۲۶ مهر ۱۳۹۷، ۱۲:۵۵
کد خبر: 83070305
T T
۰ نفر
فناوری های نوین نباید ابزار دخالت در امور كشورهای مستقل باشد

تهران- ایرنا- رییس هیات پارلمانی ایران در مجمع عمومی اجلاس بین المجالس جهانی IPU ژنو با اشاره به اصول منشور ملل متحد از جمله تعهد كشورها به عدم مداخله در امور یكدیگر، گفت: چنانچه فناوری های نوین ابزاری به منظور دخالت در امور داخلی كشورهای مستقل شود، محكوم است.

به گزارش ایرنا، هیات پارلمانی ایران متشكل از پروانه مافی، علی‌اصغر یوسف‌نژاد، مصطفی ذوالقدر، محمدباسط درازهی، علی نجفی خوشرودی، اسفندیار اختیاری و كاظم جلالی 21 مهر ماه برای شركت در یكصد و سی و نهمین اجلاس بین المجالس جهانی IPU راهی ژنو شد.
سیده فاطمه حسینی رییس این هیات در سخنانی در مجمع عمومی اجلاس اظهار داشت: مایل هستم خرسندی خود را بابت حضور در این نشست و همفكری و تعامل با شما ابراز دارم و امیدوارم نتیجه این نشست در همكاری های ما به منظور ارتقای صلح و امنیت بین المللی و همزیستی مسالمت آمیز و توسعه پایدار نقش موثرتری ایفا كند و مسیر جدیدی را برای تعاملات بعدی میان مجالس و ملت های ما فراهم سازد.
حسینی اظهار داشت: توسعه علم، دانش و فناوری موجب كوچكتر شدن جهان از عوامل موثر بر پدیده جهانی شدن است. این عوامل هم اكنون به عنوان شاخص های مهم همزیستی مسالمت آمیز در بسیاری از كشورها پذیرفته شده است. اینكه نوآوری و تكنولوژی چگونه می توانند در راستای توسعه جوامع بشری خدمت كنند باب افق های جدیدی را پیش روی ما باز می كند.
وی اظهار داشت: ضروری می دانم كه با غنیمت شمردن این فرصت، بار دیگر بر اصول منشور ملل متحد از جمله تعهد كشورها به عدم مداخله در امور یكدیگر تاكید كنم.
حسینی خاطرنشان كرد: پرواضح است كه از جمله آثار فناوری های نوین ارتباطی، كمرنگ شدن مرزهای سیاسی میان كشورها است كه از آثار غیرقابل اجتناب جهانی شدن در عرصه بین المللی نیز می باشد.
وی تاكید كرد: با این وجود، چنانچه این فناوری های نوین ابزاری به منظور دخالت در امور داخلی كشورهای مستقل از طریق شكل دهی به افكار عمومی سایر كشورها، ایجاد جو نارضایتی و انتشار اخبار معجول شود، به شدت محكوم است همچنین لازم است كه مسئولیت بین المللی این كشورها از طریق پارلمان هایشان به آنها یادآوری شود.
حسینی تصریح كرد: باید توجه داشته باشیم كه پیشرفت های فناوری های ارتباطی در عصر حاضر عمدتا در كشورهای توسعه یافته شده است و این فناوری ها در كشورهای در حال توسعه عمدتا وارداتی هستند. از سوی دیگر تولید محتوا نیز عمدتا در كشورهای در حال توسعه با ضعف روبه رو است بنابراین این موضوع، چالشی مضاعف بر واردات فناوری است.
وی ادامه داد: لازم است پارلمان ها، با وضع قوانین و نظارت، بستر رشد فناوری های ارتباطی و نیز حمایت از تولیدكنندگان محتوا را فراهم كنند و فضا را برای قرارگیری تكنولوژی و نوآوری های ارتباطی در خدمت توسعه كشورهایشان مهیا سازند.
حسینی گفت: در دنیای كنونی، توسعه علمی بدون همكاری و تشریك مساعی غیرممكن است. خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران به عنوان كشوری كه از دیرباز مهد تمدن و علم بوده است در حال حاضر از كشورهای پیشرو به لحاظ رشد علمی است. سهم دانشمندان ایرانی در تولید و انتشار مقالات معتبر در علوم و فناوری و مشاركت با نویسندگان از كشورهای گوناگون قابل توجه است.
رییس هیات پارلمانی ایران در مجمع عمومی یكصد و سی و نهمین اجلاس بین المجالس جهانی IPU ژنو اظهار داشت: در این میان مایلم یادی كنم از پروفسور مریم میرزاخانی نابغه ریاضیدان و نخستین دانشمند زن برنده جایزه فیلدز در ریاضیات كه نمونه درخشانی از تلاش های دختران و زنان ایرانی در علم و جابجا كردن مرزهای كلیشه ای است. پارلمان ها در زمینه فراهم سازی بستر رشد و مشاركت فعال دختران در زمینه های علمی جایگاه مهمی دارند كه خوشبختانه در ایران امروز در عرصه های علمی چشمگیر است.
حسینی خاطرنشان كرد: همچنین پرواضح است كه پتانسیل دانش و فناوری های نوین ظرفیت گفت و گو و تعامل را افزایش می دهد و بر گفت و گوی فرهنگ ها و تمدن ها و درك متقابل تاثیر مستقیم دارد.
وی تاكید كرد: علم و فناوری از جمله عوامل موثر بر یكپارچگی و همگرایی كشورها هستند كه در قالب همكاری های بین المللی میسر شده و به صلح و امنیت بین المللی و توسعه پایدار منجر می شوند. پارلمان های كشورها می توانند با وجود بستر همكاری های علمی، نقش موثری در ایجاد این همگرایی كشورها و ارتقای گفت وگوهای منطقه ای و بین المللی ایفا كنند.
حسینی تصریح كرد: شاید بارزترین شكل این اقدامات پارلمانی، تصویب برجام (برنامه جامع اقدام مشترك) باشد كه ضمن حفظ منافع تحقیق و توسعه صنعت هسته ای ایران،​ پایبندی كشورمان به توسعه صلح آمیز این فناوری را نیز به دنیا نشان داد.
وی ادامه داد: با این حال اعمال تحریم های ظالمانه و خروج از برجام توسط دولت آمریكا بار دیگر رویكردهای چندجانبه گرایانه را برابر یكجانبه گرایی قرار داده است.
حسینی گفت: مایلم تاكید كنم كه اینجا محل گفت و گو و تعامل است و نه تریبونی برای اتهام زنی و تفرقه افكنی. ما ایجا جمع شده ایم تا ارزش های جهانی و اصول و آرمان های بشری را پژواك دهیم. جهان امروز دشواری هایی را می گذراند؛ از چالش های اقلیمی، ​تهدیدات علیه تمامیت ارضی برخی كشورها، جنگ و خونریزی تا تحریم و یكجانبه گرایی. پس بیایید همبستگی و همكاری را در عمل و نه در شعار، ترویج كنیم و جهان را برای همه جهانیان بخواهیم.
به گزارش ایرنا، نمایندگان اعزامی ایران علاوه بر شركت در مجمع عمومی اجلاس شورای اجرایی اتحادیه بین المجالس جهانی در كمیته‌های دائمی 'صلح و امنیت بین‌الملل'، 'توسعه پایدار و تجارت'، دموكراسی و حقوق بشر'، 'امور سازمان ملل متحد' و ' اجلاسیه زنان و جوانان' و نشست' آسیا - پاسفیك' و پنل‌های تخصصی شركت می كنند.
سیام**1751*2017
۰ نفر