۲۳ مهر ۱۳۹۷، ۹:۵۳
کد خبر: 83066185
T T
۰ نفر

پاكستان «دروازه دوستی» با افغانستان را بست

۲۳ مهر ۱۳۹۷، ۹:۵۳
کد خبر: 83066185
پاكستان «دروازه دوستی» با افغانستان را بست

اسلام آباد - ایرنا - پس از بروز درگیری بین نیروهای امنیتی پاكستان و افغانستان در امتداد «خط دیورند»، اسلام آباد «دروازه دوستی» خود را با كابل در منطقه «چمن» بست.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، نیروهای پلیس مرزی افغانستان و نظامیان پاكستان بر سر ایجاد حصار در «خط مرزی دیورند» با یكدیگر درگیر شدند.
ژنرال «عبدالرازق» فرمانده پلیس ولایت «قندهار» نیز در خبری در خصوص این درگیری گفت كه این درگیری در منطقه «سورو ثاهانو» شهرستان «شورابك» به وقوع پیوست.
با بسته شدن دروازه دوستی پاكستان و افغانستان در منطقه مرزی چمن، تمامی فعالیت های تجاری بین دو كشور در مرز تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق درآمد و روند تردد و حمل نیرو و تجهیزات «ناتو» نیز به افغانستان متوقف شد.
بر اساس برخی اخبار، پاكستان همچنین نیروهای خود را در راستای كنترل بیشتر مرز و رصد فعالیت های نیروهای افغان در امتداد مرز مشترك خود با افغانستان، افزایش داده است.
ساكنان منطقه مرزی چمن نیز، علیه ژنرال «عبدالرازق» فرمانده پلیس ولایت «قندهار» و فرمانده پلیس مرزی افغانستان، در خصوص آنچه تحریك درگیری در مرز پاكستان - افغانستان می نامیدند، شعار دادند.
تنش های مرزی افغانستان و پاكستان، یكی از مناقشه های مستمر بین این دو كشور همسایه است.
پاكستان سال گذشته اعلام كرد كه از تشدید حملات گروه‌های تروریستی از آن سوی مرزها (افغانستان) به داخل این كشور نگران است و عزم خود را برای ساخت حصار مرزی در سراسر مرز «دیورند» (نوار مرزی پاكستان و افغانستان) به طول دو هزار و 500 كیلومتر جزم كرده است.
این خط فرضی در سال 1893 میلادی و دوران استعمار انگلیس ترسیم شده بود.
منابع خبری پاكستان نیز گزارش دادند: ارتش این كشور در نظر دارد بیش از 100 پاسگاه مرزی را در سراسر این مرز ایجاد كند و 30 هزار نظامی دیگر را برای امنیت آن استخدام نماید.
مقامات افغانستان پیشتر با طرح پاكستان برای انجام این حصاركشی های مرزی مخالفت و تاكید كرده بودند كه نصب سیم خاردار و حصاركشی در مرز دو كشور، تاثیری در مبارزه با تروریسم ندارد و تنها موجب ایجاد فاصله میان مردم دو كشور همسایه خواهد شد.
افغانستانی ها معتقدند كه پاكستان با حصاركشی در مناطق مرزی، بیش از آن كه به دنبال امنیت باشد، به دنبال تثبیت 'خط دیورند' است.
اختلاف هایی بین پاكستان و افغانستان در خصوص مسائل مرزی وجود دارد و به ویژه موضوع خط دیورند، از جمله مهم ترین و قدیمی ترین این اختلافات است.
دولت پاكستان و جامعه بین‌المللی خط دیورند را به عنوان مرز بین‌المللی بین دو كشور به رسمیت می‌شناسند.
افغان ها معتقدند خط دیورند كه در سال 1896 احداث شد، حاصل اقدام یك تبعه انگلیسی به نام 'مورتیمور دیورند' است كه بخشی وسیع از خاك افغانستان را با این خط جدا كرده و موجب اختلافات مرزی امروزی میان پاكستان و افغانستان شده است.
آساق**6125**1337