۲۴ مهر ۱۳۹۷، ۰:۰۸
کد خبر: 83067217
T T
۰ نفر
تعرفه فاضلاب نقاط كم برخوردار شیراز بیشتر از پایتخت

شیراز-ایرنا- طرح افزایش تعرفه آب بها و انشعاب آب و فاضلاب در كلانشهر شیراز دوشنبه به صحن علنی شورا این شهر ارجاع شد كه با مخالفت اكثریت اعضا مواجه شد.

به گزارش ایرنا، این طرح در پی آن برای رفع ابهامات و تكمیل به كمیسیون تلفیق شورا ارجاع شد.
** پرداختی بهاء انشعاب فاضلاب اهالی كتس بس شیراز به اندازه نیاوران تهران
در حالی افزایش نرخ بهای انشعاب آب و فاضلاب روی میز شورای شهر قرار گرفت كه برخی كارشناسان قیمت این خدمات را در شیراز بسیار بالا می دانند و حتی به گفته برخی اعضای شورای شهر شیراز بهای انشعاب فاضلاب در محلات حاشیه ای و كم برخوردار این شهر از محله های شمال شهر پایتخت نیز بیشتر است.
نائب رئیس شورای شهر شیراز در صحن علنی شورای این شهر در مخالفت با طرح افزایش بهای انشعاب آب و فاضلاب، گفت: متاسفانه در حال حاضر محلات كم برخوردار و حاشیه ای شیراز مانند كتس بس و مهدی آباد بیشتر و یا در حد محلات مرفه شمال شهر تهران نظیر نیاوران، حق انشعاب آب و فاضلاب پرداخت می كنند.
ابراهیم صبوری افزود: اهالی مناطق كمتر برخوردار و حاشیه ای تهران مبلغی حدود 500 هزار تومان و شهروندان محله های شمال شهر پایتخت حدود 2میلیون و 800 هزار تومان برای انشعاب آب و فاضلاب پرداخت می كنند در حالی كه ساكنان محله حاشیه ای كتس بس شیراز نیز برای دریافت این خدمات رقمی حدود 2 میلیون و 800 هزار تومان پرداخت می كنند.
**به جای بهسازی خطوط فاضلاب، تصفیه خانه درست كنید
صبوری ادامه داد: افزایش تعرفه آب بها و انشعاب آب و فاضلاب به منظور توسعه طرح های عمرانی این حوزه در حالی است كه تنها بهسازی شبكه فاضلاب نباید در دستور كار سازمان مربوطه باشد ،در حالی كه اكنون فاضلاب از سطح شهر جمع آوری و در دشت شرق شیراز رها می شود.
وی با اشاره به اینكه در پی این وضعیت بوی آزار دهنده ای در شرق شیراز و در منطقه ورودی این شهر و محوطه فرودگاه ایجاد شده كه برای اهالی و گردشگرانی كه از طریق ناوگان هوایی وارد شیراز می شوند بسیار آزاردهنده است،گفت: دستگاه متولی سیستم فاضلاب شهری باید منابع مالی خود را صرف اتمام تصفیه خانه فاضلاب شرق شیراز كند تا مردم از این وضعیت رهایی یابند.
** تعرفه كاهش یابد
نائب رئیس شورای شهر شیراز در ادامه گفت: به نظر می رسد باید در افزایش بهای خدمات در حوزه آب و فاضلاب شیراز كه در سال های گذشته اعمال شده نیز تجدید نظر و قیمت این خدمات را كاهش داد.
** افزایش 3 برابری نرخ انشعاب آب و فاضلاب
لیلی دودمان عضو شورای شهر شیراز در ادامه این جلسه گفت: خواسته شركت آب و فاضلاب شیراز افزایشی حدود سه برابر وضعیت كنونی بوده كه با اساس مخالفت كمیسیون برنامه و بودجه شورا شهر شیراز مواجه شده و درنهایت این كمیسیون با افزایشی به مراتب كمتر از پیشنهاد دستگاه مربوطه موافقت كرده است.
** افزایش بی سابقه در سال 96
دودمان با اشاره به اینكه باید میزان افزایش بها خدمات در این حوزه نسبت به سالهای گذشته و همچنین كلانشهر های دیگر كشور مقایسه و بعد در این باره تصمیم گیری شود، افزود: در پایان سال 95 تعرفه آب بها در شیراز برای سال 96 حدود 40 درصد افزایش مصوب شده كه این افزایش قیمت تا این اندازه و به یكباره در هیچ كجای كشور سابقه ندارد.
دودمان ادامه داد: در شرایطی كه سخن از احتمال افزایش قیمت بنزین است، افزایش قیمت بهای خدمات در حوزه آب و فاضلاب منجر به ناامیدی خواهد شد.
**مردم توانایی پرداخت ندارند
نوذر امامی رئیس كمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر شیراز نیز در مخالفت با این طرح گفت: در شرایط سخت اقتصادی كنونی مردم توانایی پرداخت هیچگونه افزایش قیمتی را ندارند و دولت باید مشكلات كنونی جامعه را درك كرده و از افزایش قیمت خدمات جلوگیری كند.
امامی اظهار داشت: اگر افزایش قیمت بهای خدمات آب و فاضلاب در شیراز به تایید شورای شهر برسد قطعا دستگاه های خدمات رسان دیگر نیز اقدام به این كار كرده و قیمتها را بالا خواهند برد.
**تنها موافق
رئیس كمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر شیراز كه تنها موافق این لایحه به نظر می رسید در دفاع از این طرح گفت: اعضای شورای شهر شیراز باید در خصوص این لایحه كه مربوط به دستگاهی دیگر غیر از شهرداری است با دقت بیشتری تصمیم گیری كنند و خود را جای كاركنان آن دستگاه قرار دهند.
عبدالرزاق موسوی افزود: اعضای شورا در مواردی كه لایحه در خصوص افزایش قیمت یكی از خدمات شهرداری باشد جور دیگری تصمیم می گیرند و در حال حاضر كه این طرح مربوط به دستگاهی دیگر خارج از بدنه شهرداری است در فضایی تبلیغاتی اظهار نظر می كنند.
وی ادامه داد: برای بررسی این طرح در 2 ماه گذشته بیش از پنج جلسه كارشناسی در كمیسیون برنامه و بودجه با حضور مسئولان شركت آب و فاضلاب شیراز برگزار شده و لازم است به دلیل اهمیت آن، روی این طرح بیشتر دقت شود.
**اعتبارات كفاف هزینه ها را نمی دهد
مدیرعامل شركت آب وفاضلاب شیراز كه پیشنهاد دهنده این طرح بود، نیز به خاطر دفاع از آن به شورای شهر شیراز آمده بود.
اله بخش نظرپور در این باره گفت: پارسال 104میلیارد تومان اعتبار دولتی برای شركت آب و فاضلاب شیراز در نظر گرفته شد كه بیش از 70 درصد آن تخصیص یافت و امسال نیز تاكنون 26 میلیارد تومان به فاضلاب شیراز اختصاص داده شده است.
وی افزود: از حدود 2 هزار و 100 كیلومتر شبكه فاضلاب شیراز تاكنون 60 درصد آن به طول هزار و 100 كیلومتر اجرا شده است.
نظرپور ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های این حوزه اظهار داشت: پارسال 170كیلومتر شبكه فاضلاب در شیراز اجرا شد این در حال است كه امسال تاكنون این رقم هنوز به 50 كیلومتر نیز نرسیده چون هزینه ها افزایش چشمگیری پیدا كرده و قیمت تجهیزات مورد نیاز نسبت به سال قبل حدود دو و نیم برابر بیشتر شده، در صورتی كه 70 درصد كارهای ما منوط به خرید تجهیزات است.
وی تصریح كرد :در حال حاضر هزینه یك انشعاب فاضلاب 9 میلیون و پانصد هزار تومان وهزینه یك انشعاب آب هفت میلیون و 500 هزار تومان برای شركت آب و فاضلاب تمام می شود اما هزینه دریافتی هر انشعاب فاضلاب در شیراز به طور میانگین 2 میلیون و 400 هزار تومان و هزینه انشعاب آب یك میلیون و 400 هزارتومان است.
وی به روند احداث تصفیه خانه شماره دو شیراز اشاره كرد و گفت: در حال حاضر این پروژه توسط پیمانكار اتریشی در حال اجرا است و 93 درصد نیز پیشرفت فیزیكی دارد و با بهره برداری از آن در آینده نزدیك مشكل بوی فاضلاب شرق شیراز نیز حل خواهد شد.
نظرپور اضافه كرد: برای اجرای این پروژه تاكنون 34 میلیون یورو به صورت ارزی و 47 میلیارد تومان نیز از اعتبارات ریالی هزینه شده است.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب شیراز ادامه داد: در حال حاضر هزینه دریافتی هر لیتر آب تصفیه شده لوله كشی در شیراز پنج و نیم ریال است درحالی كه قیمت تمام شده هر لیتر آب برای شركت آب و فاضلاب شیراز 12 ریال تمام می شود.
وی همچنین گفت: طی یكسال گذشته با وجود مشكلات مالی، هیچ مشكلی در تامین آب شرب كلانشهر شیراز بوجود نیامده است.
**طرحی كه فعلا رای نیاورد
بعد از ایراد سخنان مخالف و موافق در صحن علنی شورای شهر شیراز، این طرح نتوانست نظر اكثریت اعضا را جلب كند.
در نهایت، اعضای شورای شهر شیراز رای به ارجاع این لایحه به كمیسیون تلفیق و هماهنگی دستگاه ها دادند كه ابهامات آن رفع و در هفته های آینده برای رای گیری مجدد، باری دیگر روی میز شورای شهر قرار گیرد.
از: محمدامین افشارپور
9873/ 2027