خبر فوری: رفع فیلترینگ

۳۰ مهر ۱۳۹۷، ۲۰:۱۰
کد خبر: 83075094
T T
۰ نفر
بنياد بركت براي مردم انديكاي خوزستان 'بركت' آورد

اهواز - ايرنا - طرح ها و پروژه هاي محروميت زدايي اجرا شده توسط بنياد بركت در مناطق مختلف خوزستان از جمله شهرستان هاي مسجدسليمان، لالي و انديكا براي رفع محروميت، تا ابد از صفحه تاريخ سرزمين اين مناطق و ذهن مردمانش پاك نمي شود.

به گزارش ايرنا ماجرا از آنجا شروع مي شود كه در محرم سال 1388گروهي از طلاب حوزه علميه به مناطق مختلف بخش چلو شهرستان انديكا اعزام مي شوند.
عمق محروميت ها در سرزمين مردم نجيب بختياري اين طلاب را بر آن داشت تا فيلمي تصويري به صورت مستند از اين محروميت ها تهيه و به پيوست نامه اي به دفتر رهبر معظم انقلاب ارايه كنند.
پس از دريافت اين نامه ، 'طرح بركت' از سوي رهبر معظم انقلاب فعاليت خود را آغاز و در مدت كمي كارهاي زيرساختي در قالب پروژه هاي عمراني، خدماتي،آموزشي،بهداشتي،درماني و اشتغالزايي در اين مناطق محروم پي ريزي و اجرا شد.
بنياد بركت محروميت زدايي را از سال 88 در شهرستان هاي مسجد سليمان ، لالي و انديكا در شمال خوزستان آغاز كرد و تاكنون با صرف هزينه بيش از يك هزار و800 ميليارد ريال گام هاي مهمي در توسعه اين برداشته است.
اين بنياد در مدتي كه فعاليت خود را در شهرستان انديكا در شمال خوزستان آغاز كرده تاكنون ساخت 47 باب مدرسه، 94 مسجد و 670پروژه ديگر نظير برق رساني، لوله كشي آب شرب، زيرساخت مخابراتي، زيرساخت نوين كشاورزي، دامپروري ، آبخيزداري، زيرساخت گردشگري،خانه عالم ، راه سازي و پل،احداث كانون هاي عشايري، پاسگاه نيروي انتظامي،مسكن محرومان و مستضعفان و ... را اجرا كرده است.
خدمات رساني بنياد بركت با اتمام پروژه هاي عمراني، هم اكنون به بخش بيمه مسكن روستايي گسترش يافته و تلاش دارد تا روستاييان اين مناطق از جمله انديكا را زير چتر بيمه اي قرار دهد.
مدير بيمه بركت خوزستان مي گويد: تاكنون حدود 90درصد مسكن روستاييان اين استان زير پوشش بيمه حوادث قرار گرفته است.
محمد صادق هزاردستان ادامه مي دهد:در شهرستان انديكا نيز مسكن روستاييان بخش مركزي زير پوشش اين بيمه قرار گرفته و پرونده بخش آبژدان نيز آماده و به زودي روستاييان اين بخش از مزاياي اين بيمه بهره مند مي شوند.
رضا صادقي يكي از اهالي روستا چال سنگا از توابع بخش چلو انديكا در زمينه خدمات بنياد بركت به خبرنگار ايرنا مي گويد:بختياري ها در كنار ديگر اقوام از وفادارن به نظام و انقلاب هستند كه هيچ گاه اين لطف بزرگ رهبر معظم انقلاب اسلامي را فراموش نخواهند كرد.
وي ادامه مي دهد:پيش از اجراي اين طرح براي تهيه آب شرب، زنان و فرزندان ما به وسيله چهارپا حدود يك ساعت مسافت را طي مي كردند و بعضي از روزها به ويژه در فصل پاييز بيشتر از يك نصف روز معطل مي شدند تا مشك خود را پر آب كنند.
وي در حالي كه به شير آب جنب خانه اش اشاره مي كند مي گويد: اكنون آب شرب ما از چشمه گوارايي با فاصله اي حدود 20كيلومتر لوله كشي شده و در اختيار روستاييان قرار داده شده است.
محمدرضا پسر ارشد وي به گوشي تلفن همراه اشاره مي كند و مي افزايد: تا پيش از اجراي طرح بنياد بركت امكان برقراري تماس در اين منطقه مقدور نبود و ما مجبور بوديم فاصله اي حدود دو ساعت را با وسيله نقليه طي كنيم تا بتوانيم ارتباط تلفني برقرار كنيم.
وي همچنين با اشاره به پايه هاي برق مي گويد: تا پيش از اجراي اين طرح تعدادي از خانوارهاي اين روستا به حاشيه شهرها مهاجرت كردند و شايد به ذهن كسي خطور نمي كرد كه در مدت دوسال اين منطقه صاحب برق شود.
محمد مولايي از ساكنان روستاي شيرين بهار نيز در اين زمينه مي گويد:دانش آموزان روستاي ما در ساختماني فرسوده و فاقد امكانات لازم مجبور بودند سوز سرماي زمستان را سپري كنند اما اكنون بنياد بركت براي آنها مدرسه مناسب ساخته است.
وي ادامه مي دهد: بنياد بركت در نخستين گام براي اين روستا مدرسه اي مجهز ساخت كه هم اكنون دانش آموزان روستا در آن مشغول تحصيل هستند.
محمدقلي صادقي يكي ديگر از ساكنان اين روستا احداث شهرك در اين روستا ويژه مستضعفان و محرومان اشاره مي كند و مي گويد:بيش از 20 خانوار نيازمند اين روستا بدون هيچگونه هزينه اي صاحب خانه شدند.
اردشير صادقي دهيار روستاي مازر آب اناري پيرامون خدمات بنياد بركت مي گويد: به نظر بنده طرح بركت سكوي پرتابي بود كه اين منطقه را از نظر توسعه و ايجاد زيرساخت ها حداقل20سال به جلو برد.
وي مي گويد:هرچند اقدامات چشمگيري در اين طرح اجرا شد اما همچنان بخش چلو يكي از محروم ترين بخش هاي خوزستان است و اگر بنياد بركت بتواند اجراي پروژه هاي عمراني را ادامه بدهد بي شك زنگار محروميت را از چهره اين منطقه خواهد زدود و بركات آن بيشتر شامل مردمان محروم اين مناطق خواهد شد.
صادقي اضافه مي كند: آنچه در اين ميان در ذهن و قلب مردم اين منطقه حك شده پيوند عاطفي عميق با رهبر معظم انقلاب اسلامي است و مردم قدرشناس اين منطقه تا جان در بدن دارند هيچ گاه اين موهبت را فراموش نخواهند كرد.
انديكا با مركزيت شهر قلعه خواجه داراي سه بخش و با جمعيت حدود 80 هزار نفر و مساحت 2هزار و 300 كيلومتر مربع در شمال شرق خوزستان واقع شده است.
7159/ 6037
۰ نفر