به گزارش ایرنا شبكه خبری آسیا تایمز روز پنجشنبه گزارش داد؛ این شركت كه با حروف اختصاری 'اس و پی' شناخته می شود، در تازه ترین بررسی های خود اعلام كرد كوه یخی از بدهی، اطراف چین را فرا گرفته است و پكن تلاش می كند تا از قروض بی رویه و غیرقانونی جلوگیری كند.
این گزارش با اشاره به اینكه دومین اقتصاد بزرگ جهان بدهی های پنهان كلان خود را در زمره آمار رسمی اعلام نمی كند تصریح كرد مخاطرات بانكی و مالی سنگینی چین را دربرگرفته است.
این سازمان می افزاید كه بسیاری از دولت های محلی در حال گرفتن وام ها و اعتبارات كلان از دولت مركزی و بانك ها هستند و میزان بدهی های ذی ربط آنها به نسبت رشد تولید ناخالص داخلی چین به 60 درصد رسیده است كه مرز خطر محسوب می شود.
صندوق بین المللی پول هم داده هایی را منتشر كرده است كه نشان می دهد با وجود بدهی های فزاینده چین باز هم آمریكا و ژاپن با افزایش 100 و 200 درصدی به ترتیب بیشترین رشد بدهی ها را در میان دیگر كشورهای دنیا داشته اند.
برخلاف این گزارش، وزارت دارایی چین در تازه ترین آمار ارایه شده خود آورده است كه میزان بدهی دولت های محلی در این كشور به دو هزار و 500 میلیارد دلار رسیده است كه این آمار بدهی پنهان مذكور را نشان نمی دهد.
این گزارش های آماری در شرایطی منتشر می شود كه به دلیل بروز جنگ تجاری میان چین و آمریكا، شاخصه های رشد اقتصادی چین كمرنگ تر می شود و این كشور در حال از دست دادن قدرت رقابتی اقتصادی خود است.
بتازگی نیز وزارت دارایی چین از فروش 3 میلیارد دلار اوراق قرضه خزانه در هنگ كنگ خبر داد كه 500 میلیون دلار آن اوراق قرضه با نرخ بهره 4 درصد برای مدت 30 سال بوده است.
در سال 2017 میلادی شركت سهامی 'هایتونگ' در بورس شانگهای از بازارهای مهم اوراق بهادار چین میزان بدهی دولت های محلی چین را 4 هزار و 400 میلیارد دلار اعلام كرد كه باز هم از رقم رسمی وزارت دارایی بیشتر بوده است.
دولت چین تاكنون آماری از بدهی های پنهان این كشور منتشر نكرده اما بارها با طرح مخاطرات در بازارهای سرمایه و اوراق بهادار به سرمایه گذاران اطمینان داده است كه از سرمایه های آنها حفاظت خواهد شد.
آساق**231**1904**
پكن- ایرنا- نهاد رسیدگی به بدهی كشورهای مختلف دنیا میزان بدهی پنهان چین را كه رو به رشد گذاشته نزدیك به 6 هزار میلیارد دلار براورده كرده است.