۲۴ مهر ۱۳۹۷، ۱۵:۴۴
کد خبر: 83068088
T T
۰ نفر
آنكارا مقابل تحريم هاي آمريكا عليه ايران ايستادگي كند

آنكارا ـ ايرنا ـ دوغو پرينچك رهبر حزب وطن تركيه گفت: تحريم هاي آمريكا عليه صادرات نفت ايران تا 19 روز ديگر آغاز مي شود و تركيه مجبور به همراهي با همسايه خود است و بايد مقابل اين فشار آمريكايي ها ايستادگي كند.

به گزارش روز سه شنبه ايرنا، وي با حضور در برنامه زنده ' راه خروج ' شبكه تلويزيوني اولوسال به تشريح موضوعات منطقه اي و جهاني پرداخت و درباره تحريم آمريكا عليه ايران اظهار كرد: آنكارا نبايد مرعوب تهديدهاي واشنگتن شود و نبايد از تحريم ها عليه تهران پيروي كند.
رهبر حزب وطن تركيه بر لزوم همراهي تركيه با ايران به عنوان مهم ترين همسايه خود تاكيد كرد و افزود: ايستادگي در برابر تحريم هاي آمريكا عليه ايران، تاثيرات مثبتي در اقتصاد و رشد توليد تركيه دارد به طوري كه با حمايت از ايران مي توان، گاز و نفت ارزان خريداري و به اين طريق امنيت انرژي تركيه را تامين كرد.
وي اضافه كرد: بازار ايران با جمعيت بيش از 80 ميليوني مي تواند مقصد مهمي براي محصولات توليدي صنايع تركيه باشد.
پرينچك دوستي با ايالات متحده آمريكا را براي هر كشوري از جمله تركيه زيان آور دانست و اضافه كرد: داشتن روابط نزديك با واشنگتن فايده اي براي ما نداشته و با برقراري روابط دوستانه، تنها بايد پيرو فرامين آنها باشيم و تروريست هاي حزب كارگران كردستان(پ.ك.ك) و خواسته آنها مبني بر تشكيل كشوري كُردي را به رسميت بشناسيم.
رهبر حزب وطن تاكيد كرد: تركيه با حمايت از ايران در برابر تحريم هاي آمريكا، به تحكيم روابط خود با تهران كمك مي كند و با اين اقدام مي تواند بر قدرت جبهه ايران، روسيه، تركيه، عراق و سوريه در برابر جبهه آمريكا (اسراييل، مصر، عربستان، امارات) بيفزايد.
به گفته اين مقام حزبي ترك، تركيه در حل مناقشات منطقه اي و تامين امنيت ملي خود نياز به حمايت ايران دارد چرا كه امروز در مقابله با تحركات منطقه اي عربستان و همچنين حمله به مراكز حساس ي.پ.گ در شرق فرات لزوم اين امر بيشتر احساس مي شود.
پرينچك همچنين بار ديگر، سياست آنكارا در قبال سوريه را به باد انتقاد گرفت و تصريح كرد: اصلاح روابط تركيه با دولت سوريه باعث تقويت بيشتر روابط آنكارا با تهران و مسكو مي شود و اين موضوع مي تواند در مقابله با تهديد اسراييل در درياي مديترانه براي كشور تركيه مثمر ثمر باشد.
پرينچك ماه آگوست سال جاري نيز در گفت و گو با شبكه تلويزيوني اولوسال گفت: اتحاد اين كشور و ايران با يكديگر، فتنه آمريكايي ها را در منطقه خنثي و نقشه آنها را بي اثر مي كند.
وي افزود: ايران و تركيه دو كشور مهم و قدرتمند منطقه خاورميانه تحت سلطه و كنترل آمريكا نيستند و اين موضوع براي مقامات كاخ سفيد بسيار ناراحت كننده است چرا كه بسياري از بحران هاي منطقه اي با حضور اين دو كشور قابل حل به نظر مي رسد و تاثيرگذاري آنكارا و تهران در بسياري از كشورهاي خاورميانه غيرقابل انكار است.
وي به تهديدات اخير آمريكا مبني بر اعمال تحريم هايي عليه ايران و تركيه اشاره كرد و گفت: رفتار آمريكا در قبال ايران و تركيه به طور غير قابل انكاري با قوانين حقوق بين الملل همخواني ندارد به طوري كه شاهديم كشورهاي اروپايي هم مخالف اين گونه اقدامات از سوي آمريكا هستند.
رهبر حزب وطن تركيه تصريح كرد: تهديدهاي آمريكا عليه ايران و تركيه غيرقابل قبول و غير انساني است و اين شرايط بي ترديد آنكارا و تهران را بيش از گذشته به يكديگر نزديك تر خواهد كرد و به گمان من اتحاد دو كشور مقتدر، مسلمان و تاثير گذار منطقه، فشار تحريم هاي واشنگتن را به شدت كاهش مي دهد و فتنه هاي طراحي شده تل آويو ـ واشنگتن را خنثي مي كند.
پرينچك اواخر ماه جولاي نيز در مصاحبه با همين شبكه تلويزيوني تاكيد كرد كه دولت تركيه وظيفه دارد تا در مقابل فشارهاي آمريكا و اسراييل، به كشور همسايه خود ايران كمك كند چرا كه تضعيف حكومت ايران در نهايت تهديدي عليه امنيت ملي تركيه خواهد بود.
اوايل تابستان سال جاري، آمريكا از متحدان خود خواسته بود كه تا اواخر سال جاري ميلادي، خريد نفت از ايران را متوقف كنند كه اين خواست دونالد ترامپ رييس جمهوري امريكا با واكنش بسياري از كشورها از جمله تركيه مواجه شد به طوري كه اردوغان پيش از سفر به آفريقاي جنوبي جهت شركت در اجلاس سران بريكس در فرودگاه اسن بوغاي آنكارا به خبرنگاران گفت: همان گونه كه آمريكا شريك راهبردي تركيه است، ايران نيز شريك راهبردي ديگر كشور ماست و به همين علت، قطع روابط ما با شركا به درخواست يك كشور ديگر با درك ما از استقلال در جهان مغايرت دارد.
وي بيان كرد: در رابطه با تحريم عليه ايران پيش از هر چيز بايد مشخص شود كه هدف ما اقدام بر اساس اصل برد – برد است و تحولات زيادي در اين زمينه جريان دارد.
اردوغان تاكيد كرد: تركيه انرژي خود را از ايران تامين مي كند و اگر نياز خود را از ايران تامين نكنيم، چه كسي در فصل زمستان كشور من را گرم خواهد كرد؟
خاورم/1905/1436/