۲۶ مهر ۱۳۹۷، ۹:۴۲
کد خبر: 83070031
T T
۰ نفر

رقابت های پاراآسیایی؛

تلاشی از جنس امید

۲۶ مهر ۱۳۹۷، ۹:۴۲
کد خبر: 83070031
تلاشی از جنس امید

زنجان - ایرنا - معلولیت محدودیت نیست؛ این جمله آشنا توانسته معجزه ای شگرف برای كسانی باشد كه با وجود مشكلات، موانع زندگی را از پیش روی برداشته و با تلاش و امید موفقیت های خیره كننده ای را كسب كرده اند.

به گزارش ایرنا، افراد معلول انسان‌های دارای محدودیت‌های جسمی، ذهنی و روحی هستند كه همانند افراد سالم نمی توانند فعالیت های متعددی داشته باشند، اما این تفاوت‌ها را باید هم عرض تفاوت‌های انسان‌های دیگر تلقی و از اعمال هر گونه پیش داوری منفی نسبت به توانمندی‌های افراد معلول اجتناب كرد.
رقیه شجاعی هرگز فكر نمی كرد وقوع حادثه ای بسیار تلخ مسیر زندگی اش را تغییر دهد، واقعه ای هولناك كه با گذشت پنج سال همانند بخشی از سكانس یك فیلم از ذهنش فراموش نمی شود، اما همین رخداد نگرش متفاوتی را در برابر دیدگانش گذاشت و پله های موفقیت را یكی از پس دیگری طی كرد.
بانوی تیرانداز زنجانی از جمله افراد موفق كشورمان است كه با وجود محدودیت جسمی خود توانست مسیر موفقیت را یكی پس از دیگری طی و در بازی های پاراآسیایی ۲۰۱۸ جاكارتا مدال خوش رنگ طلا را كسب كند.
وی بانوی ورزشكار زنجانی در ارتباط با مسیر زندگی ورزشی اش به خبرنگار ایرنا گفت: بهمن سال 92 در یك سانحه تصادف كه برای درمان بیماری خواهرم به همراه وی و همسرش با وسلیه نقلیه شخصی عازم تهران بودیم، ناگهان سانحه تصادقی رخ داد و متاسفانه حوادث تلخی ثبت شد.
شجاعی افزود: در این حادثه به دلیل شدت جراحات ناشی از تصادف، خواهرم در دم جان سپرد و من نیز با توجه به جراحات وارده به بیمارستان منتقل كه پس از مدتی متوجه شدم كه قطع نخاع شده ام و به عبارتی دیگر نمی توانم راه بروم.
وی ادامه داد: این واقعه در ماههای ابتدائی معلولیتم و پذیرش آن برایم بسیار سخت بود و حتی ثانیه های زندگی روزمره برایم معنایی نداشت.
این بانوی تیرانداز زنجانی ادامه داد: پس از مدتی دلگرمی و تشویق های مادرم كه نقش بسیار اساسی در تغییر نگرش من به زندگی داشت، توانستم بتدریج خودم را با شرایط بوجود آمده سازگار كنم و نگاهی متفاوت به دنیای پیرامون داشته باشم.
وی بیان كرد: بر این اساس و برای روحیه بخشی، به ورزش گرایش پیدا كردم ، ابتدا رشته هایی مثل والیبال نشسته و سپس دو و میدانی ( رشته های پرتاپ دیسك و وزنه) را امتحان كردم كه پس از مدتی مربیانم ترجیح دادند كه تیر اندازی را انتخاب كنم.
شجاعی افزود: بنابراین كار با تبانچه را در شهریور سال 95 و در یكی از سالن های ورزشی شهر ز نجان آغاز كردم، پس این روند بود كه در آذر همین سال در مسابقات كشوری با مربی تیم ملی آشنا شدم و ایشان تشخیص دادند كه برای فعالیت با تفنگ بادی بسیار مناسب تر هستم.
این بانوی پاراتیرانداز زنجانی ادامه داد: به توصیه مربیان فعالیت و كار با تفنگ بادی را ادامه دادم و برای كسب آمادگی لازم نیز در بهمن سال 95، و اردیبهشت سال 96در رقابت های كشوری شركت كردم كه در هر 2 رقابت ها رتبه اول را كسب كردم.
وی خاطرنشان كرد: همین كسب موفقیت ها بارقه ای از شوق و امید در دلم زنده كرد و در فاصله كوتاهی به تیم ملی دعوت شدم ، در واقع این رخداد مهم دریچه ای برای فعالیت های مستمر در این رشته ورزشی برایم گشوده شد.
شجاعی افزود : پس از حضور در تیم ملی مهر سال گذشته بود كه به مسابقات جهانی كرواسی اعزام شدم و سهمیه حضور در رقابت های جهانی كره جنوبی را كسب كنم.
این بانوی ورزشكار زنجانی اظهار داشت: اما پس از این رقابت ها، قانون تعداد تیرها از 40 تیر به 60 تیر تغییر پیدا كرد و بنابراین با آمادگی بیشتری 2 باره به مسابقات جهانی امارات كه فروردین امسال برگزار شد اعزام شدم و توانستم در هر 2 رشته ایستاده و درازكش سهمیه حضور در مسابقات كره جنوبی را بدست آوردم.
شجاعی افزود: اردیبهشت امسال نیز در مسابقات جهانی كره جنوبی شركت كردم كه مقامی بهتر از پنجم را كسب نكردم اما به دلیل موفقیت های قبلی ام، سهمیه حضور در بازیهای آسیایی جاكارتا را بدست آوردم.
این طلایی رقابت های پاراآسیایی ادامه داد: همین موفقیت های پی درپی موجب شد در هشت اردوی برگزارشده تیم ملی حضوری مستمر داشته باشم و با كمك مربیانم برای حضور مقتدرانه برای شركت در بازیهای پارآسیایی 2018 جاكارتا آماده تر شوم.
شجاعی خاطرنشان كرد: بر این اساس بود كه در بازیهای آسیایی جاكارتا موفق به كسب مدال طلا در ماده تفنگ بادی ایستاده R۲ شدم.
وی اظهار داشت:در این مسابقات رقبای من تیراندازان چینی بودند كه با ایستادن در بین نفرات برتر فینالیست شدم و از طرفی سطح رقابت ها بسیار بالا بود و برای مسابقه فینال استرس زیادی داشتم.
این بانوی پاراتیراندازی زنجانی ادامه داد: درسطح فینال زدن تیر‌ها به فرمان داور انجام می شود و به نوعی استرس زیادی را به فرد شركت كننده تحمیل می كند، اما با كمك مربی‌ام توانستم بر استرس غلبه كرده و مدال طلا كسب كنم.
شجاعی افزود: در تفنگ بادی R3 دراز كش نیز به دلیل آنكه به تازگی این بخش را شروع كرده بودم، موفقیت مورد نظر را كسب نكردم، و از طرفی نبود سالن الكترونیكی برای انجام این كار از عوامل مهم در عدم كسب نتیجه مورد نظرم بود.
وی ابراز كرد: به همین دلیل مربیانم در تیم ملی تمركز فعالتیم را در ماده تفنگ بادی ایستاده R۲ مبنا قرار دادند و در ماده R3 بازی های آسیایی جاكارتا نیز رتبه 17 آسیا را كسب كردم كه در صورت برگزاری اردوی امادگی بیشتری می توانستم مدال دیگری را از آن خود كنم.
وی ادامه داد: هم اكنون و پس از كسب موفقیت ،در بازیهای پارآسیایی 2018 جاكارتا برای حضور در مسابقات جهانی امارات كه بهمن امسال برگزار می شود آماده میشوم كه در صورت كسب موفقیت، سهمیه المپیك و پارالمپیك 2020 ژاپن بدست كه امیدوارم بتوانم افتخارات دیگری را در برگ زندگی خود به ثبت برسانم.
وی خاطر نشان كرد: همه موفقیت های كسب شده ام، مرهون هدایت ها و حمایت های هیات تیراندازی استان بود و علاوه بر آن مربیان دلسوزم نیز نقش بسزایی در تكمیل پازل افتخارآفرینی هایم داشتند.
به گزارش ایرنا، بازی ‌های پارا آسیایی از 14 تا 21 مهر جاری در جاكارتا (اندونزی) برگزار شد و كاروان ورزشی ایران با 136 نشان رنگارنگ (51 طلا، 42 نقره و 43 برنز) جایگاه سوم را از آن خود كرد كه سهم ورزشكاران زنجان هشت نشان (2 طلا و 6 برنز) بود.
سولماز بازرگان، پروین مقدم، ژیلا یوسفی و احمد اجاقلو در رشته دو و میدانی، فرشید استجلو در رشته بوچیا، مهدی محمدی در رشته دوچرخه سواری، رقیه شجاعی در رشته تیراندازی با تفنگ، لیلا ملكی، رقیه امیری، ثریا نوری، سحر حیدری، لیلا عباسی و مرتضی ابراهیمی در رشته بسكتبال با ویلچر بانوان و مردان، ملی پوشان زنجانی اعزامی به این بازی ها بودند.
9646/8068