۱۹ مهر ۱۳۹۷، ۱۷:۳۲
کد خبر: 83062671
T T
۰ نفر
شناسایی جدیدترین روش كاهش قند خون با مواد غذایی

تهران- ایرنا- مطالعات محققان مركز دیابت جسلین در آمریكا نشان می دهد یك نوع اسید آمینه با تغییر سوخت و ساز انرژی در سلول، منجر به كاهش سطح گلوكز می شود. این یافته قدم بزرگی در درمان دیابت نوع 2 است.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال ساینس، اسیدهای آمینه سنگ بنای مولكولی پروتئین ها هستند. بسیاری از مسیرهای سوخت و ساز در سلول ها توسط اسیدهای آمینه هدایت می شوند. مطالعات جدید نشان می دهد یك نوع اسید آمینه به نام آلانین،‌ با تغییر سوخت و ساز انرژی در سلول می تواند منجر به كاهش سطح گلوكز خون شود.
محققان به این نتیجه رسیده اند كه با استفاده از برخی مواد غذایی از جمله اسیدهای آمینه خاص، می توان بسیاری از مسیرهای سوخت و ساز سلول را تغییر داد و از این جهت در كاهش سطح كلوكز نقش داشت.
محققان در تلاشند تا مواد غذایی موثر در فعالیت پروتئینی به نام AMPK را شناسایی كنند. این پروتئین در سلول های سراسر بدن وجود دارد و در مقابله با مواد غذایی خاص یا فعالیت های ورزشی فعال می شود. این آنزیم منجر به تغییرات مثبتی در سلول ها می شود و ژن هایی را فعال می كند كه تولید انرژی را بالا می برند. مهترین نقش این پروتئین در بیماری های مربوط به سوخت و ساز از قبیل دیابت نوع 2 و چاقی است.
در ادامه مطالعات آمده است آلانین با فعال كردن این آنزیم می تواند در كنترل و درمان دیابت بسیار مفید باشد. محققان امیدوارند روزی با استفاده از مواد غذایی قادر به كنترل میزان قند خون و بیماری دیابت شوند.
دیابت به علت ناتوانی بدن در تولید یا مصرف انسولین به وجود می ‏آید. انسولین ماده ‏ای است كه توسط لوزالمعده تولید می شود و نقش آن استفاده از قند به عنوان عظیم ترین منبع انرژی بدن است. قند خون بالا به مرور زمان بر تمام ارگان های بدن تاثیر می گذارد و منجر به بیماری های قلبی، سكته مغزی، نارسایی كلیه، نابینایی، ناتوانی جنسی و عفونت های منتهی به نقص عضو می شود.
در حال حاضر بیش از 422 میلیون نفر در سراسر جهان گرفتار دیابت هستند و این آمار در 20 سال آینده، به بیش از 2 برابر افزایش خواهد یافت.
نتایج این مطالعه در نشریه Molecular Metabolism منتشر شده است.
علمی**9259*1834
۰ نفر