۲۷ مهر ۱۳۹۷، ۱۱:۳۸
کد خبر: 83071006
T T
۰ نفر
هند در باره نفت ایران و اس400 با كشورهای درگیر تعامل دارد

دهلی نو - ایرنا - وزارت خارجه هند اعلام كرد كه دهلی نو همچنان تعامل خود با آمریكا و تمام كشور های درگیر در خصوص قرارداد خرید سامانه موشكی اس 400 از روسیه و واردات نفت از ایران را ادامه خواهد داد.

به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه روز جمعه 'اكونومیك تایمز'، تحریم های جدید آمریكا علیه ایران در دهلی نو نگرانی های زیادی را ایجاد كرده، زیرا تهران یك منبع بزرگ نفتی برای هند است.
پس از خروج آمریكا از توافق هسته ای ایران یا برجام در ماه مه (اردیبهشت)، این كشور به سایر ملت ها فشار وارد كرده است تا واردات نفت خود از ایران را متوقف كنند. بخشی از تحریم های آمریكا علیه ایران در تاریخ 6 ماه اوت (15 مرداد) اجرایی شدند درحالی كه تحریم های ایران در بخش انرژی در چهارم ماه نوامبر (13 آبان) به اجرا گذاشته می شوند.
هند 80 درصد از نیاز خود به نفت را از طریق واردات تامین می كند. ایران هم اكنون سومین كشور بزرگ صادركننده نفت به هند است.
راویش كومار سخنگوی وزارت امور خارجه هند گفت:در خصوص مساله ایران و مشكلات ایجاد شده ناشی از خروج آمریكا از برجام، ما ارتباطات خود را با تمام كشورها حفظ كرده ایم. انتظارات ما به آمریكا ابلاغ شده است.
وی افزود كه دهلی نو از سخنان مایك پمپئو وزیر امور خارجه آمریكا مبنی بر اینكه با تحریم های ایران قصد ندارند به هند صدمه بزنند، قدردانی می كند.ما قصد داریم تا مذاكرات خود با آمریكا و سایر كشورهای درگیر را ادامه دهیم. این مذاكرات با هدف تامین امنیت انرژی و محافظت از منافع ملی هند انجام می شوند.
كومار در خصوص سفر برایان هوك نماینده مخصوص آمریكا در ارتباط با ایران به دهلی نو گفت:این سفر با هدف درك بیشتر آمریكااز موضع و خواسته های هند انجام شد.ما به او اعلام كردیم كه قیمت نفت خام یك نگرانی بزرگ است و به طور مستقیم بر زندگی مردم عادی در هند تاثیر می گذارد.
سخنگوی وزارت خارجه هند در ارتباط با سامانه موشكی اس 400 و خرید این سامانه از روسیه توسط دهلی نو توضیح داد: من باید اعلام كنم كه این قرارداد به امنیت ملی ما بسته است. ما در این ارتباط با آمریكا در ارتباط بوده ایم و مواضع خود را به آمریكایی ها اعلام كرده ایم. این گفت و گو ها به یك درك بهتر آمریكا از اهداف، نگرانی ها، حساسیت ها و همچنین انتظارات ما منجر شده است.
هند و روسیه در ماه جاری در حضور نارندرا مودی نخست وزیر هند و ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه قرارداد خریدپنج سامانه موشكی اس 400به ارزش 5.43 میلیارد دلار را امضا كردند و این قرارداد از دید آمریكا خریدی قابل توجه و بزرگ محسوب می شود.
سال گذشته ترامپ رئیس جمهوری آمریكا قانونی به نام 'مبارزه با مخالفان آمریكا از طریق تحریم' یا 'كاتسا' امضا كرد كه بر اساس آن روسیه، ایران وكره شمالی شامل تحریم های واشنگتن شدند.بند231قانون كاتسا كشورهای دوم كه دارای قراردادهای مهم با بخش های دفاعی وامنیت روسی دارند را واجد شرایط برای تحریم شدن از سوی آمریكا می كند.
پس از امضای این قرارداد سفارت آمریكا درهنددربیانیه ای اعلام كرد كه قانون كاتسا علیه مسكو تنظیم شده و قصد ندارد به توانایی های نظامی متحدان آمریكا صدمه بزند.
دولت هند تاكنون چند بار درخواست خود برای دریافت معافیت از قانون كاتسا را به آمریكا ارائه كرده است.
هند اعلام كرده است كه روابط نظامی هند و روسیه مهم است و همچنین اگر هند بخواهد خرید نفت از ایران را به طور كامل متوقف كند، هزینه های واردات نفت این كشور تا 6 میلیارد دلار افزایش پیدا می كند كه این امر به ضرر اقتصاد هند است. بنابراین هند دارای یك دلیل موجه برای دریافت معافیت از تحریم های آمریكا است.
آساق**267**1424