۱۸ مهر ۱۳۹۷، ۱۲:۴۷
کد خبر: 83061146
T T
۰ نفر
مقصد اصلی محموله‌های سنگین مواد مخدر، هلند است

تهران- ایرنا- معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: مقصد اصلی محموله‌های سنگین قاچاقچیان مواد مخدر، كشور هلند است و تقریبا تمام اروپا از آنجا تغذیه می‌شود اما متاسفانه با وجود درخواست همكاری ما با آن كشور برای تبادل اطلاعات، پاسخی دریافت نكردیم.

به گزارش ایرنا، از ستاد مبارزه با مواد مخدر اسداله هادی‌ن‍ژاد در دیدار با سرلشگر آندره خراپف، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر روسیه بر گسترش تعاملات دو كشور در حوزه مبارزه با مواد مخدر تاكید كرد و افزود: ایران در مرزهای غربی چندین محموله بزرگ هروئین را كه به سمت آذربایجان و اروپا در حركت بود، متوقف كرد.
وی ادامه داد: محموله‌های پیش‌ساز تولید هروئین غالباً از مرزهای غربی در پوشش كالای تجاری یا از بنادر جنوبی در قالب مایعات مجاز وارد ایران می‌شوند و قصد دارند در قالب «بار ترانزیت» به افغانستان وارد شوند.
هادی نژاد به اقدامات قابل توجه جمهوری اسلامی ایران در زمینه مبارزه با مواد مخدر اشاره كرد و گفت: شهادت 3700 نفر و جانبازی 17 هزار نفر در عرصه مبارزه با مواد مخدر، ایجاد ابتكار سه جانبه میان سه كشور ایران، افغانستان و پاكستان برای ساماندهی و عملیات‌های مشترك در حوزه مبارزه با مواد مخدر، تجهیز مناطق مرزی استان‌های مجاور با مرز افغانستان و پاكستان، تجهیز گذرگاه‌های رسمی و گمرك در مرزهای رسمی كشور و استفاده از سگ‌های موادیاب برای كنترل گلوگاه‌های رسمی كشور از جمله اقدامات قابل توجه ایران در مبارزه با مواد مخدر است.
این مقام مسئول در ستاد مبارزه با مواد مخدر با تحلیل اینكه هدف‌گذاری عمده امریكا در ترویج مواد مخدر برای سه كشور ایران، روسیه و چین است، گفت: توانسته‌ایم بخش عمده‌ای از مرز مشترك هزار و 600 كیلومتری ایران با افغانستان و پاكستان را مسدود كنیم، البته حدود 200 كیلومتر از مرز مشترك ایران با پاكستان باقیمانده كه قصد داریم با ایجاد موانع، انسداد مرز آن را تكمیل كنیم.
وی اظهار داشت: كنترل مرزهای شرقی كشور و مسدودسازی در مرزها به تغییر مسیر قاچاق مواد مخدر به دریای عمان و خلیج فارس و استان‌های جنوبی كشور منجر شده است و در این زمینه نیازمند ارتقای تجهیزات دریایی هستیم.
وی یادآور شد: در سال 2001 میلادی كه امریكا به بهانه مبارزه با تروریسم وارد افغانستان شد، تولید مواد مخدر حدود 200 تن در سال بود اما در سال 2017 میلادی مقدار مواد مخدر تولید شده در این كشور به 10 هزار تن رسید.
هادی نژاد اضافه كرد: در سال 2014 كه توافقنامه امنیتی كابل و ناتو به امضا رسید و مقرر شد بخش اعظمی از نیروهای امریكایی از خاك افغانستان خارج شوند، تولید مواد مخدر در آن كشور، 6400 تن بود یعنی 32 برابر زمانی كه آنان وارد افغانستان شده بودند اما امروزه بعد از گذشت 17 سال حضور امریكا در افغانستان، یك تولید حداكثری پایدار از مواد مخدر ایجاد و بین تروریسم و تولیدكنندگان مواد مخدر پیوند برقرار شده است.

* كشف 810 تن مواد مخدر در كشور
معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: 50 درصد زندانیان كشور با جرایم مواد مخدر مرتبط هستند همچنین 75 درصد كل كشفیات در استان‌های شرقی و مرزها انجام می‌شود و حدود 70 درصد كشفیات نیز از شیوه‌های اطلاعاتی به دست می‌آیند و حدود 90 درصد كشفیات مواد مخدر از سوی پلیس مبارزه با مواد مخدر انجام می شود.
هادی‌نژاد یادآور شد: سال گذشته 810 تن مواد مخدر در جمهوری اسلامی ایران كشف شد كه 46 تن، هروئین و مرفین بود.
وی درباره میزان كشفیات مواد مخدر در نه ماهه نخست سال 2018 میلادی در ایران گفت: در این مدت، 530 تن مواد مخدر كشف شد كه شامل 425 تن تریاك، 67 تن حشیش، 18 تن مرفین، 14 تن هروئین، حدود 2 تن شیشه و مت‌آمفتامین و 40 تن سایر مواد بوده است همچنین طی این مدت، 543 قبضه سلاح ضبط، 160 هزار قاچاقچی و خرده فروش دستگیر، 99 كارگاه تولید شیشه و هروئین منهدم، 33 نفر از قاچاقچیان كشته و 7 نفر از نیروهای مقابله كننده ما شهید شدند.
معاون دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: ایران و روسیه اهداف مشتركی در مبارزه با مواد مخدر دارند و می‌توانند در افغانستان برای مقابله با كشت مواد مخدر، حمایت از كشت جایگزین و مبارزه با تروریسم همكاری كنند.
هادی‌نژاد اضافه كرد: ایران در اجرای طرح توسعه پایدار (كشت جایگزین) در ولایت فراه اقدامات خوبی انجام داد اما چون اجرای این طرح پایلوت با اقدامات گروه‌های مختلف در افغانستان همزمان شد، نتوانست به كارش ادامه دهد اما امیدوارم با همكاری مقامات روس در اجرای این طرح، كشت تریاك در ولایت فراه را متوقف كنیم.
وی خاطرنشان كرد: جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر عزم جدی دارد و غالبا به كمك‌های بیرونی متكی نیست اما اگر كمكی باشد استفاده می‌كند.
معاون دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: بخشی از تجهیزاتی كه در مبارزه با مواد مخدر استفاده می‌كنیم، به وی‍ژه در تجهیزات هوایی همچون هلیكوپتر «ام.آی. 17» از كشور روسیه است اما باز هم نیازمند تجهیزات و مبادلات اطلاعاتی با روسیه در این حوزه هستیم.
وی با بیان اینكه از توسعه همكاری‌های دو جانبه ایران و روسیه استقبال می كنیم، افزود: در زمینه همكاری‌های دو كشور در ابعاد مختلف مبارزه با مواد مخدر به وی‍‍ژه كنترل دلیوری و اقدامات مرزی آماده همكاری هستیم.

* اتحاد ایران، روسیه و چین در مبارزه با مواد مخدر
در ادامه این دیدار، رحیم ساكی، مدیركل دفتر روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: مواد مخدر یكی از ابزارهایی است كه امریكا علیه سه كشور ایران، روسیه و چین استفاده می‌كند، زیرا آمریكا از روسیه به دلیل قدرت نظامی بزرگ، چین به دلیل قدرت اقتصادی و ایران به دلیل قدرت بزرگ ایدئولوژیك ترس دارد.
وی ادامه داد: پیشنهاد می‌كنم ابتكار سه جانبه‌ای میان این سه كشور در حوزه مبارزه با مواد مخدر ایجاد شود و سطح روابط ایران و روسیه به دلیل اشتراكات و آسیب‌های فراوان از سطح وزرا به سطوح عالی ارتقا یابد تا این روابط را به مجموعه «روابط استراتژیك مبارزه با مواد مخدر» سوق دهیم.
مدیركل دفتر روابط بین‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر بر همكاری‌های گسترده‌ ایران و روسیه در حوزه درمان، تبادل اطلاعات و تجربیات، تامین تجهیزات همچون اوژانس هوایی، ایكس‌ری، قایق تندرو و سایر تجهیزات دریایی، تسهیل قوانین كنترل دلیوری، تربیت سگ موادیاب تاكید كرد.
ساكی افزود: بخشی از كمك‌های روسیه به دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) می‌تواند به اقدامات مرزهای مشترك ایران با افغانستان كه در خط مبارزه با مواد مخدر قرار دارد، اختصاص یابد.

* هیچ محموله مواد مخدر از ایران به روسیه وارد نشده است
در ادامه این دیدار، خراپف، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر روسیه با اشاره به وضعیت مواد مخدر در این كشور گفت: هیچ محموله مواد مخدر در سه سال اخیر از ایران به روسیه وارد نشده است و ایران، شریك و متحد استراتژیك روسیه در زمینه مبارزه با مواد مخدر به شمار می آید.
وی ادامه داد: روسیه سعی دارد تا با افزایش همكاری با ایران كه در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر قرار دارد، اقدامات خوبی در حوزه مقابله با مواد مخدر انجام شود.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر روسیه گفت: با وجود افزایش گرایش مردم برخی كشورها به سمت اعتیاد در كل دنیا، تعداد معتادان در روسیه با اقدامات كم اما موثر، در حال كاهش است و این مرهون تلاش وزارت بهداشت، كنترل‌های سخت، تبلیغات ضد مواد مخدر و شیوه صحیح زندگی است.
خراپف اظهار داشت: در یك سال اخیر در روسیه 20 تن مواد مخدر كشف شده است و همچنین در 9 ماه سال 2018میلادی نیز 12 تن مواد مخدر در كشور كشف شد كه 390 كیلو از آن مربوط به هروئین بود.
وی ادامه داد: 70 درصد بازار مواد مخدر روسیه مربوط به گروه كانابیس و پس از آن هروئین است؛ كم شدن مصرف هروئین در بین مصرف‌كنندگان مواد مخدر روسیه به دلیل كم شدن جذابیت آن و كیفیت پایین است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر روسیه افزود: 17 هزار سایت مروج و مبلغ مواد مخدر در روسیه بسته و ضربه محكمی به آنان وارد شد، روسیه آمادگی دارد تا با ایران برای مبارزه با این نوع اقدامات موسوم به «اینترنت سیاه» همكاری كند.

* بیش از 11 تن انواع مواد مخدر و روان‌گردان كشف شد
معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر از كشف 11 تن انواع مواد مخدر و روان‌گردان در هفته اخیر در كشور خبر داد و گفت: مجموع كشفیات هفته اخیر 11 هزار و 211 كیلوگرم است كه نسبت به هفته قبل از آن، حدود 27 درصد كاهش یافته است.
وی ادامه داد: كشف محموله هزار و 75 كیلوگرمی هروئین در آذربایجان غربی از مهمترین كشفیات هفته جاری است و بیشترین حجم مواد كشف شده مربوط به تریاك به میزان هفت هزار و 829 كیلوگرم است كه 70 درصد مجموع كشفیات را شامل می‌شود.
معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر در تشریح خبر كشف بیش از هزار كیلوگرم هروئین در آذربایجان غربی گفت: سربازان گمنام امام زمان (عج) با همكاری گمرك مرز بازرگان یك محموله قاچاق مواد مخدر را كه قرار بود از مرزهای جمهوری اسلامی ایران به سمت تركیه حركت كند، متوقف و مقدار هزار و 75 كیلوگرم هروئین را كه به طرز ماهرانه‌ای در كف تریلی جاساز شده بود، كشف و راننده دستگیر شد.
هادی‌نژاد اظهار داشت: از مجموع كشفیات هفته اخیر، 665 كیلوگرم حشیش، هزار و 369 كیلوگرم هروئین، هفت كیلوگرم مرفین،‏‏ 18 كیلوگرم شیشه، 139 كیلوگرم مواد پیش‌ساز، هزار و 441 عدد قرص روانگردان و هزار و 321 كیلوگرم سایر مواد كشف و ضبط شده است.
وی افزود: این میزان كشفیات در هزار و 300 فقره عملیات صورت گرفته و سرانه كشفیات مواد مخدر در این دوره زمانی، 8.6 كیلوگرم به ازای هر عملیات است.
معاون مقابله با عرضه ستاد اضافه كرد: از مجموع 139 لیتر مواد پیش‌ساز كشف شده در این مقطع، مقدار 84 لیتر مربوط به استان تهران و 40 لیتر مربوط به استان آذربایجان غربی و مابقی مربوط به استان البرز است.
هادی‌نژاد ادامه داد: از مجموع هزار و 441 عدد قرص‌های روانگردان كشف شده در این مقطع، بیشترین تعداد به ترتیب با 810 عدد مربوط به استان آذربایجان غربی، 420 عدد استان البرز، 111 عدد استان همدان و مابقی مربوط به گیلان، تهران، هرمزگان، گلستان، سیستان و بلوچستان و سمنان است.
وی با بیان اینكه بالغ بر 74.7 درصد كشفیات این دوره زمانی مربوط به 6 استان كشور است، افزود: بیشترین حجم كشفیات با 2 هزار و 430 كیلوگرم مربوط به استان سیستان و بلوچستان است كه معادل 25 درصد كشفیات كشور را در بر می گیرد و بعد از آن، استان كرمان با 2 هزار و 127 كیلوگرم، استان هرمزگان با هزار و 400 كیلوگرم، استان آذربایجان غربی با هزار و 100 كیلوگرم و استان خراسان جنوبی با 660 كیلوگرم و استان فارس با 658 كیلوگرم به ترتیب در رتبه‌های بعدی قرار دارند.
معاون دبیركل ستاد مبرزه با مواد مخدر اظهار داشت: سهم كشفیات 3 استان اولویت‌دار حوزه مقابله در شرق كشور یعنی سیستان و بلوچستان، كرمان و هرمزگان از كشفیات كل كشور در هفته یاد شده 53.2 درصد است. طی این مدت، 147 دستگاه خودرو، 27 دستگاه موتور سیكلت، 9 قبضه سلاح و 19 دستگاه موبایل توقیف شد.
اجتمام *3229* 3063