به گزارش گروه اجتماعي ايرنا از انجمن جراحان ارتوپدي، حميد رضا اصلاني روز شنبه افزود: درد شانه ميتواند بر اثر گيرافتادن يا پارگي تاندون شانه باشد و بيشتر در دهه چهارم و پنجم زندگي افراد بروز مي كند كه درد آن شديد بوده، هنگام خواب افزايش مييابد.
وي دررفتگي و دردهاي ناپايدار شانه را از ديگر دلايل مراجعات به ويژه مراجعه جوانان به متخصصان ارتوپدي در حوزه شانه برشمرد و ادامه داد: ضربههاي مكرر ميتواند سبب اين دررفتگي شود و حتي امكان وقوع اين دررفتگي تا 100 بار نيز وجود دارد كه اين افراد بايد براي رفع اين مشكل درمان جراحي به روش آرتروسكوپ يا روش باز را انجام دهند.
عضو انجمن جراحان ارتوپدي ايران، شكستگي شانه و آرتروز مفصل شانه را از ديگر مشكلات شايع در اين حوزه برشمرد و اضافه كرد: آرتروز مفصل شانه با علائمي همچون درد و گاهي برجستگي استخواني و محدوديت حركت شانه همراه بوده كه بايد اين آرتروز در صورت شديد بودن حتماً مورد جراحي قرار گيرد و مفصل با پروتز جايگزين شود.
وي همچنين با اشاره به برخي كمبودها در حوزه تجهيزات ارتوپدي تصريح كرد: وسايل فلزي همچون پنس و قيچي در همه جاي دنيا قابل استريل هستند ولي در مورد ساير وسايل، مصرف چندباره آنها عوارض زيادي را به همراه دارد.
اصلاني تصريح كرد: در حال حاضر در زمينه پروتزها نيز با كمبودهايي مواجه هستيم به طوري كه گاهي سايزهاي متوسط پروتزها يافت نميشود و به طور كلي در اين زمينه كمبود داريم. همچنين وسايل جراحي گران شده و اين موضوع بيماران را با مشكل مواجه كرده است.
از ميان تمام دلايل بروز درد شانه، آسيب ديدگي عضلات گرداننده شانه شايعتر است. نتايج يك مطالعه نشان ميدهد دو سوم مبتلايان به درد شانه دچار مشكل عضلات گرداننده شانه هستند.
عضلات گرداننده شانه مجموعهاي از ماهيچهها و تاندونهايي است كه به استخوان مفصل شانه متصل هستند و به بالا بردن و چرخاندن بازوها كمك ميكنند. انجام مداوم اين حركتها به مرور زمان باعث ميشود تاندونهاي عضلات گرداننده شانه ملتهب شوند و فرد دچار عارضه تاندونيت شود كه با درد شانه همراه است. عضلات گرداننده شانه همچون تايري ميماند كه با استفاده مداوم و افزايش سن باريكتر ميشود و در نهايت از بين ميرود.
تاندونيت عضلات گرداننده شانه اغلب با تغيير نوع فعاليتها و جلوگيري از تحريك دردآور بهتر ميشود. گرم و سرد كردن شانه و مصرف داروهاي غيرالتهابي ضداستروئيدي همچون ايبوپروفن درد را كاهش ميدهد.
همچنين اين احتمال وجود دارد تاندون شانه به دليل حركتهاي پي در پي يا آسيب ديدگي همچون افتادن به طور كامل يا جزئي دچار پارگي شود. درد پارگي مزمن تاندون كه ناگهاني اتفاق ميافتد، طاقت فرسا است اما درد شانه، ضعف و سفتي ناشي از پارگي مزمن كه با گذشت زمان رخ ميدهد، به مرور تشديد ميشود و بيشتر افراد به زمان شروع آن توجه نميكنند.
بيست و ششمين كنگره ساليانه انجمن جراحي ارتوپدي ايران سيام مهر تا چهارم آبان در هتل المپيك با حضور مهمانان داخلي و خارجي و صاحبنظران برجسته برگزار ميشود و جديدترين مباحث علمي در زمينههاي مختلف ارتوپدي از جمله شانه، زانو، دست و لگن مورد بحث و گفتوگو قرار ميگيرد.
اجتمام**9022*1834
تهران- ايرنا- عضو انجمن جراحان ارتوپدي ايران گفت: درد شانه يكي از مشكلات مفصلي است كه بيشترين حجم مراجعات به متخصصان ارتوپدي را تشكيل ميدهد. اين درد بيشتر در جوانان به دليل ضربه هاي مكرر به شانه، رايج است.