يدالله جواد پور روز پنجشنبه در حاشيه بازديد از اراضي كشاورزي ابركوه در گفتوگو با خبرنگار ايرنا علت كاهش توليد محصول انار را گرمازدگي ، سرمازدگي و وجود كرم گلوگاه انار ذكر كرد.
وي بابيان اينكه عمده سطح زير كشت در شهرستانهاي ميبد ، تفت، مهريز و ابركوه قرار دارد، افزود: 40 رقم انار در استان توليد ميشود كه 11 نوع آن مرغوب است.
جواد پور بيشتر ارقام انار مرغوب استان را شيرين، ميخوش، ملس عقدا، گل تفت و رباب ذكر كرد و يادآور شد: انار توليدي علاوه بر عرضه در بازار استانهاي همجوار، نوع ملس دانه سياه، زاغ عقدا و حصيبي آن به عراق و كشورهاي حوزه خليجفارس صادر ميشود.
وي خاطرنشان كرد: بخشي از محصول به صورت تازه خوري، بخشي از آن به رب انار و سانديس فراوري و مقداري هم بهصورت كنستانتره و انار دان به هند و پاكستان براي تبديل به ادويه صادر ميشود.
اين مسئول با اشاره به اينكه يزد در توليد اين محصول رتبه چهارم كشور را داراست، يادآور شد: خشكسالي و كمآبي ازجمله مشكلات پيش روي باغداران براي توسعه كشت اين محصول است .
وي تأكيد كرد: بهترين روش آبياري نوين ، آبياري قطرهاي براي باغهاست كه كشاورزان ميتوانند براي اخذ تسهيلات بلاعوض براي اجراي طرحهاي آبياري نوين به جهاد كشاورزي استان مراجعه كنند.
مدير باغباني جهاد كشاورزي استان خاطرنشان كرد: برداشت انار از اواخر شهريور آغاز و تا اواخر آبان ماه ادامه خواهد داشت.
سالانه از 116 هزار هكتار اراضي قابلكشت استان يزد، 340 هزار تن محصول زراعي، 650 هزار تن محصول باغي توليد ميشود.
اراضي قابلكشت استان 170 هزار هكتار است كه به دليل كمآبي ، تداوم 2 دهه خشكسالي و تغيير الگوي كشت ، سطح زير كشت به 116 هزار هكتار كاهش يافت.
7540/ 2047/
مدير باغباني جهاد كشاورزي:
توليد محصول انار در يزد 20 درصد كاهش دارد
۱۹ مهر ۱۳۹۷، ۱۶:۰۳
کد خبر:
83062593
يزد - ايرنا - مدير باغباني سازمان جهاد كشاورزي يزد گفت: با آغاز فصل برداشت محصول انار در سال زراعي 98 - 97 از 6 هزار و 810 هكتار باغهاي اين استان پيشبيني ميشود 95 هزار تن محصول انار برداشت شود كه اين ميزان توليد نسبت به سال زراعي قبل 20 درصد كاهش دارد.