۲۲ مهر ۱۳۹۷، ۱۵:۰۰
کد خبر: 83065520
T T
۰ نفر
فرهنگ‌سازي صحيح مصرف غذا گامي براي سلامتي است

يزد - ايرنا - معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد بر فرهنگ‌سازي الگوي صحيح مصرف غذا تأكيد كرد و گفت: الگوي ناصحيح مصرف غذا زنگ خطري براي سلامت است.

به گزارش ايرنا محمدحسين مصدق روز يكشنبه به مناسب هفته جهاني غذا ( 27 - 22 مهرماه) در گفت‌وگو با خبرنگاران نقش اطلاع‌رساني و فرهنگ‌سازي را در مقوله سلامت مهم دانست.
وي از رسانه‌ها خواست الگوهاي صحيح مصرف و تغذيه را به مردم اطلاع دهند و از اين طريق از بروز بيماري در جامعه جلوگيري كنيم.
مصدق بابيان اينكه مصرف نمك، قند و شكر و چربي سلامت افراد را به‌شدت تهديد مي‌كند، اظهار داشت: اگر اين الگو تغيير نكند و مردم به استفاده از غذاهاي سالم و سنتي بازنگردند، شاهد بروز بسياري بيماري‌ها در ميان افراد خواهيم بود.
وي در ادامه بابيان اينكه يزد در مصرف فست فودها ( غذاي فوري) در رتبه ششم قرار دارد، افزود: همچنين مردم اين استان ازلحاظ چاقي و اضافه‌وزن در رتبه 14 كشوري قرار دارند.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي يزد جايگاه استان را در مصرف نمك در ميان 31 استان 13بيان كرد و گفت: با اصلاح درست مصرف غذا مي‌توان از بيش خوري قند، نمك و مقدار چربي جلوگيري كرد.
مصدق در ادامه با اشاره به گرسنگي يك ميليارد نفر در جهان خاطرنشان كرد: فرهنگ گرسنه را سير كردن در جامعه بايد نهادينه شود، اين شيوه را ابتدا در محله‌اي زندگي مي‌كنيم آغاز كرد و گسترش داد.
وي افزود: متأسفانه امروز در حالي شاهد فقر غذايي در برخي نقاط هستيم كه چاقي و حيف ميل غذا به معضل جدي تبديل‌شده و بيماري‌هاي غير واگير ناشي از مصرف نادرست غذا نظير ديابت و فشارخون افراد را تهديد مي‌كند.

** تغيير ذائقه مردم به مصرف نان سفيد
همچنين مدير نظارت و مواد غذايي و بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي يزد گفت: ذائقه مردم بر استفاده از نان سفيد است و به همين دليل نانوايان به دنبال تهيه آرد سفيد براي تهيه و پخت نان هستند، اين امر باعث شد مردم از ضرورت سبوس در نان غافل شوند.
رضا موركيان افزود: مردم بايد در جريان خواص مفيد سبوس و عوامل مخرب استفاده بلندمدت نان سفيد و بدون سبوس بر بدن انسان قرار گيرند.
وي در ادامه با اشاره به درج نشانگر رنگي سلامت بر روي بسته‌هاي تمام مواد غذايي توليدي استان گفت: بر اساس برچسب نشانگر تغذيه، مصرف‌كننده به‌صورت دقيق از مواد اوليه موجود در اين محصول به‌خوبي اطلاع پيداكرده و بر اساس نياز بدنش محصولات مصرفي را انتخاب مي‌كند.
2088/ 2047/