۲۰ مهر ۱۳۹۷، ۱۲:۲۹
کد خبر: 83063090
T T
۰ نفر
ساخت تجهيزات هوشمند با قابليت هاي جديد با چاپ سه بعدي

تهران – ايرنا - محققان دانشگاه واشنگتن با استفاده از فناوري چاپ سه بعدي تجهيزات هوشمندي را ساختند كه قادرند نحوه كاربرد خود را ردگيري كرده و بدون نياز به باتري يا مدارات الكترونيكي، اين اطلاعات را ذخيره كنند.

به گزارش روز جمعه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي،‌اين تجهيزات هوشمند براي انتقال اطلاعات از شيوه اي موسوم به پراش بازگشتي (backscatter) استفاده مي كنند كه در آن سيگنال هاي دريافتي با استفاده از يك آنتن منعكس مي شوند.
محققان در اين تحقيقات براي توليد يك قوطي قرص هوشمند از پلاستيك استفاده كردند و براي ردگيري و ذخيره نحوه به كارگيري اين قوطي از دو آنتن در بالا و پايين قوطي بهره گرفتند.
اين آنتن ها توسط يك سوييچ متصل به يك چرخ دنده با يكديگر مرتبط مي شوند. بدين ترتيب باز كردن در قوطي، چرخ دنده را در يك جهت حركت مي دهد و يكي از آنتن ها فعال مي شود. بستن در قوطي نيز چرخ دنده را در جهت مخالف حركت داده و آنتن ديگر را فعال مي كند.
دندانه هاي چرخ دنده به گونه اي طراحي شده اند كه سيگنال را به شيوه اي شبيه به كد مورس، كدگذاري مي كنند. بدين ترتيب راستاي سيگنال مخابره شده هنگام باز كردن و بستن در قوطي متفاوت است.
اين فناوري علاوه بر ردگيري باز و بستن قوطي امكان ردگيري عملكرد اندام هاي مصنوعي را نيز فراهم مي كند.
به گفته محققان اين تجهيزات تنها نمونه هاي اوليه اي هستند كه امكان درك حركت در جهت هاي مختلف را توسط اشياي توليد شده با استفاده از فناوري چاپ سه بعدي به اثبات مي رسانند.
قرار است گزارش كامل اين فناوري در تاريخ 15 اكتبر در سمپوزيوم ACM در رابطه با نرم افزارها و فناوري هاي رابط كاربر در شهر برلين ارائه شود.
علمي (6)**9259**1440
۰ نفر