ناصر قره پاپاق روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: با هدف توليد بهينه كلزا، چهار تن بذر يارانه دار اين محصول نيز از ارقام مختلف هيبريد وارداتي و هيبريد داخلي تامين و بين كشاورزان توزيع شده است.
وي بيان كرد: كاهش مصرف آب در بخش كشاورزي و دستيابي به خودكفايي توليد كلزا، از اهداف كاشت اين محصول روغني در اين شهرستان است.
وي با بيان اينكه كشت كلزا از نظر مصرف آب مقرون به صرفه است، اضافه كرد: اين گياه با هدف تغيير الگوي كشت جايگزين مناسبي براي محصولات آب بر به شمار مي رود.
وي با اشاره به اينكه در سال جاري 18 هزار و 20 تن كلزا از اراضي نقده برداشت شده است، اضافه كرد: ميزان خريد نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته با رشد 2 برابري مواجه بوده كه اميدواريم سال به سال اين رقم افزايش يابد.
مدير جهاد كشاورزي نقده بيان كرد: پرداخت بهاي كلزاي خريداري شده از زارعان آغاز شده و هيچگونه مشكلي در اين راستا وجود ندارد.
قره پاپاق گفت: قيمت خريد تضميني هر كيلوگرم كلزا 2 هزار و 860 ريال تعيين شده بود.
به گزارش ايرنا نقده داراي 20 هزار و 396 هكتار زمين زراعي آبي، 29 هزار و 325 هكتار زمين ديمي، هفت هزار و 606 هكتار زمين باغي و 42 هزار هكتار اراضي ملي است.
شهرستان 110 هزار نفري نقده با 92 روستاي تابعه در فاصله 80 كيلومتري جنوب شرقي شهر اروميه قرار دارد.
كلزا از جمله محصولات مهم روغني به شمار مي رود كه در سال هاي اخير مورد توجه جدي مسوولان قرار گرفته اما هنوز جايگاه خود را جهت بهبود الگوي كشت در بين كشاورزان پيدا نكرده است؛ محصولي راهبردي كه مي تواند در حل مشكلات اقتصاد مادر آذربايجان غربي /كشاورزي/ و كاهش مصرف آب نقش آفرين باشد.
كشت كلزا كه از ساليان دور گذشته در كشورهاي اروپايي رواج داشته تنها چند سالي است كه به صورت گسترده در ايران و آذربايجان غربي كشت مي شود و كارشناسان معتقدند كه كشت آن در مدت زمان كوتاهي در اين استان مستعد توسعه مي يابد.
كشاورزان با توجه به خشكسالي هاي پي در پي، كمبود آب و تغيير شرايط اقليمي بايد به سمت كشت هاي استراتژيك با آب بري كم حركت كنند كه يكي از اين محصولات دانه هاي روغني از جمله كلزاست.
در حالي كه سالانه بيش از 55 ميليون تن كلزا در كشورهاي عضو اتحاديه اروپا، چين و كانادا به عنوان سه توليدكننده اصلي اين محصول به دست مي آيد، ميزان توليد اين محصول در ايران بسيار اندك و كمتر از 300 هزار تن در سال برآورد مي شود كه اين رقم نيز در سال هاي اخير با توجه ويژه وزارت جهاد كشاورزي به دست آمده است.
اين در حالي است كه روغن كلزا به دليل تركيب مناسب اسيدهاي چرب غيراشباع و درصد پايين اسيدهاي چرب اشباع نظير زيتون جزو با كيفيت ترين روغنهاي خوراكي است و در كنار آن با توجه به وابستگي شديد كشور به واردات دانه هاي روغني، كنجاله و روغن كه بيش از 90 درصد است، كشت اين محصول و انواع نظير آن مي تواند از خروج سالانه نزديك به چهار ميليارد دلار ارز جلوگيري كند.
علاوه بر آن، تعداد اعمال جراحي قلب در ايران با جمعيت 80 ميليون نفري 16 برابر چين با جمعيت يك ميليارد و 300 ميليون نفري بوده كه بخش عمده اي از اين امر به استفاده از چربي هاي اشباع در غذاي مردم مربوط است و كلزا در اين زمينه نيز اثرگذار است.
به گفته كارشناسان، آذربايجان غربي از جمله استان هاي ممتاز و داراي ظرفيت توليد اين محصول در كشور به شمار مي رود و با توجه به شرايط خاكي فوق العاده اين استان، امكان توليد بيشتر با راندمان چندين برابري نسبت به زمان حاضر در اين استان وجود دارد.
9918/2093
اروميه- ايرنا- مدير جهاد كشاورزي نقده با اشاره به آغاز كشت پاييزه كلزا از اواسط شهريور در اين شهرستان گفت: 850 هكتار زمين اين منطقه زير كشت پاييزه اين محصول روغني رفته است.