به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس، اين دوربين به اندازه اي سريع است كه مي تواند تعامل نور و ماده را در مقياس نانو با وضوح بسيار بالا ثبت كند. محققان كار خود را با استفاده از شيوه تصويربرداري فشرده بسيار سريع (CUP) آغاز كردند.
اين تكنيك امكان تصويربرداري با سرعت 100 ميليارد فريم در ثانيه را فراهم مي كند. سپس محققان با استفاده از يك دوربين ثابت و يك دوربين سريع با سرعت فمتوثانيه كه براي اندازه گيري تغييرات شدت پالس نوري كاربرد دارد، اين فناوري را بهبود دادند. يك فمتو ثانيه معادل يك ميليون ميلياردم ثانيه است و نسبت آن به يك ثانيه مانند نسبت يك ثانيه به 31.7 ميليون سال است.
در مرحله بعد اطلاعات به دست آمده از اين ساختار را با استفاده از يك تكنيك محاسباتي موسوم به تبديل رادون تجزيه و تحليل كردند تا بتوانند تصلاويري با كيفيت بالا به دست آورند.
محققان در اولين آزمايش اين دوربين توانستند از يك پالس فمتوثانيه ليزر، 25 تصوير با فاصله زماني 400 فمتوثانيه تهيه كنند. با استفاده از اين فرآيند محققان توانستند تغيير شكل، شدت و زاويه شيب حركت پالس نوري را با سرعت بسيار كمتر از گذشته مشاهده كنند.
به گفته محققان اين فناوري امكان مشاهده پديده هاي بسيار كوتاهي را فراهم مي كند كه به نوبه خود قادرند پرده از اسرار ناشناخته فيزيك و زيست شناسي بردارند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Light: Science & Applications منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
تهران – ايرنا - محققان دانشگاه كلتك و انستيتوي ملي تحقيقات علمي وابسته به دانشگاه كبك، سريع ترين دوربين جهان را با قابليت ثبت 10 تريليون فريم در ثانيه ساختند.