هاي دولت چين مربوط مي شود كه بدهي هاي انبوه اين كشور را از سال 2016 تحت كنترل در آورده است.
به نوشته لس آنجلس تايمز، توليد ناخالص ملي چين در سه ماهه اول سال جاري از 6.8 درصد به 6.7 درصد در سه ماهه دوم كاهش يافت. هزينه هاي زير بنايي نيز نسبت به سال گذشته 1.6 درصد كاهش داشته است.
آيا اقتصاد چين به دليل بدهي هاي انبود در خطر است؟
اقتصاد دانان سال ها درباره اين موضوع به بحث و گفت و گو نشسته اند بدون اينكه به نتيجه مشتركي دست يابند. استدلال 'لوگان رايت' نويسنده، از اين موضوع اين است كه چين نمي تواند راهي براي خروج از اين مشكل پيدا كند و اين كاهش رشد اقتصادي اجتناب ناپذير است.
به گفته 'دنيل روزن' تحليل گر اقتصادي، چين تا همين اواخر به دليل رشد اقتصادي و اهميت آن براي اقتصاد جهاني، از ديگر كشورهاي جهان مستثني بود، اما اكنون عادي شده است. چين نمي تواند از اين واقعيت كه آيا ديگر تفاوتي با ساير كشورهاي دارد و يا اينكه آيا اقتصاد اين كشور باز صعود خواهد داشت، اجتناب كند.
لس آنجلس تايمز در اين خصوص نوشت، برخي معتقدند كه دولت ترامپ در حال حاضر به دليل آسيب پذيري اقتصادي خود، چين را به شدت تحت فشار قرار مي دهد تا بتواند اين كشور را از ميدان خارج كرده و امكان پيشرفت اقتصادي چين را كاهش دهد.
'ژو هايبين' اقتصاد دان ارشد چيني، پيش بيني كرده است كه جنگ تجاري چين و خروج كارخانه ها از اين كشور مي تواند به قيمت از دست دادن 700 هزار شغل در اين كشور تمام شود، اما مقامات چيني قول داده اند كه حتي با وجود مواجه با مشكل بدهي به وسيله كاهش ماليات و اقدامات ديگر از اين موقعيت بحراني گذر كنند.
آيا مشكلات اقتصادي چين به اين معني است كه Trump مي تواند در جنگ تجاري پيروز شود؟ و پيامدهاي اين فشارهاي اقتصادي چه خواهد بود؟
به نظر مي رسد كه ترامپ از پيروزي در جنگ تجاري مطمئن است از اين رو امكان كاهش فشار آمريكا بر چين نيز وجود دارد. او روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: 'چين به شدت خواهان مذاكرات تجاري جديد است، اما صادقانه بگويم كه براي اين مذاكرات بسيار زود است زيرا آن ها آمادگي ندارند.'
' آنتوني كوردسمن' تحليلگر نظامي بر اين عقيده است كه چين و آمريكا و رهبران هر دو كشور در حال حاضر سياست هاي اقتصادي و امنيتي را پيش گرفته اند كه موجب افزايش تنش بين آنها خواهد شد در نهايت موجب افزايش درگيري ها شده يا جنگي بزرگ را در پي خواهد داشت.
آنتوني' در تحليل خود براي مركز مطالعات استراتژيك و بين المللي، رقابت تسليحاتي چين و آمريكا را با رابطه آلمان و انگليس در جنگ جهاني اول مقايسه كرد و نوشت: 'هر يك از اين دو كشور سياست هايي را در جهت گسترش طيف وسعي از تكنولوژي و نيروهايي دنبال مي كنند كه مي توانند در مقابل يكديگر از آن استفاده كنند. آمريكا و چين موقعيت هاي استراتژيك خود را طوري تنظيم مي كنند كه به راحتي بتوانند با تعارضات مقابله كنند؛ هر يك سعي دارند هزينه پيروزي خود را از باخت ديگري به دست آورند. بدتر شدن روابط مي تواند منجر به درگيري هاي شديد و واقعي شود.'
**آساق**9470**1663**