۱۶ مهر ۱۳۹۷، ۱۰:۰۹
کد خبر: 83058189
T T
۰ نفر

كانونهای مساجد ظرفیتی برای توسعه روستاها

۱۶ مهر ۱۳۹۷، ۱۰:۰۹
کد خبر: 83058189
كانونهای مساجد ظرفیتی برای توسعه روستاها

شهركرد- ایرنا- راه اندازی 60 درصد كانونهای فرهنگی هنری مساجد در روستاهای چهارمحال و بختیاری سبب شده تا ساختار منسجمی در خصوص رشد و توسعه فرهنگی و هنری این مناطق شكل گیرد.

به گزارش ایرنا، امروزه برنامه ریزی فرهنگی در روستاها بعنوان بخشی از فرآیند توسعه پایدار روستایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این نوع برنامه ریزی در جهت تقویت اجزای اصلی هویت فرهنگ جامعه روستایی ما در پرتو چینش مناسب و تعیین جایگاه صحیح هریك از عوامل دینی، ملی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ارزشی باید مورد اهتمام جدی قرار گیرد.
یكی از نهادهایی كه در همین راستا می تواند كاركردهای فرهنگی موثری در روستاها داشته باشد، كانونهای فرهنگی هنری مساجد است.
همسو كردن اهداف و برنامه های این كانونها با پتانسیل روستایی، تعیین فعالیت های فرهنگی متناسب با ساختار روستا و تهیه الگوهای آموزشی نوآورانه در بعد فرهنگی و اجتماعی از جمله ظرفیت های كانونهای فرهنگی هنری مساجد در بهبود وضعیت روستاها به شمار می رود.
هم اكنون 24 هزار كانون فرهنگی هنری در مساجد كل كشور فعال است و در چهارمحال و بختیاری 425 كانون با بیش از 25 هزار عضو، 162 كتابخانه و 40 باب خانه نور در جهت ترویج و توسعه فعالیت های فرهنگی و هنری فعالیت دارد.
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در همین خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: طبق برنامه زمان بندی تا پایان برنامه پنجم توسعه می بایست 25 درصد مساجد استان دارای كانون فرهنگی هنری باشد، درحالی كه این رقم در پایان برنامه به بیش از 45 درصد رسید.
جواد كارگران افزود: از این تعداد 60 درصد كانونها در روستاهای استان فعال است و تاكنون در جذب جوانان و نوجوانان به نهاد مسجد و انجام فعالیت های فرهنگی و هنری سالم گام های موثری برداشته است.
كارگران، توسعه كانونها در مناطق عشایری استان را از مهمترین رویكردهای این نهاد برشمرد و تصریح كرد: كانونهای روستایی می توانند نقش موثری در معرفی ایده ها و فعالیت های موثر روستاها و شناسایی این ظرفیت ها باشند كه امید است روز به روز فعالیت های آنها نسبت به گذشته از كیفیت بیشتری برخوردار شود.
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان كرد: ما با اشتراك گذاری ظرفیت روستاها می توانیم شاهد ایجاد فعالیت های بزرگ فرهنگی و هنری در كانونهای مساجد روستایی استان باشیم.
كارگران افزود: كانونهای مساجد با هدف جذب جوانان و نوجوانان به كانون مسجد و مشاركت در اجرای برنامه های فرهنگی هنری تاسیس شده و تاكنون توانسته در راستای این هدف موثر عمل كند.
وی ادامه داد: كانونهای مساجد با كمترین امكانات توانسته است در عرصه فرهنگی و هنری استان به ویژه در روستاها ایفای نقش كند و از ظرفیت بالای نسل جوان در تعمیق و تقویت ارزش های دینی و رونق فعالیت های هنری بهره گیری نماید.
كارگران خاطرنشان كرد: 26 سال از تاسیس كانونهای مساجد می گذرد و هر سال نسبت به سالهای گذشته هم از نظر كمی و هم كیفی ارتقا یافته و این نشان از عزم و همت اعضا دارد.
مسئول دبیرخانه كانونهای فرهنگی هنری مساجد چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به پراكندگی این كانونها در شهرها و روستاهای مختلف استان اظهار داشت: كانونها به ویژه در فصل تابستان با اجرای طرح آسمانی ها نقش مهمی در رونق فعالیت های فرهنگی و هنری در روستاها ایفا می كنند.
محمدرضا مظاهری با بیان اینكه كانونهای مساجد بستر امن و مناسبی برای اشاعه فعالیت های هنری است، تصریح كرد: زیرساختهای مناسب كانونها و توجه ویژه ستاد عالی مساجد كشور به امور هنری با محوریت مسجد سبب شده تا استعدادهای خوبی در این زمینه شكوفا و پرورش داده شود.
وی ادامه داد: پیوند كانونهای فرهنگی و هنری با مساجد سبب شده تا از ظرفیت مسجد به بهترین نحو بهره گیری شود و این موضوع تاكنون نتایج مطلوبی در پی داشته است.
مظاهری با اشاره به انعقاد تفاهم نامه هایی با دستگاه های فرهنگی استان، این اقدام را گامی در جهت هم افزایی دستگاه ها و توسعه فعالیت كانونهای مساجد استان عنوان كرد.
مسئول دبیرخانه كانون های مساجد چهارمحال و بختیاری با اشاره به فعالیت 425 كانون فرهنگی هنری در مساجد استان اظهار داشت: همچنین در دانشگاه های استان 6 باب كانون و در مصلاهای استان 17 باب كانون راه اندازی شده است.
مظاهری با اشاره به راه اندازی 151 باب كتابخانه در كانون های فرهنگی هنری مساجد استان خبر داد و گفت: از این تعداد 90 باب كتابخانه باز و 151 كتابخانه مخزن دار است.
وی ادامه داد: همچنین 24 كانون تخصصی در موضوعات و رشته های مختلف دینی، قرآنی، فرهنگی و هنری در مساجد استان در حال فعالیت است.
مظاهری افزود: برگزاری همایش زنان مسجدی با موضوع تكریم الگوهای موفق روستا، اجرای جشنواره سراسری عكس «آسمانی ها» و شركت 2 هزار اثر در جشنواره، برگزاری جشنواره سرود «نواهای آسمانی» و كسب رتبه های اول تا سوم كشوری طی سالهای اخیر از دیگر فعالیت های این نهاد بوده است.
وی خاطرنشان كرد: كانونهای مساجد جوانان را تبدیل به سرمایه های اجتماعی می كند كه نتیجه این مهم هرچند ممكن است در درازمدت خود را نشان دهد اما بسیار موثر است.
مسئول دبیرخانه كانونهای فرهنگی هنری مساجد چهارمحال و بختیاری، جذب 16 هزار جوان و نوجوان به كلاس های طرح اوقات فراغت، كسب رتبه های برتر در رشته های قرآن، درخشش گروه سرود شهید گلپایگانی شهرستان لردگان در جشنواره سرود و اجرا در صحن رضوی مقابل رهبر معظم انقلاب را بخشی از موفقیت های این نهاد برشمرد.
مظاهری با اشاره به طرح اوقات فراغت آسمانی ها اظهار داشت: این طرح امسال در 419 كانون كه بیشتر نیز در روستاها بوده از ابتدای تیرماه اجرا شد و تا 19 مهر ماه ادامه دارد.
وی با اشاره به شركت 16 هزار نفر در این طرح افزود: یك هزار و 200 مربی مجرب برای اجرای این كلاس ها به كارگیری شد.
مظاهری خاطرنشان كرد: امید می رود با تعامل بیش از پیش با نهادهای فرهنگی استان و توسعه كانونهای در مناطق روستایی و عشایری بتوان در رونق فعالیت های فرهنگی و هنر در این مناطق گام های بیشتری برداشته شود.
7363/6021