هيوا اردلان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به نامناسب بودن وضعيت آسانسورها اظهار داشت: با وجود اينكه از سال 92 به شهرداري ها اعلام شده در ساختمان هايي كه آسانسور دارند بودن اخذ تاييديه استاندارد، پايان كار صادر نكنند اما اين قانون از اوايل سال 96 اجرايي شده است.
وي افزود: بيش از 90 درصد ساختمان هاي كه قبل از سال 96 در بانه پايان كار گرفته اند اقدامي براي استاندارد سازي آسانسورهاي خود انجام ندادند اين در حاليست كه قانون صدور پايان كار با استاندارد سازي آسانسورهاي در شهرهاي ديگر بطور همزمان در سال 92 اجرايي شد.
اردلان با بيان اينكه در ساختمان هاي شخصي امكان بازرسي و برخورد وجود ندارد، تاكيد كرد: به شركت هاي نصاب مجاز اعلام شده به همه مالكيني كه قبل از سال 96 آسانسور نصب كرده اند اعلام كنند نسبت به استاندارد سازي اقدام كنند.
وي يادآور شد: با توجه به اعلام قبلي در صورت بروز هر اتفاق ناگواري در آسانسورهاي فاقد استاندارد مسئوليت آن بر عهده مالك، شركت هاي نصاب و انجام دهنده سرويس نگهداري است و مشمول پرداخت بيمه نمي شود.
اردلان اضافه كرد: با توجه به اينكه در سال هاي قبل در بانه شركت نصاب مجاز وجود نداشت و بيشتر شركت ها از شهرهاي همجوار اقدام به نصب آسانسور در اين شهرتسان مي كردند بنابراين آمار دقيقي از تعداد اين آسانسورها در اختيار نداريم.
رئيس اداره استاندارد بانه گفت: بسياري از ساختمان ها بدون مجوز ساخته شده اند و شهرداري هم آمار دقيقي از تعداد آسانسورهاي نصب شده ندارد لذا آمار استاندارد در خصوص تعداد آسانسورها بسيار كم است.
وي با اشاره به اينكه تاييديه استاندارد آسانسورهاي يكساله است، افزود: بايد هر سال بازرسي ادواري از آسانسورهاي نصب شده انجام تا مشمول بيمه شوند.
اردلان اظهار داشت: با همه ادارات دولتي 2 مرحله مكاتبه شده در صورتي كه آسانسور دارند، اعلام و نسبت به استاندارد سازي آسانسورهاي خود اقدام كنند كه تاكنون حدود 5 درصد آسانسور ادارات تاييديه گرفته اند.
وي يادآور شد: به همه اماكن عمومي و هتل ها نيز اعلام شده در صورتي كه تا پايان امسال تاييديه استاندارد آسانسورهاي خود را اخذ نكنند با حكم قضايي آسانسور آنها پلمپ مي شود.
اردلان گفت: تشخيص ضرورت آسانسور در ساختمان ها بر عهده شهرداري و نظام مهندسي است و ساختمان هاي كه كف نخستين طبقه تا آخرين طبقه بيش از هفت متر باشد نياز به آسانسور دارند.
وي همچنين به وجود پله برقي در مجتمع هاي تجاري بانه اشاره كرد و افزود: تاكنون تاييديه استاندارد براي پله هاي برقي الزامي نشده اما با توجه به افزايش تعداد پله هاي برقي در مجتمع هاي تجاري، استاندارد سازي آنها بايد اجباري شود.
به گزارش ايرنا، طبق قانون نظام مهندسي قبل از سال 92 ضرورت وجود آسانسور در ساختمان هاي كه از كف اولين طبقه تا آخرين طبقه بيش از 9 متر باشند الزامي بود كه اين قانون از سال 92 به هفت متر كاهش يافت، در واقع ساختمان هاي كه بيش از سه سقف دارند بايد آسانسور داشته باشند.
شهرستان مرزي بانه با 158 هزار نفر جمعيت در 270 كيلومتري غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
7496/9102
سنندج - ايرنا - رئيس اداره استاندارد بانه گفت: آمار دقيقي از تعداد آسانسورهاي نصب شده در دسترس نيست اما با توجه به تحقيقات انجام شده بيش از 90 درصد آسانسورها در اين شهرستان تاييديه استاندارد ندارند.