۲۰ مهر ۱۳۹۷، ۲۱:۱۸
کد خبر: 83063412
T T
۰ نفر
ايستگاه بين المللي فضايي در آستانه تعطيلي قرار گرفت

مسكو - ايرنا - رسانه هاي روسي از احتمال خالي شدن ايستگاه فضايي بين المللي از فضانوردان پس از بروز سانحه براي فضاپيماي سايوز خبر دادند.

به گزارش روز جمعه ايرنا، روز گذشته پس از بروز حادثه براي فضاپيماي حامل فضانوردان روس و آمريكايي با هواپيماي سايوز، روسيه اعلام كرد كه فعلا اعزام فضانوردان به فضا را به مدت نامشخصي به حالت تعليق درآورده است.
فعاليت ايستگاه بين المللي فضايي در صورتي كه خدمه كنوني آن ايستگاه را ترك و به كره زمين بازگردند و خدمه جديدي جايگزين نشوند، عملا متوقف خواهد شد.
سردبير نشريه روسي «اخبار فضايي» در اين باره گفت: ايستگاه فضايي بين المللي تاكنون هيچگاه فعاليت خود را متوقف نكرده است اما در صورت ترك فضانوردان، برق و سيستم حرارتي مركز فضايي از كار مي افتد.
«ايگور مارينين» اضافه كرده است: اين وضعيت (توقف فعاليت ايستگاه) پيشتر براي ايستگاه فضايي مير و ايستگاه «ساليوت-7» شوروي رخ داده و از كنترل خارج شدند، بنابراين ممكن است اين اتفاق اين بار براي ايستگاه بين المللي فضايي نيز رخ دهد.
به گزارش ايرنا، روز گذشته يك فروند فضاپيماي سايوز حامل يك فضانورد روس و يك آمريكايي از بايكانور قزاقستان پرتاب شد اما پس از 165 ثانيه دچار سانحه شد و فضانوردان داخل آن با محفظه ويژه به زمين بازگشتند.
ايستگاه فضايي بين المللي سازه اي فضايي به ارزش حدود 100 ميليارد دلار است كه در آن چند كشور ازجمله روسيه و آمريكا مشاركت دارند و اكنون سه فضانورد در آن مستقر هستند.
ايستگاه فضايي مير نيز نخستين ايستگاه پژوهشي بشر در فضا بود كه انسان به طور طولاني مدت در آن استقرار داشت كه طراحي آن به اوسط دهه 70 ميلادي باز مي گردد.
ساخت ايستگاه فضايي مير در سال 1986 آغاز شد و در مدت 10 سال به تدريج تبديل به بزرگترين سازه فضايي ساخت بشر شد و اين ركورد را تا سال 2001 در اختيار داشت.
اين ايستگاه فضايي براي تحقيق در حوزه هاي گوناگون مانند زيست شناسي، فيزيك، ستاره شناسي و هواشناسي مورد استفاده قرار گرفت و سرانجام در سال 2001 پس از اينكه در فعاليت اين ايستگاه اختلالاتي ايجاد شد، از سوي روسيه نابود شد.
شبد**اروپام*391* 1346**1379