۲۶ مهر ۱۳۹۷، ۱۳:۴۵
کد خبر: 83070378
T T
۰ نفر

راكعی: راه برون رفت از چالش ها تفاهم ملی است

۲۶ مهر ۱۳۹۷، ۱۳:۴۵
کد خبر: 83070378
راكعی: راه برون رفت از چالش ها تفاهم ملی است

ایرنا- تهران- دبیركل جمعیت زنان مسلمان نواندیش با بیان اینكه راه برون رفت از چالش ها رسیدن به تفاهم ملی است، گفت: تفاهم ملی بدون پذیرش اصل گفت‌ و گوی ملی و خوب شنیدن همه صداها امكانپذیر نیست.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «فاطمه راكعی» روز پنجشنبه در سومین كنگره جمعیت زنان مسلمان نواندیش با بیان اینكه كشور در شرایط پیچیده، متفاوت و حساسی در مقایسه با 40 سال گذشته قرار دارد، افزود: بی تردید زنان مسلمان نواندیش بیش از آن كه دغدغه زنان كشور را داشته باشند دغدغه منافع ملی و خیر و مصلحت عمومی را دارند.
وی ادامه داد: زنان مسلمان نواندیش در ادامه تلاش بیش از یكصد ساله زنان ایران برای تحقق حق شهروندی و رفع تبعیض‌ها بیش و پیش از مساله زنان، به تمامیت ارضی كشور، همگرایی، انسجام، وحدت، تفاهم و گفت ‌وگوی ملی می‌اندیشند. ما مساله زنان را جزو مهمی از مسائل ایران امروزی می‌دانیم و باور داریم «تا ایران برای همه ایرانیان نشود، مساله زنان نیز مساله همه ایران نخواهد شد.»
دبیركل جمعیت زنان مسلمان نواندیش خاطرنشان كرد: ایران امروز در شرایط خطیر و بسیار حساسی قرار دارد و وارث مشكلات و نابسامانی‌هایی است كه همه اركان نظام در پدید آمدن آن نقش داشته‌اند اما نمی‌توان از عملكرد خسارت ‌بار سال‌های بین 84 تا 92 چشم‌ پوشی كرد.
وی ادامه داد: فاجعه‌ای كه در این دوران رخ داد ظهور و بروز پدیده دو دولتی بود كه عملا از قدرت دولت انتخابی كاست و امروز به اشكال مختلف مانع از اعمال قدرت رای مردم در مدیریت كشور شده است به نحوی كه می‌توان به صراحت گفت ایران امروز از فقدان انسجام مدیریتی در كشور رنج می‌برد.
راكعی با بیان این كه بی‌اعتمادی نسبت به تحقق دادرسی عادلانه در كشور امروز بیشترین سهم را در شكاف بین حاكمیت و ملت اختصاص داده است، تصریح كرد: از جمله مهمترین عوامل تقویت امید و اعتماد به كارآمدی نظام، تامین مطالبات به حق جامعه است كه متاسفانه در این زمینه شاهد عملكردهای دوگانه و متفاوت هستیم. هیچ اقدامی به اندازه چشیدن طعم عدالت منجر به افزایش اقتدار حكومت نخواهد شد.
راكعی اظهار داشت: منشاء بسیاری از تبعیض‌ها و مفاسد در حوزه‌های مختلف ناكارآمدی مدیریت كشور، ویژه‌گزینی و رفتارهایی است كه با تحت الشعاع قرار دادن انتخابات آزاد و كمرنگ كردن رای ملت و بی‌اعتنایی و نادیده گرفتن تنوع و تكثر جامعه ایرانی عاملی مهم در نارضایتی عمومی و پدید آمدن گسست‌هایی است كه هم خشم مردم را دامن می‌زند و هم در درازمدت اصل مهم همگرایی و انسجام ملی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
دبیركل جمعیت زنان مسلمان نواندیش خاطرنشان كرد: بدیهی است شورای نگهبان می‌تواند در مسیر مشاركت واقعی و موثر در برآیندهای تصمیم‌گیری و اداره كشور از طریق انتخابات آزاد قرار گیرد.
وی تاكید كرد: برای نجات اقتصاد كشور از رانت و فساد هیچ راهی جز توجه به نقش سازنده نظارت ملی و پایان دادن به روش‌ها و رویكردهای منفی در قبال نهادهای مدنی، مطبوعات مستقل و كمك به تقویت جامعه مدنی نیست. بی تردید مجموعه این عوامل در سالم‌سازی اقتصاد و بازسازی اعتماد عمومی به كارآمدی نظام در مبارزه با فساد است.
راكعی ادامه داد: در چنین شرایطی انتظار می‌رود دولت با استفاده از نظرات كارشناسانه و دلسوزانه اقتصاددانان برجسته مبادرت به ارائه راهكارها و تلاش‌هایی برای برون‌رفت از وضعیت اقتصادی موجود كند به نحوی كه مردم دولت را در كنار خود احساس كنند.
نماینده پیشین مجلس گفت: بازگشت رسانه ملی به مسیر جلب اعتماد جامعه و كمك به اجماع ‌سازی ملی در تحولات كشور و رفع مشكلات فراروی توسعه ملی یك ضرورت فوری است. صدا و سیمای ملی باید اجازه دهد كه انتقادات و اعتراض های مردم قبل از كشیده شدن به خیابان از طریق این رسانه مطرح و پیگیری شود تا بهانه‌ای برای سوءاستفاده رسانه‌های خارجی كه سیاست‌های مخالفان جمهوری اسلامی را دنبال می‌كند، فراهم نگردد.
وی یادآور شد: با گذشت 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی كه به حق یكی از مردمی‌ترین انقلاب‌های جهان بود باید به انتخاب سبك زندگی مردم احترام گذاشت و اجازه داد همین مردمی كه به استبداد رژیم پهلوی پایان دادند امروز نیز برای انتخاب سبك زندگی خود آزاد باشند. بی‌توجهی به این هنجارها و تاكید بر رویكردهای قهر‌آمیز برای اعمال قانون، آزمونی است كه با قاطعیت می‌توان به مردود بودن آن حكم داد.
راكعی اظهار داشت: پس از انتخابات سال 92 و حتی قبل از آن رئیس دولت اصلاحات و مصلحان جامعه بر راهكار گفت ‌وگو و تفاهم ملی تاكید كردند امروز نیز پیشنهاد ما برای برون‌رفت از چالش‌ها رسیدن به تفاهم ملی است. تفاهم ملی بدون پذیرش اصل گفت‌ و گوی ملی و خوب شنیدن همه صداها امكانپذیر نیست. اقوام، زنان، اقلیت‌های دینی و اصناف مختلف كشور همه مردم ایران هستند كه باید در این گفت ‌وگوی ملی حضور داشته باشند و صدای همه آنها شنیده شود.
وی تاكید كرد: ما زنان مسلمان نواندیش كه مادران، خواهران، همسران و دختران این كشور هستیم به خوبی می‌دانیم كه خشونت و افراط ‌گرایی چه آسیبی بر بنیان های اصلی جامعه وارد می‌كند و كشورهایی كه این مسیر را رفته و این امر را تجربه كرده‌اند متحمل چه خسارت‌های غیرقابل جبرانی شده‌اند به همین دلیل امروز بیش از هر زمان عزم خود را برای تحقق صلح پایدار جزم كرده‌ایم. مباد روزی كه ایران عزیز دستمایه خشونت‌ ورزان و تجزیه ‌طلبان و ویران ‌طلبان شود.
راكعی خاطرنشان كرد: باور داریم كه اسلام رحمانی از چنان ظرفیت بالایی برای تحقق حقوق برابر زنان برخوردار است كه امروز نیز می‌توان با اتكا بر فقه پویا و اجتهاد نوین به همه پرسش‌های نسل امروز پاسخ گوید.
دبیركل جمعیت زنان مسلمان نواندیش گفت: می دانیم كه بیش از پیش تلاش مجدانه خود برای تحقق ایران برای همه ایرانیان ادامه دهیم اگرمبادرت به تاسیس احزاب زنانه كردیم آموختیم كه مشاركت سیاسی زنان مسیری هموار ندارد و احزاب زنانه ناگزیر از اقتضائات فضای سیاسی كشور باید راهی را در پیش گیرند كه مشاركت سیاسی زنان را بالا ببرد .

**نگاه ساختار قدرت به احزاب سلبی است
در ادامه «آذر منصوری» قائم مقام جمعیت زنان مسلمان نواندیش پس از قرائت پیام رئیس دولت اصلاحات، با بیان اینكه در مظلومیت و ماندگار نبودن تحزب و كار حزبی بسیار سخن گفته شده است، افزود: عوامل متعددی مانع از حضور موثر احزاب به عنوان كنشگران عرصه سیاست در كشور می شود یكی از عوامل به نگاه ساختار قدرت باز می گردد.
قائم مقام جمعیت زنان مسلمان نواندیش با انتقاد از نحوه مواجهه با احزاب و فعالان حزبی، تاكید كرد: اگر بپذیریم كار حزبی در این شرایط با دشواری های متعدد مواجه است و هزینه هایی هم دارد، علی القاعده ساختار قدرت باید رویكردی ایجابی داشته باشد.
وی اظهارداشت: فعالیت در این شرایط كاملا داوطلبانه است و اگر احزاب اساسنامه های خود را كنار بگذارند و بر مبنای اساسنامه «تیپ» وزارت كشور فعالیت كنند این نگاه سلبی است.
منصوری خاطرنشان كرد: اینكه به فعالان سیاسی كه به كار داوطلبانه مبادرت می ورزند تاكید شود از یك اساسنامه پیروی كنند درست نیست.
قائم مقام جمعیت زنان مسلمان نواندیش تصریح كرد: ما در اساسنامه این تشكل سیاسی از واژه «هیات داوری» استفاده كردیم كه گفتند به «هیأت بازرسان» تغییر دهید.
منصوری افزود: به نظر نمی رسد دراین شرایط بتوانیم ظرفیت قابل توجهی پیش روی احزاب ایران داشته باشیم.
وی در پایان سخنان حود از مسئولان وزارت كشور و خانه احزاب خواست قانون جدید احزاب اصلاح كنند تا چراغ احزاب از این روشن تر شود.

**توسل به فضای مجازی برای خاموش نشدن صدای زنان
«نورا كنعانی» دبیر سومین كنگره جمعیت زنان مسلمان نواندیش نیز گفت: از سال 85 جمعیت زنان مسلمان نواندیش با مجوز رسمی وزارت كشور با هیات رئیسه متشكل از بانوان فرهیخته دانشگاهی به همت فاطمه راكعی شروع به كار كرد تا به امروز بیش از یك دهه می گذرد كه در این راه مشكلات فراوانی بوجود آمد.
وی افزود: با وجود مجوز رسمی، قانونی و دارا بودن اساسنامه و مرامنامه شفاف، سال هایی را طی كردیم كه مجبور شدیم فعالیت‌های خود را كمرنگ تر و حتی جلسات علنی شورای مركزی را در منازل برگزار كنیم. هرچند با استفاده از فضای مجازی و بهره وری از اینترنت، تلاش خودمان را به گوش جامعه مدنی و زنان می رساندیم و هرگز صدای جمعیت زنان خاموش نشد.
وی ادامه داد: این تشكل سیاسی با روی كار آمدن دولت یازدهم فعالیت‌های خود را به طور علنی از سر گرفت. جزو افتخارات این مجموعه است كه در حال حاضر 26 نمایندگی فعال استانی و 56 حوزه احزاب دارای ارتباطات وسیع استانی دارد و امروز با همه توان ایستاده ایم تا كنگره دیگری را برای ورود زنان فعال و كارآمد كشور به شورای مركزی جمعیت زنان را برگزار كنیم.

**انتخاب شورای مركزی جمعیت زنان مسلمان نواندیش/ دبیركل فاطمه راكعی شد
در سومین كنگره جمعیت زنان مسلمان نواندیش، انتخاب اعضای شورا و داوران شورای مركزی این جمعیت با حضور نماینده وزارت كشور برگزار شد.
پس از استقرار هیأت رئیسه، رأی‌گیری به صورت كتبی و مخفی برگزار شد و اعضای شورای مركزی اصلی و علی البدل و داوران انتخاب شدند.
اعضای شورای مركزی به ترتیب رای فریده اولاد قباد، فاطمه راكعی، مرضیه موسوی، ساجده كیانوش‌راد، نورا كنعانی، صدیقه شكوری‌راد، پرستو سرمدی، سارا خوشخوی، فضیله خانی، ماه‌سلطان كاشی، هدی صالحی، منیره شجاعی، الهام ملك‌زاده، حمیده عدالت و لیلا حیدری و اعضای علی البدل به ترتیب آرا میمنت عطاریانی، طاهره رحیمیان و فرزانه دانشور هستند.
اعضای داوری به ترتیب نیكان آرخی، نوگل منشوری، سمیه عالمی‌پسند و زهرا موسویان انتخاب شدند.
در پایان جلسه اعضای شورای مركزی به اتفاق آرا فاطمه راكعی را مجددا به عنوان دبیركل این جمعیت انتخاب كردند.
به گزارش ایرنا، سومین كنگره جمعیت زنان مسلمان نواندیش و پنجمین مجمع عمومی و فوق العاده این تشكل سیاسی روز پنجشنبه بیست و ششم مهرماه با حضور جمعی از شخصیت های سیاسی و كنشگران حزبی در تالار ایوان شمس تهران برگزار شد.
سیام 3202* 1058*2017
۰ نفر