۲۱ مهر ۱۳۹۷، ۲۱:۰۵
کد خبر: 83064642
T T
۰ نفر
ناظم پور: خلاصه ی همه روزگار جوانی ام به چاپ رسید

تهران - ایرنا - مجید ناظم پور استاد عود نوازی و پژوهشگر این ساز، با اشاره به چاپ كتاب «مهارت عودنوازی و بربت نوازی» اش گفت: از زمان هنرجویی دو خلاء آموزش و تاریخچه ساز عود را حس می كردم، جوانی ام را دادم تا این خلاءها پیش پای هنرجویان جدید نباشد.

ناظم پور در گفت و گو با خبرنگار موسیقی ایرنا، با بیان این مطلب افزود: فعالیت برای از بین بردن نقاط تاریك آموزش بربت را از نزدیك به 25 سال پیش آغاز و دو سال منابع داخلی را در كنار هنرجویی ساز بربت مطالعه كردم.
وی افزود: متوجه شدم كه برای بررسی تاریخچه و نوع آموزش عود (بربت) در ایران كار كامل نمی شود و می دانستم همه ساز عود را سازی عربی می دانند، برای همین نیاز بود كه به كشورهای عربی بروم.
این استاد بربت ادامه داد: سه سال به فراگیری زبان عربی مشغول شدم و در كنار آن به كشورهای عربی با هزینه شخصی مسافرت كردم تا بتوانم بی واسطه درباره ساز عود بررسی كنم.
وی گفت: حاصل این تلاش چندین ساله در مرحله نخست اثبات این مطلب برای خودم بود كه ساز عود، در اصل سازی ایرانی به نام بربت است كه به كشورهای عربی رفته و نام عود یافته است.
پژوهشگر بربت در ایران در ادامه این گفت و گو گفت: تحقیقات من به سوی ایران جلب شد و در بررسی موسیقایی تاریخ متوجه شدم كه خاستگاه ساز عود، ایران بوده و در 5 هزار سال پیش این ساز به نام ساز بربت در ایران نواخته می شده است.
وی افزود: حال نزدیك به 20 سال از پرسش ها و دردهایی كه هنرجوی آن روز در پی رفع آنها بود گذشته و تحقیقات آن هنرجو به ثمر نشسته بود كه توانست در سال 92 كتاب «تاریخ 5 هزار ساله بربت» را منتشر كند كه به قول دیگر بزرگان موسیقی، دایره المعارف ساز بربت است.
ناظم پور در گفت و گو با خبرنگار موسیقی ایرنا، درباره كتاب مهارت عود نوازی و بربت نوازی نیز گفت: این كتاب چهار جلدی نیز در سال های بررسی تاریخی و همچنین سال های نحوه كارم با هنرجویان تدوین شد كه طی آنها شیوه های مختلف آموزش، شیوه های نوازندگی، تجربه آموزش این ساز برای موسیقی نجیب ایران بیان شده است.
وی افزود: با توجه به تحصلاتم كه روانشناسی است، از روانشناسی یادگیری نیز در نوشتار آموزش مهارت عود نوازی استفاده كردم تا بازدهی بیشتری برای مخاطب داشته باشد.
ناظم پور در پایان این گفت و گو اعلام كرد: چاپ مجدد كتابهای مهارت آموزی در طی دو سال كه از چاپ آنها می گذرد نشان از آن دارد كه چه برای هنرجویان و چه ازسوی آموزش دهندگان كار جذاب بوده است.
وی در پاسخ به این سوال كه این مجموعه كتاب اكنون در چه وضعیت چاپی قرار دارند، گفت: جلد یك كتاب «مهارت عودنوازی و بربت نوازی» در طی دو سال به چاپ سوم رسیده كه همراه با ویرایش های جدیدم بر كتاب بوده است.
ناظم پور افزود: چاپ دوم جلد دوم این كتاب نیز هم اكنون منتشر شده كه مجدد ویرایش گردیده و در خانه عود و سراسر كشور جهت علاقه مندان مهیا است.
وی بار دیگر تاكید كرد كه این كتاب ها خلاصه همه روزگار جوانی ام است.
فراهنگ ** 1418 **
۰ نفر