به گزارش ايرنا از اين تعداد سه نفر موفق به ادامه تحصيل در مقطع كارشناسي ارشد در دانشگاهها و مراكز آموزش عالي كشور شدند و يك نفر نيز بهعنوان مادر نمونه نابينا تجليل شد.
نماينده مردم اردكان در مجلس شوراي اسلامي در آيين تجليل اين افراد گفت: با توجه به شعار روز جهاني عصاي سپيد، جامعه نابينايان و كمبينايان كشور، استان و شهرستان خواهان رفع تبعيضهاي اجتماعي نسبت به خود هستند .
محمدرضا تابش اضافه كرد: اگر تبعيضهاي موجود در برخورد با اين قشر رفع شود ، مسلماً آنان قادر خواهند بود كه بهعنوان عضو مؤثر، در روند رو به رشد و توسعه جامعه نقشآفريني كنند.
وي بازبيني قانون جامع حمايت از حقوق معلولان در مجلس را سال گذشته گامي رو به جلو در راستاي تحقق اهداف متعالي اين قانون ارزيابي كرد و بر عزم دولت و مجلس در اجراي آن خبر داد.
تابش بر آمادگي خود بهعنوان نماينده مردم و همه ادارههاي شهرستان براي عمل به قانون جامع حمايت از حقوق معلولان و خدمترساني به آنها و بهويژه نابينايان و كمبينايان تأكيد كرد.
همچنين رئيس اداره بهزيستي اردكان با اشاره به خدماترساني به 224 توانخواه كمبينا و نابيناي شهرستان اظهار داشت : در اين ارتباط پارسال سه هزار و 490 كودك سه تا 6 سال موردسنجش بينايي قرار گرفتند كه 417 نفر مشكوك به تنبلي چشم و ساير بيماريهاي چشمي بودند كه براي اقدامات تشخيصي تخصصي و درمان به متخصصان معرفي شدند.
امير ولي عضد زاده افزود: بزرگداشت روز جهاني عصاي سپيد فرصتي براي مسئولان و مردم است كه معلولان قشر بزرگي از جامعه هستند تا آنها را بيشتر درك كنند .
وي اظهار داشت : معلولان حرفهاي زيادي براي گفتن دارند، واقعاً معلوليت محدوديت نيست و اين ادعا را ميتوان با فعاليتهاي قابلقبول و ارزشمندي كه نابينايان در جامعه دارند اثبات كرد.
عضد زاده بابيان اينكه آنها بخشي از جامعه هستند كه نيازها و مطالباتي دارند، اظهار داشت: رسيدگي به نيازهاي اين قشر ازجمله اشتغال، ادامه تحصيل، تردد در شهر، امور رفاهي و معيشتي از وظايف مسلم دستگاههاست.
اين مسئول محلي بيان كرد: ﻧﺎﺑﯿﻨﺎﯾﺎن ﺣﻖ اﺳﺘﻔﺎده از تمام اﻣﮑﺎﻧﺎت رﻓﺎﻫﯽ را دارﻧﺪ ، آﻧﺎن بايستي بتوانند همانند ديگران از پيادهروها، خيابانها و وﺳﺎﯾﻞ حملونقل ﻫﻤﮕﺎﻧﯽ و اﻣﺎﮐﻦ ﻋﻤﻮﻣﯽ، ﻣﺮاﮐﺰ ﺗﻔﺮﯾﺤﯽ و ﻣﺬﻫﺒﯽ اﺳﺘﻔﺎده ﮐﻨﻨﺪ.
وي يادآور شد: خواهش من از مسئولان اين است با توجه به اينكه اردكان بهعنوان شهر بدون مانع معرفيشده به مسأله مناسبسازي محيط شهري و اشتغال معلولان اهميت بيشتري داده شود و اين امر چون گذشته و بيش از پيش به مرحله اجرا درآيد.
همچنين عضو هيئتمديره و نايبرئيس انجمن نابينايان استان يزد، هدف از برگزاري مراسم روز جهاني عصاي سپيد را آشنايي بيشتر مردم و مسئولان با توانمنديها، مسائل و مشكلات جامعه نابينايان و كمبينايان عنوان كرد.
وي افزود: مردم و مسئولان ميتوانند نقش مؤثري در رفع موانع و تنگناهاي پيش روي اين قشر داشته باشند و با توجه بيشتر و درك شرايط ويژه آنان به رشد و بالندگي نابينايان در جامعه كمك كنند.
محمدحسن پارساييان مناسبسازي اماكن شهري براي رفتوآمد نابينايان و فراهم شدن زمينه استفاده آنان از تجهيزات مدرن و فناوري را از مهمترين خواستههاي جامعه هدف دانست.
وي از مسئولان خواست كه به پيام و فلسفه اين روز بيشتر توجه كنند، زيرا نيم درصد افراد هر جامعهاي را نابينايان يا افرادي كه با اختلال بينايي روبرو هستند تشكيل ميدهند، ميطلبد كه به مسائل فرهنگي، اجتماعي ،اقتصادي اين گروه بهعنوان يك شهروند جامعه توجه شود.
نايبرئيس انجمن نابينايان استان افزود: البته در سالهاي اخير اين پيام به گوش مسئولان رسيد كه نماد آن تصويب قانون حمايت از معلولان است كه سال 1383در مجلس به تصويب رسيد و اخيراً هم اصلاح شد و ضمانت اجرايي براي آن گذاشته شد.
پارساييان ادامه داد: با توجه به اينكه فصل تصويب بودجه نزديك است و قانون يادشده سال گذشته بعد از بودجه 1397 تصويب شد امكان اجرا در سال 97 پيدا نكرد.
وي خاطرنشان كرد: با توجه به نزديكي فصل بودجه انتظار است كه در تصويب اعتبار حمايتهاي لازم از اين قانون براي سال 98 بشود .
از حدود هشت هزار نابينا و كمبيناي يزد، چهار هزار و 500نفر از خدمات بهزيستي استان استفاده ميكنند.
مركز شهرستان 98 هزارنفري اردكان در 60 كيلومتري شمال شهر يزد قرار دارد.
استان يزد بر پايه سرشماري آبان سال 1395، يكميليون و 138هزار نفر جمعيت دارد كه 85 درصد در 21شهر و بقيه در روستاها و آباديها و مناطق عشايري زندگي ميكنند.
7544/ 2047/
يزد - ايرنا - آيين روز جهاني نابينايان ( عصاي سپيد، 23 مهر برابر 15 اكتبر) روز شنبه با حضور جمعي از مسئولان استان يزد و اردكان برگزار و از چهار نابينا و كمبيناي موفق اين شهرستان تجليل شد.