به گزارش ایرنا، رضا اردكانیان روز پنجشنبه درحاشیه افتتاح نیروگاه شش مگاواتی برق درمقیاس كوچك در شهرك شكوهیه قم درگفت وگو با خبرنگاران با بیان اینكه كشور هم اكنون با كمبود هشت هزار مگاوات برق مواجه است افزود: به منظور جلوگیری از تكرار قطع برق درتابستان سال 98 و افزایش ضریب اطمینان شبكه برق، همچنین به دنبال اجرای برنامه های فرهنگی برای اصلاح الگوی مصرف نیز هستیم.
وی مصرف صحیح منابع حیاتی كشور مانند آب، برق و انرژی را اصل اساسی در برنامه های این وزارتخانه دانست و ادامه داد: به منظور ارتقای فرهنگ مدیریت مصرف در كشور 11 برنامه در دستور كار وزارت نیرو است كه در آینده نزدیك اطلاع رسانی خواهد شد.
وزیر نیرو در ادامه با اشاره به گذشت یك ماه از سال آبی جدید دركشور گفت: برنامه ریزی های صورت گرفته برای مدیریت منابع آبی بر اساس وضعیت خشكسالی و كم بارشی در سال آبی 96-97 می باشد كه دراین رابطه برنامه ریزی ویژه ای شده است.
وی مدیریت مصرف صحیح منابع را در گرو همكاری و مشاركت مردم دانست و افزود:باارتقای همكاری مردم با وزارت نیرو برای مدیریت و اصلاح الگوی مصرف امیدواریم شاهد رفع كمبودهای موجود برای تامین آب و انرژی باشیم چرا كه اگر روند فعلی مصرف اصلاح نشود، شتاب دهی به افتتاح طرح های تولیدی و توزیعی نیز نمی تواند نیاز كشور را برطرف كند.
** سیاست دولت ورود بخش خصوصی در صنعت آب و برق
وزیر نیرو همچنین سیاست دولت را حمایت از ورود بخش خصوصی در صنعت آب و برق كشور دانست و گفت: سیاست عمومی دولت ایجاد زیرساخت، تسهیل فرآیندها و سیاست گذاری در صنعت آب وبرق و زمینه سازی برای ورود بخش خصوصی در این صنعت است.
** افتتاح و كلنگ زنی 13 پروژه صنعت برق در قم
وی در ادامه با اشاره به بهره برداری و شروع ساخت چندین طرح صنعت برق در قم طی سفر یك روزه خود به این استان گفت: طرح های متعددی در صنعت برق قم از مدت ها پیش شروع و امروز 13 پروژه در قالب تولید و انتقال برق از جمله نیروگاه شش مگاواتی برق درمقیاس كوچك توسط بخش خصوصی و چهار پروژه دیگر صنعت برق افتتاح شد.
وزیر نیرو، با بیان اینكه در این سفر همچنین روند ساخت چند طرح مهم در صنعت برق نیز با اعتبار یك هزار و 70 میلیارد ریال اعتبار آغاز شد گفت:با افتتاح این طرح ها وضعیت پایداری شبكه تولید و توزیع برق استان قم ارتقا و در برابر كاهش ولتاژ برق از سطح اطمینان بخشی بالاتری بهره مند خواهد شد.
اردكانیان تاكید كرد: هم اكنون 764 پروژه در دست اجرا با اعتبار چهار هزار و 200 میلیارد ریال در آب، برق و فاضلاب استان در نظر گرفته شده است كه اجرای این طرح ها نیازمند حمایت نمایندگان مردم قم در مجلس شورای اسلامی برای تامین اعتبار مورد نیاز این پروژه هاست.
نیروگاه 6 مگاواتی برق درمقیاس كوچك با هزینه 128 میلیارد ریال توسط بخش خصوصی در شهرك شكوهیه قم به بهره برداری رسید كه این طرح زمینه اشتغال 10 تن به صورت مستقیم و 30 تن به صورت غیر مستقیم را فراهم كرد.
شكوهیه به عنوان بزرگترین شهرك صنعتی قم با بیش از یك هزار هكتار مساحت در كیلومتر12 جاده قدیم قم - تهران واقع شده و 72 درصد سرمایه گذاری صنعتی استان با اعتباری بیش از 23 هزار و 476 میلیارد ریال در این شهرك است.
استان قم دارای هفت شهرك صنعتی شكوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه(ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
هم اكنون در قم 2 هزار و 390 واحد صنعتی دارای پرونده وجود دارد؛ همچنین 53 هزار و 800 تن در واحدهای صنعتی استان مشغول به فعالیت هستند.
7405/ 7404/ 6133/
قم- ایرنا- وزیر نیرو گفت: با ورود 26 نیروگاه جدید به مدار، تا پیش از شروع تابستان سال آینده پنج هزار مگاوات به ظرفیت برق كشور افزوده می شود.