۱۶ مهر ۱۳۹۷، ۱۴:۲۴
کد خبر: 83058690
T T
۰ نفر

رئیس اینترپل، جدیدترین طعمه «عملیات روباه»

۱۶ مهر ۱۳۹۷، ۱۴:۲۴
کد خبر: 83058690
رئیس اینترپل، جدیدترین طعمه «عملیات روباه»

پكن - ایرنا - رئیس پلیس بین الملل موسوم به «اینترپل» كه خود باید مروج قانون و مبارزه با فساد و رشوه خواری در جهان باشد آنطور كه مقامات چین اعلام كرده اند به جرم «رشوه خواری» و «تخطی از قانون» دستگیر و بازداشت شده است.

به گزارش ایرنا دولت چین از 5 سال قبل تاكنون در راستای مبارزه با فساد مالی در میان دستگاه های دولتی و حزبی بیش از یك میلیون و 300 هزار نفر از مقام هایش را دستگیر كرده است.
سرانجام بعد از یك هفته بی خبری افكار عمومی از سرنوشت «مِنگ هونگوِی» رئیس چینی پلیس بین الملل، كمیسیون ملی نظارتی چین كه یك نهاد عالی نظارتی در این كشور محسوب می شود شب گذشته اعلام كرد او به اتهام «نقض احتمالی قانون این كشور» بازداشت شده و در حال بازجویی است.
این كمیسیون تصریح كرد 'منگ' كه همزمان سمت معاونت وزیر امور امنیت عمومی چین را در اختیار دارد، در بازداشت نیروهای امنیتی است او پیشتر عضویت حزب كمونیست را از دست داده بود.
اما امروز دوشنبه وزارت امنیت عمومی چین با انتشار بیانیه ای اعلام كرد: 'منگ هونگوی' رئیس چینی پلیس بین الملل به اتهام «رشوه خواری» بازداشت و تحت بازجویی قرار گرفته است.
در این بیانیه آمده است دستگیری و بازجویی 'منگ' به اتهام دست داشتن در «رشوه خواری» و «نقض قانون چین» كاملا به موقع و هوشمندانه بوده است.
وی حدود 10 روز پیش، پس از بازگشت از فرانسه به چین، ناپدید شده بود 'گریس' همسر 'منگ' گفته بود كه او آخرین بار در زمان خروج از اداره مركزی اینترپل در «لیون» فرانسه دیده شده و پس از آن اطلاعی از وی در دسترس نبوده است.
پیش از این برخی رسانه‌ها گزارش داده بودند كه منگ در بدو ورود به پكن، در فرودگاه بازداشت شده است اینترپل روز شنبه با صدور بیانیه ای از چین خواسته بود تا درباره مفقود شدن رئیس این نهاد و احتمالا دستگیری او شفاف سازی كند.
در همین حال، دبیرخانه پلیس بین‌الملل (اینترپل) اعلام كرد كه «مِنگ هونگوِی» رئیس این نهاد كه در بازداشت آژانس عالی ضد فساد چین است، از سمت خود استعفا كرده است و استعفای وی به قید فوریت اجرایی شده است.
اینترپل اعلام كرد كه «كیم جونگ یانگ» مقام ارشد عضو كمیته اجرایی این نهاد به طور موقت سكان ریاست را در دست گرفته تا در نشست آتی مقام‌های اینترپل از 18 تا 21 نوامبر (27 تا 30 آبان) جایگزینی برای 'منگ' تعیین شود.
دستگاه های نظارتی چین بطور كلی زمانی به پرونده مقام های ارشد این كشور ورود می كنند كه «اتهام فساد مالی» وجود داشته باشد.
«شی جین پینگ» رییس جمهوری چین كه از سال 2013 میلادی قدرت را در دست گرفته است خود سردمدار مبارزه با فساد در كشورش به حساب می آید او گفته است «ما نمی توانیم كوركورانه حركت كرده و امیدوار باشیم كه فساد در حزب و كشور ریشه كن می شود».
دولت چین از 5 سال قبل تاكنون در راستای مبارزه با فساد مالی در میان دستگاه های دولتی و حزبی بیش از یك میلیون و 300 هزار نفر از مقام هایش را دستگیر كرده است.
در سال 2010 میلادی بود كه دولت چین با انتشار «كتاب سفید» مبارزه با فساد و نهادینه كردن درستكاری در كشور، نخستین بار به طور مفصل وضعیت كشور در این زمینه را تشریح كرد.
در این كتاب كه توسط دفتر مطبوعاتی شورای دولتی منتشر شد، آمده است: مبارزه با فساد و نهادینه كردن درستكاری موضع تزلزل ناپذیر حزب كمونیست و دولت چین است، حزب كمونیست و دولت چین در این راستا تلاش های زیادی كرده و به دستاوردهای چشمگیری نائل آمده است در آینده نیز حزب و دولت با عزم راسخ تر و اقدامات مؤثرتر در این راستا تلاش خواهد كرد.
اما دولت به این كتاب بسنده نكرد و در سال جاری نیز فرهنگستان علوم اجتماعی چین «كتاب آبی» مبارزه با فساد و نهادینه كردن درستكاری سیاسی را منتشر كرد.
كتاب آبی نشان می‌دهد 89.2 درصد ساكنان شهری و روستایی نسبت به مبارزه با فساد و نهادینه كردن درستكاری سیاسی اطمینان دارند، این رقم نسبت به سال 2012 حدود 30 درصد افزایش یافته است.
هرچند مدت یكبار یك شخصیت سیاسی و مطرح چین به اتهام فساد مالی بازداشت می شود به نظر می سد دولت چین در این راه، بسیار استوار و محكم عمل كرده است به طوری كه دولت به راحتی دست از سر مفسدان اقتصادی و مالی بر نمی دارد، برای مثال بهار امسال 'سون جونگچای' كسی كه قرار بود جانشین 'شی جین پینگ' رییس جمهوری خلق چین شود در قالب «عملیات روباه» به اتهام فساد مالی و دزدی 27 میلیون دلار به زندان ابد محكوم شد.
عملیات شكار روباه برای دستگیری مفسدانی صورت گرفته است كه در برابر جرایم اقتصادی كه انجام داده اند، پاسخگو نبوده و از چین به همراه میلیاردها دلار سرمایه گریخته اند.
'سون بو' مدیركل شركت صنایع كشتیرانی چین كه ناو هواپیمابر 'لیائونینگ' را ساخت، 'نوری بكری' فرماندار منطقه خودمختار سین كیانگ و اكنون نیز «مِنگ هونگوِی» رییس اینترپل از جمله شخصیت های بلند پایه چین هستند كه برای تخطی از مقررات و فساد مالی تحت بازجویی قرار گرفته و طعمه شكار روباه شده اند.
كارشناسان معتقدند انتخاب 'منگ' به عنوان رییس اینترپل، امتیاز مهمی برای چین و نشانه ای برای گسترش حضور و نفوذ بین المللی پكن در عرصه بین المللی بوده است و بازداشت وی به اعتبار این كشور لطمه زده است.
به اعتقاد آنان ناپدید شدن 'منگ' بدون اطلاع قبلی به مقام های ارشد اینترپل، می تواند به جایگاه جهانی چین لطمه وارد كند و دیگر امكان اینكه چنین فردی از این كشور به این عنوان مهم بین المللی منصوب شود خیلی كم است زیرا جامعه جهانی نگران تكرار چنین اتفاقی است كه برای رئیس اینترپل روی داده است.
به هر حال با توجه به رقم های كلانی كه در اختلاس های مالی و دریافت رشوه توسط مقامات این كشور رسانه ای می شود حال باید چند روز آینده منتظر اعلام میزان و مبلغ فساد مالی و رشوه خواری «منگ» بود، كسی كه به جای دستگیری متخلفان و رشوه خوارها، خود دستگیر و بازداشت شد و به نوعی ضرب المثل ایرانی «چاه كن در چاه افتاد» را تعبیر نمود.
**آساق**1904**