به گزارش خبرنگار ایرنا به گفته اهالی، وضعیت آب آشامیدنی 11 هزار نفر از شهروندان قلعه تلی در معرض خطر قرار دارد چرا كه آب چاه چیتخار ، یكی از دوچاه تامین آب شرب شهر قلعه تل به كمترین میزان خود رسیده و تنها منبع آب شهر چاه دوم در كوه مُدبَق است.
شركت آبفا خوزستان راهحل رفع مشكل آب قلعهتل را حفر چاه جدید در این شهر میداند این در حالیست كه بخشی از مردم و طبیعت دوستان با تشریح وضعیت به گفته آنها بحرانی سطح آبهای زیر زمینی و اعلام ممنوعیت حفر چاه جدید در دشت قلعه تل، به دلیل افت شدید سطح آبهای زیرزمینی و خطر برداشت بیش از حد از این آبها توسط وزارت نیرو، مخالف حفر چاه جدید هستند.
مسئول انجمن دوستداران محیط زیست قلعهتل گفت: برای مدیریت وضعیت بحرانی آب قلعهتل، خواهان پلمپ چاههای غیر مجاز در دشت قلعهتل و اجرای صحیح و كامل ممنوعیت كشتهای آببر هستیم
سمیه علی دشت در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: آب شرب قلعهتل باید توسط حدود 80 چاه آب عمیق كه در دشت قلعهتل وجود دارد تامین شود.
وی گفت: راهحل مشكل حفر چاه در هفت چشمه نیست؛ این چشمه تنها رشته باقیمانده از چشمههای قلعهتل است كه با حفر چاه به نابودی كشیده میشود و متعاقب آن، محیط زیست این منطقه دچار آسیب جدی خواهد شد.
علیدشت افزود: چندی پیش جمعی از مردم و دوستداران محیط زیست قلعهتل با حضور در محل این چشمه ضمن پاكسازی محیط اطراف آن، در یك بیانیه اعتراضی، از استاندار خوزستان خواستند
تا حفاری چاههای آب در دشت قلعه تل، به ویژه منطقه گردشگری هفت چشمه متوقف و آب این شهر از سد كارون سه تامین شود.
** در هفت چشمه قابلیت حفر چاه وجود ندارد
رییس اداره منابع آب ایذه و باغملك نیز در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینكه اعتراض مردم قلعه تل نسبت به حفر چاه هفت چشمه را به معاونت حفاظت و بهرهبرداری منعكس كرده ایم گفت: با توجه به كاهش نزولات جوی و نبود تغذیه سازندهای آهكی، منطقه هفت چشمه ظرفیت حفر چاه ندارد.
بهنام ایلخاص افزود: حدود 80 حلقه چاه آب مجاز و 14 حقله چاه غیرمجاز در دشت قلعه تل وجود دارد كه اقدامات مقتضی برای برخورد با صاحبان چاههای غیرمجاز در انجام است.
وی گفت: طبق قانون امكان تامین آب شرب از چاه كشاورزی وجود دارد به شرطی كه مالكیت چاه به صورت دایمی به آبفا منتقل شود.
** اولویت تامین آب شرب مردم است
رییس آبفا باغملك نیز در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بیان كرد: اولویت ما تامین آب شرب مردم است و در مضیقه قرار گرفتن مردم از حیث كمبود آب خط قرمز ماست.
فریدون احمدی افزود: محیط زیست برای ما نیز از اهمیت خاصی برخوردار است؛ چشمه هفت چشمه آب چندانی ندارد و ما در صورت حفر چاه و كاهش دبی فعلی هفت چشمه، داوطلبانه نسبت به تامین آب تنها برای محیط زیست اقدام و قول میدهیم حداقل چند برابر میزان دبی آب كنونی چشمه، تامین و تخصیص دهیم. ضمن اینكه یك آبشخور نیز برای این منطقه و در كنارهفت چشمه برای استفاده پرندگان و حیوانات وحشی خواهیم ساخت.
وی افزود: همه باید بپذیریم كه نجات جان انسانها و همچنین صحت، سلامتی و ایجاد شرایط بهداشتی افراد در گرو آب سالم و بهداشتی است و در این خصوص انسان بر محیط زیست اولویت دارد ضمن اینكه باید در حفاظت از محیط زیست هم به طرق دیگر اقدام كرد.
وی در رابطه با تامین آب از چاههای كشاورزی قلعه تل گفت: با بررسی انجام شده مشخص شد كه از بین چاه های موجود به لحاظ كمیت وكیفیت آب، تنها یك حلقه قابلیت تامین آب شرب را دارد كه مالكان آن مایل به فروش نبودند.
رییس آبفا باغملك درباره حفر چاه در مناطق دیگر قلعه تل بیان كرد: با توجه به بررسی و بازدید كارشناسان استانی و آزمایش های ژئوفیزیكی، هفت چشمه از ظرفیت بیشتری نسبت به سایر مناطق برخوردار است.
وی افزود: استفاده از این چاه تنها در مقطع اضطراری و تا زمان انتقال آب از سد كارون سه است و پس از آن تامین آب شرب از طریق پروژه بزرگ خط انتقال آب، استفاده از چاهها متوقف خواهد شد.
احمدی ادامه داد:در صورت هرگونه اتفاق در اجرا نشدن طرح چاه هفت چشمه و برگشت اعتبار، در سال آینده ممكن است با جیره بندی آب درشهر قلعه تل روبه رو شویم.
وی گفت: تنها راهحل برطرف كردن مشكل بی آبی درشهرهای قلعهتل، باغملك و ایذه انتقال آب از پشت سد كارون سه بوده و حفر چاهها تنها یك مُسَكن مقطعی است، لذا تكمیل طرح انتقال آب باید از سوی مسئولان مربوطه، در اولویت قرار بگیرد.
قلعهتُل در بخش مركزی شهرستان باغملك در شرق خوزستان قرار گرفتهاست. این شهر در فاصله 155 كیلومتری اهواز واقع شده است.
9434/ 6037
اهواز - ایرنا - جمعی از مردم شهر قلعه تل نسبت آنچه كه حفر چاه در منطقه گردشگری هفت چشمه عنوان شده معترض هستند و از مسئولان میخواهند روند انجام این طرح را متوقف كنند.