به گزارش روز چهارشنبه گروه دانشگاه ايرنا، چهارمين گردهمايي باشگاه دانشجويان حامي محيط زيست و منابع طبيعي با محوريت «مديريت آب و پسماند»، 24 و 25 مهرماه به همت سازمان دانشجويان جهاددانشگاهي كشور با همكاري جهاددانشگاهي مازنداران در محل دانشگاه مازندران واقع در بابلسر برگزار شد.
اين گردهمايي با حضور جمعي از مسئولان سازمان هاي جهاددانشگاهي كشور و حفاظت محيط زيست برگزار و با پيام عيسي كلانتري رييس سازمان حفاظت محيط زيست همراه شد.
گردهمايي باشگاه دانشجويان حامي محيط زيست و منابع طبيعي با هدف معرفي گروه هاي دانشجويي حامي محيط زيست و مهيا كردن فضا براي ارتباط هر چه بيشتر اين گروه ها با يكديگر و هم چنين تبيين راهكارهاي مناسب به منظور ايجاد سير بهبود در بخشي از معضلات محيطزيستي و با حضور دبيران منتخب گروه هاي دانشجويي در قالب هشت منطقه از سراسر كشور برگزار شد.
نشست شوراهاي مركزي مناطق، برگزاري كارگاههاي آموزشي با موضوعات روششناسي فعاليت در تشكلهاي دانشجويي و مديريت پسماند، برپايي كارگروههاي مديريت پسماند، كارگروه آب و اكوتوريسم، برگزاري پنل نقش تأثيرگذاران در مديريت بحران آب و پاكسازي ساحل بخشي از برنامه هاي اين گردهمايي دو روزه بود.
** لزوم افزودن محيط زيست به ليست دروس عمومي
رييس سازمان محيط زيست نيز در پيام خود به دانشجويان حامي محيط زيست جهاددانشگاهي عنوان كرد: اگرچه بعد از پيروزي انقلاب، به طور جسته و گريخته پيشنهادهايي بهطور مستقيم و غيرمستقيم از طريق سازمان حفاظت محيط زيست، برخي رسانه ها و در متون تحقيق دانشجويان رشته محيط زيست و مقالات علمي محققان و انديشمندان محيط زيست، ميان رشتهاي شدن دروس عمومي محيط زيست (شناخت و اهميت محيط زيست) در كليه رشته هاي غير مرتبط دانشگاهي به وزارت علوم، تحقيقات و فناوري ارائه شده است، ليكن به دليل نامعلومي مؤثر واقع نشده است.
عيسي كلانتري با اشاره به اينكه بر اساس مطالعات تطبيقي و الگوبرداري از برخي كشورهاي پيشرفته و موفق (نظير فنلاند، ژاپن، سوئد و كانادا و...) مبني بر اينكه حفظ محيط زيست بايد از مهارت هاي اجتماعي آحاد جامعه در خيابان زندگي قرار گيرد، ضروري است دروس عمومي محيط زيست بهصورت ميان رشتهاي در تمام رشتههاي غير مرتبط در دانشگاهها و ساير مراكز آموزشي (حتي نظامي و انتظامي) در حد شناخت و اهميت محيط زيست بهعنوان دروس عمومي اجباري گنجانيده شود.»
وي در پايان پيام خود آورده است: «پيشنهاد ميشود اين مهم از طريق سازمان دانشجويي جهاددانشگاهي در حوزه آموزشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به نحو مقتضي و جهادگرانِ اعلام و محقق شود.
** نقش دانشجويان در فرهنگ سازي و حل مشكلات محيط زيست
عيسي عليزاده معاون فرهنگي جهاددانشگاهي نيز با تاكيد بر اينكه شايد يكي از دلايل مهم وضعيت نابسامان محيط زيستي كشور، مواجهه و بهرهبرداري غير اصولي و عدم توجه به ريشههاي اصلي اين بحران است، گفت: دانشگاهيان و دانشجويان در عرصه پاسداشت و حفظ محيط زيست نقش انكارناپذيري دارند چون همين گروه بايد بار فرهنگ سازي و ترويج فرهنگ آشتي و دوستي با محيط زيست و منابع طبيعي را به دوش بكشند.
معاون فرهنگي جهاددانشگاهي تاكيد كرد: از جمله اهداف مهم اين گردهماي، همانديشي و همكاري جوانان دانشجو در تحليل و شناخت مشكلات و همچنين مهارتافزايي و همافزايي لازم در جهت فرهنگسازي و ارايه راهكار براي حل مشكلات محيط زيستي است.
**احياي زيست بوم كشور با همكاري جهاددانشگاهي و وزارت علوم
در ادامه، سيد خلاق ميرنيا رييس دانشگاه مازندران نيز با اشاره به اينكه هنوز اهميت محيط زيست در اذهان مردم و مسوولان به خوبي جا نيفتاده است، گفت: مدتها است كه تخريب محيط زيست همانند قاچاق خاك، سالها در صدر خبرها قرار دارد و كسي نسبت به آن واكنش نشان نمي دهد.
ميرنيا افزود: اينكه جهاددانشگاهي با درك حفظ محيط زيست، دانشجويان حامي اين امر را دور هم جمع كرده تا اين كار فرهنگي شكل گيرد، بسيار شايسته است و مي توان كاري براي جلوگيري از تخريب محيط زيست كرد چرا كه اين امور موجب فرهنگ سازي بيشتر در ميان مردم مي شود.
وي با بيان اينكه از بين بردن محيط زيست آثار زيانباري را به دنبال دارد، گفت: با در كنار هم قرار گرفتن جهاددانشگاهي، دانشجويان محيط زيست و وزارت علوم مي توان محيط زيست را درك و گامي محكم برداشت و زيست بوم خود را احيا كرد.
** فعاليت هاي استاني جهاددانشگاهي در حوزه محيط زيست
مهدي كاظمي رييس سازمان دانشجويان جهاددانشگاهي نيز در اين گردهمايي گفت: عمده ترين دليل ورود جهاددانشگاهي و سازمان دانشجويان اين نهاد به حوزه محيط زيست، اجراي مسووليت اجتماعي است اما افزون بر اين موضوع، محيط زيست يك مساله بين حوزه اي و بين رشته اي به حساب مي آيد و همه ما در هر رشته و حوزه اي بايد درگير آن باشيم و موضوع محيط زيست را به ساختار دانشگاه محدود نكنيم.
رييس سازمان دانشجويان جهاددانشگاهي گفت: باشگاه دانشجويان جهاد با همكاري وزارت علوم، وزارت بهداشت و سازمان محيط زيست شكل گرفته است و جهاددانشگاهي براي رفع مسايل محيط زيستي و همچنين ترويج و آموزش محيط زيست در كنار همه گروه هاي دانشجويي قرار دارد.
در گردهمايي دانشجويان حامي محيط زيست از هشت منطقه كشور در قالب 181 گروه گردهم آمدند.
باشگاه دانشجويان حامي محيط زيست براي اولين بار در سال 1390 در دومين گردهمايي با حضور 73 گروه دانشجويي در تهران شكل گرفت.
**9283** 1200
به همت سازمان دانشجويان جهاددانشگاهي كشور برگزار شد؛
هم فكري دانشجويان براي كاهش رنج هاي محيط زيست
۲۵ مهر ۱۳۹۷، ۱۷:۳۶
کد خبر:
83069553
تهران - ايرنا - چهارمين گردهمايي باشگاه دانشجويان حامي محيط زيست و منابع طبيعي به همت سازمان دانشجويان جهاددانشگاهي كشور با هدف هم فكري و كاهش برخي آسيب هاي محيط زيست برگزار شد.