به گزارش ایرنا، در حالی كه مذاكرات شركت بزرگ آلمانی 'زیمنس' برای عقد قرارداد با عراق برای حل مشكل برق این كشور به مراحل نهایی رسیده بود، دخالت آمریكا در آخرین لحظه در این قضیه، فرصت امضای این قرارداد مهم را از آلمان ها گرفته است.
رسانه های عراقی و آمریكایی دو روز پیش اعلام كردند زیمنس در آستانه عقد قرارداد به ارزش 15 میلیارد دلار با دولت عراق بود، اما در آخرین لحظات دخالت و فشار دولت آمریكا جلوی این قرارداد را گرفت.
درحالی كه هنوز اظهارنظر رسمی در این خصوص از سوی بغداد وجود ندارد، یك نماینده پارلمان و عضو ائتلاف انتخاباتی الفتح پارلمان عراق اعلام كرد كه پارلمان در مقابل اقدامات شركت ژنرال الكتریك آمریكا و تلاش آن برای تسلط بر حوزه برق و غارت اموال عراق از سوی آمریكایی ها خواهد ایستاد.
'ولید السهلانی' گفت: پارلمان عراق با هر شركتی كه بخواهد بودجه برق را بدون ارائه منافع و خدمات به شهرندان به سرقت ببرد مخالفت خواهد كرد.
وی تاكید كرد: شركت ژنرال الكتریك شرایط لازم را برای تغییر وضعیت برق عراق ندارد و پارلمان از عقد قرارداد با این شركت جلوگیری می كند.
وی افزود: پارلمان عراق مدیران دولتی كه اقدام به عقد قرارداد بدون توجیه اقتصادی و منفعت عمومی می كنند را تحت تعقیب قضائی قرار می دهد.
پیشتر 'میثاق الحامدی' دیگر نماینده پارلمان عراق و عضو ائتلاف پارلمانی سازندگی، تلاش برای جایگزین كردن شركت آمریكایی با زیمنس آلمان را یك بازی آمریكایی برای غارت سرمایه های عراق و ادامه وضعیت بحرانی كنونی در حوزه برق دانست.
وی نیز تاكید كرد كه پارلمان جدید عراق پس از تشكیل كمیسیون انرژی، از قرارداد با شركت آمریكایی ژنرال الكتریك جلوگیری خواهد كرد.
روزنامه فایننشال تایمز روز چهارشنبه گذشته خبر داده بود كه شركت ژنرال الكتریك به مدد مداخله های آمریكا احتمالا جایگزین زیمنس و موفق به عقد قرارداد میلیاردها دلاری در عراق خواهد شد.
عبد الحمزه هادی معاون وزارت برق عراق پیشتر از نزدیكی امضای توافقنامه با شركت آلمانی زیمنس برای افزایش 11 هزار مگاواتی تولید برق از طریق ساخت ایستگاه های تولید انرژی جدید و تعمیر و بازسازی ایستگاه های تولید انرژی همین شركت خبر داده بود.
عراق در حال حاضر 16 هزار مگاوات برق در ساعت تولید دارد اما نیاز این كشور در فصل گرما كه اوج مصرف برق در این كشور است، به 23 هزار مگاوات در ساعت می رسد كه به دلیل عدم قدرت در تامین این نقص، دولت عراق ناچار به جدولبندی توزیع برق در كشور می شود.
كمبود برق در طول سه سال گذشته یكی از علل اصلی تظاهرات های اعتراض آمیز مردم عراق بوده كه در تابستان امسال منجر به خشونت هایی در بصره شد.
شركت زیمنس در این طرح خود، قول ایجاد 60 هزار فرصت شغلی، یك درمانگاه نمونه كه با انرژی های تجدید شونده كار می كند و همچنین تخصیص كمك 60 میلیون دلاری برای تقویت مهارت های رایانه ای در عراق داده است.
رسانه های منطقه ای و بین المللی گفته اند كه با توجه به دخالت دولت آمریكا در منع قرارداد با شركت زیمنس، شاید این شركت آلمانی ناچار شود كه شركت ژنرال الكتریك را در قرارداد خود مشاركت دهد.
این درحالی است كه در عراق بطور كلی ذهنیتی منفی درباره ژنرال الكتریك وجود دارد و عموم افكار عمومی این كشور خواهان قرارداد با شركت زیمنس هستند و در شبكه های اجتماعی برخی كاربران عراقی از دولت عراق خواسته اند كه با زیمنس همكاری كند.
خاورم *4**380*
بغداد – ایرنا – در پی افزایش فشار آمریكا به عراق برای جایگزین كردن یك شركت آمریكایی فعال در حوزه برق بجای زیمنس آلمان، یك نماینده پارلمان این كشور هشدار داد كه پارلمان جلوی این تحمیل را خواهد گرفت.