به گزارش خبرنگار ايرنا، رعايت نكردن ضوابط و مقررات ساخت و ساز شهري شامل ديوار كشي، ساخت بدون مجوز و پروانه، فقدان توجه به تراكم مجاز و موارد ديگر تخلف هاي ساختماني در حوزه مديريت شهري بوده كه استمرار آن توسعه قانوني را دچار چالش مي كند.
اين آسيب جدي شهرهاي بزرگ و مراكز استان هاي كشور است كه گرگان نيز به عنوان يك شهر گردشگري، مهاجرپذير و رو به توسعه با آن دست و پنجه نرم مي كند.
چالشي كه به اعتراف رييس شوراي اسلامي شهر گرگان اين روزها مشهودتر از هميشه بوده و در خيابان هاي فرعي و كوچه هاي شهر به وفور قابل مشاهده است.
علي اصغر يوسفي شامگاه شنبه در نود وچهارمين نشست رسمي شورا با يادآوري آسيب هاي فراوان اين تخلف ها براي سيماي شهري از شهردار و مديران گرگان خواست تا چه زودتر براي حل آن چاره انديشي كنند.
فائزه عبداللهي ديگر عضو شوراي گرگان نيز با اشاره به تحركات اخير برخي سودجويان براي ديوار كشي معابر عمومي و زمين هاي متعلق به شهرداري، تشكيل پليس ساختمان را راهكار مقابله با تخلفات اين حوزه بيان كرد و گفت: بايد از تجربه كلان شهرها در امر نظارت بر ساخت و سازها استفاده شود.
وي بدون بيان آماري، تعداد تخلفات ساختماني در گرگان را بسيار اعلام كرد و اظهار داشت: اين معضل دلايل اقتصادي و اجتماعي متعددي دارد كه توسعه نظارت هاي مستمر و فعال شدن پليس ساختمان براي كاهش آن ضروري است.
به گفته وي، نظارت بر ساخت و سازها، جلوگيري از تغيير كاربري ها و تفكيك هاي غيرمجاز از جمله وظايف پليس ساختمان بوده و اگر هم اينك اقدام نشود در سال هاي آينده براي بازپس گيري معابر عمومي ديوار كشي شده از سوي متخلفان بايد شهرداري ميليون ها تومان پول پرداخت كند.
به گزارش ايرنا شهردار منطقه 2 گرگان هم گفت: شهرداري براي نظارت كامل بر روند ساخت و سازها و جلوگيري از تخلف هاي ساختماني به ايجاد پليس ساختمان نيازمند است.
احمد لشكر بلوكي با بيان اينكه شاهد ديوار كشي غيرمجاز بخشي از اراضي متعلق به شهرداري در حوالي شهرك تالار گرگان توسط عده اي سودجو هستيم، اظهارداشت: اينك شگردهاي جديدي در دستور كار متخلفان بوده و در زماني كوتاه ده ها مترمربع از زمين هاي متعلق به شهرداري از سوي آنان ديوار كشي مي شود.
فرخ پورشكوري كارشناس ارشد جغرافيا و برنامه ريزي شهري در اين پيوند گفت: بايد تلاش ها معطوف به پيشگيري از ساخت و سازهاي غيرمجاز و تخلفات ساختماني باشد تا هزينه رفع آسيب هاي اين ناهنجاري شهري نيز كاهش يابد.
به گفته وي، براي پيشگيري از وقوع اين تخلف ها بايد علت و زمينه هاي بروز آنها كه در بسترهاي حقوقي، اجتماعي، اقتصادي شهر نهفته است شناسايي و براي رفع يا كنترل آن برنامه ريزي شود.
اين كارشناس حوزه شهرسازي بيان كرد: تقاضاي مسكن و ساختمان در شهرهاي رو به توسعه بايد ساماندهي و جهت دهي شود و مديران شهري بايد افزايش نياز به مسكن را در برنامه ريزي هاي توسعه مورد توجه قرار دهند.
گرگان مركز استان گلستان افزون بر 380 هزار نفر جمعيت دارد.
7333/3091/1648
گرگان – ايرنا – تخلف تغيير كاربري، ساخت و ساز غيرمجاز و فرار از قانون در ايجاد بنا و ساختمان از چالش هاي شهرهاي مختلف و از جمله گرگان در مسير توسعه پايدار بوده كه راهكار كارشناسان براي حل آن افزايش نظارت و بهره مندي از توان بازدارندگي پليس ساختمان است.