خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲۴ مهر ۱۳۹۷، ۸:۱۸
کد خبر: 83067294
T T
۰ نفر

طعم شیرین خدمت در مناطق عشایری دزفول

۲۴ مهر ۱۳۹۷، ۸:۱۸
کد خبر: 83067294
طعم شیرین خدمت در مناطق عشایری دزفول

دزفول - ایرنا - با وجود گستردگی شهرستان دزفول و مناطق سخت گذر در سال های اخیر اقدامات قابل توجهی در راستای محرومیت زدایی در این مناطق انجام شده است.

به گزارش ایرنا شاید در عصر ارتباطات كه اطلاعات در كمترین زمان ممكن در اقصی نقاط دنیا منتشر می شوند دغدغه تهیه آب آشامیدنی برای عشایر و روستائیان امری غیرمنطقی به نظر برسد.
آب، جاده، خدمات مخابراتی و برق از جمله نیازهای ضروری هر فردی است كه بخش های عمده ای از مناطق كوهستانی و سخت گذر سردشت و شهیون دزفول در سال های اخیر از این حداقل ها بی بهره بوده اند.
عشایر و روستاییان بخش های سردشت و شهیون كه 70 درصد مساحت شهرستان را شامل می شوند بیشترین سهم را در تولید دارند و لازم بود توجه ویژه ای به رفع مشكلات آنها صورت گیرد.
اهالی روستای دارخلك از توابع بخش شهیون دزفول در سال های گذشته برای تهیه آب آشامیدنی مجبور بودند 10 كیلومتر مسیر رفت و برگشت را طی كنند لذا تامین آب آشامیدنی مهمترین مطالبه اهالی این روستا بود.
عشایر روستای لوك دره در سال های گذشته با گرگر از رودخانه بختیاری عبور می كردند كه این تردد بارها به مرگ اهالی ختم می شد.
در سال های اخیر اقدامات قابل توجهی برای زدودن چهره محرومیت از روستاها و مناطق عشایری شهرستان دزفول انجام شده است.
رئیس امور عشایر شهرستان دزفول در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: 371 هزار راس دام عشایر در شهرستان دزفول وجود دارد كه 200 هزار راس در حومه شهر، 171 هزار راس در سردشت و شهیون و 70 هزار راس در احمدفداله و دره كاید است.
محسن پورفرخی افزود: 34 طرح آبرسانی به طول 90 كیلومتر در سال های اخیر در مناطق عشایری دزفول اجرا شده كه 51 كیلومتر آن در دهستان احمد فداله انجام شده است كه با اجرای این طرح بیش از 700 خانوارعشایری از نعمت آب آشامیدنی بهره مند شدند.
وی اظهار داشت: عشایر برای عبور از عرض رودخانه بختیاری باید از گرگر استفاده می كردند كه اكنون با احداث پل، بخش بزرگی از مشكلات آنها برای تردد حل شده و موجی از رضایت در چهره آنها دیده می شود.
رئیس امور عشایر شهرستان دزفول افزود: آبرسانی به منطقه عشایری دورك در دهستان احمدفداله، سالندكوه، پالنگان، سرتنگ و دره گپ نیز از سال 90 آغاز شده و بهسازی چشمه های آب برای تامین آب آشامیدنی انجام شده است.
وی 3.5 كیلومتر مسیرشكافی در منطقه عشایری، احداث جایگاه سوخت و نفت در چندین نقطه عشایری، آبرسانی به 11 منطقه عشایری و برگزاری دوره های آموزشی برای توانمندسازی عشایر را از دیگر اقدامات انجام شده در سال های اخیر دانست و گفت: در سه ماهه گذشته برای تولید گوشت قرمز و ایجاد اشتغال 25 میلیارد و 200 میلیون ریال تسهیلات به عشایر دزفول واگذار شده و آموزش های كپوبافی و پرورش بلدرچین به آنها ارائه شده است.
پورفرخی با تقدیر از نماینده دزفول برای اختصاص اعتبار ارزش افزوده به روستاهای فاقد دهیاری افزود: اختصاص اعتبارات ارزش افزوده موجب كاهش چشمگیر مشكلات در جامعه عشایری دزفول شده است.
وی تامین سوخت را یكی از مهمترین مطالبات عشایر عنوان كرد و گفت: تامین نفت سفید از طریق سامانه تجارت آسان امكان پذیر است كه عشایر آشنایی زیادی با این امر ندارند لذا باید آموزش های لازم به آنها داده شود.
رئیس امور عشایر شهرستان دزفول افزود: پارسال یك هفته سوخت برای عشایر تامین نشد كه این موضوع مشكلات زیادی برای آنها ایجاد كرد.
وی اظهار داشت: پیش از این نیز 13 جایگاه سوخت در بخش شهیون و سردشت برای عشایر احداث شده است.
منصور نظریان سیاهپوش رئیس اداره راه و شهرسازی دزفول نیز اظهار داشت: در 2 ماه گذشته 50 كیلومتر مسیر احمدفداله بازسازی شده كه موجب رضایتمندی اهالی شده است.
وی افزود: 300 كیلومتر از منطقه سردشت و شهیون و جاده میانه بهسازی و مسیر شكافی شده است.
نظریان سیاهپوش گفت: 3.5 كیلومتر از مسیر منطقه آذنگ دزفول مسیرشكافی شده كه این مسیرشكافی تا روستای لیوس ادامه خواهد داشت.
محمدحسن قنبری رئیس اداره نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس دزفول نیز با اشاره به اجرای 12 طرح مدرسه سازی با 25 كلاس درس از سال 1395 تاكنون گفت: این مدارس با اعتباری افزون بر 30 میلیارد ریال در مناطق محروم شامل روستای دارخلك، دره چنار، سرتنگ، لطف آباد و غریب آباد احداث شده اند.
عظیم منزویان رئیس مخابرات دزفول نیز گفت: 18 سایت مخابراتی با اعتباری افزون بر 150 میلیارد ریال در 200 روستای سردشت و شهیون دزفول نصب شده و این روستاها از خدمات همراه اول بهره مند شده اند.
وی با بیان اینكه مجوز یك سایت برای بخش مركزی مصوب شده است، افزود: نوزدهمین دكل مخابراتی در حوزه روستای شوی نصب شده كه همراه با تجهیزات به زودی راه اندازی می شود و اهالی این منطقه نیز از خدمات همراه اول بهره مند خواهند شد.
معاون عمران و برنامه ریزی فرمانداری ویژه دزفول نیز گفت: 2 بخش بزرگ سردشت و شهیون بیش از 70 درصد مساحت شهرستان دزفول را شامل می شوند كه براساس آمار سال 95، حدود 45 هزار نفر جمعیت دارند.
عبدالحسین پورركنی با بیان اینكه مسافت روستاهای این 2 بخش با شهر دزفول بسیار زیاد است، افزود: جاده اصلی احمدفداله 200 كیلومتر از مركز شهر دزفول فاصله دارد.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در بخش جاده ای شهرستان دزفول اظهار داشت: نبود جاده یكی از مهمترین معضلات جامعه عشایری دزفول است كه درصدد هستیم از طریق اعتبارات ارزش افزوده روستاهای بدون دهیاری این كمبودها را برطرف كنیم.
پورركنی افزود: پارسال 55 میلیارد ریال از محل اعتبارات ارزش افزوده روستاهای بدون دهیاری به دزفول اختصاص یافت كه 43 میلیاردو 400 میلیون ریال آن خاص امور عشایر بود.
وی اضافه كرد: این اعتبارات برای اجرای 54 طرح هزینه شده و برخی از طرح ها هنوز تكمیل نشده است.
معاون فرماندار دزفول ضمن تقدیر از اقدامات امور عشایر، آبفار، بخشداری ها و دیگر دستگاه های متولی برای ارائه خدمات در مناطق عشایری و سخت گذر این شهرستان گفت: آبرسانی، ترمیم جاده، بهسازی روستاها، جمع آوری آبهای سطحی و بهسازی مناطق عشایری از دیگر اقداماتی است كه در این مناطق محروم انجام شده است.
وی طرح آبرسانی به روستاهای دارخلك 2، دیونی، خرمیزان و دورك را از دیگر نیازهای عشایر دانست و افزود: آبرسانی به این مناطق چندین بار مطرح شده ولی هنوز طرح های آنها تحویل آبفار نشده است كه باید پیگیری های بیشتری در این خصوص انجام شود.
پور ركنی گفت: با وجود تلاش های صورت گرفته جاده یكی از مهمترین مطالبات روستاهاست كه امیدواریم پنج كیلومتر اول سالندكوه قبل از بارندگی بهسازی شود تا تردد عشایر و روستائیان تسهیل یابد.
وی افزود: برای احداث مجتمع دامپروری در شهرك عشایری كوثر دزفول از شمال و شرق به 10 هكتار زمین برای 400 خانوار نیاز است.
رئیس دامپزشكی دزفول نیز با بیان اینكه ماهیت روستا دامداری و دامپروری است، اظهار داشت: اگر بخواهیم مشكل دامپروران را با خارج كردن دام آنها از روستاها حل كنیم باید این مناطق نیز خالی از سكنه شوند زیرا در ابتدا ماهیت این روستاها دامپروری بوده است.
محسن ورجاوند افزود: سازمان دامپزشكی مخالف احداث مجتمع دامپروری در مناطق روستایی است و فقط طبق بخشنامه شهرهای بالای 50 هزار نفر مشمول احداث مجتمع دامپروری هستند.
وی بر ضرورت حفظ ماهیت مناطق روستایی و عشایری تاكید كرد و گفت: گاومیش آباد شرقی، روستای امام و بن جعفر نیز در اقدامی نادرست از ماهیت روستایی خارج شده اند ضمن اینكه وجود دام در روستاها مشكلات بهداشتی خاصی ایجاد نمی كند مگر اینكه دام بیمار باشد.
مسعود سخایی بخشدار سردشت دزفول نیز اظهار داشت: با احداث مجتمع های دامپروری كم كم دام از چرخه زندگی عشایر خارج و زندگی آنها به زندگی شهری تبدیل می شود از طرفی تردد دام در خیابانها موجب اعتراض اهالی شده و مشكلات امنیتی ایجاد كرده است.
احمد زارعی مدیر جهاد كشاورزی دزفول نیز جامعه عشایری را جامعه ای مولد و محروم دانست و تصریح كرد: كمترین هزینه ها برای ارائه خدمات در مناطق عشایری انجام می شود كه مسئولان باید توجه بیشتری به این مناطق داشته باشند.
وی ضمن تقدیر از اقدامات انجام شده در مناطق عشایری و روستایی دزفول خواستار تامین زیرساخت ها برای اهالی این مناطق شد و افزود: باید عرصه هایی برای ایجاد ارتباط، فروشگاه ارائه محصولات و سایر خدمات در این مناطق اختصاص یابد.
شهرستان دزفول با حدود 500 هزار نفر جمعیت دومین شهرستان بزرگ استان خوزستان است.
با وجود اینكه بخش های سردشت و شهیون دزفول در رشته كوه زاگرس واقع شده و خدمات رسانی به آنها دشوار است ولی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی خدمات خوبی به روستاها و مناطق عشایری این بخش ها صورت گرفته است. البته همچنان تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله هست كه امیدواریم با اختصاص اعتبارات لازم این كاستی ها نیز رفع شوند.
7278/3022