۱ آبان ۱۳۹۷، ۸:۵۹
کد خبر: 83075310
T T
۰ نفر
مسئولان، ملزم به كاربرد ايده هاي اقتصاد مقاومتي هستند

يزد - ايرنا - عضو هيئت‌مديره خانه صنعت يزد با ادعاي اينكه تعدادي از مسئولان خود را ملزم به استفاده از ايده‌هاي اقتصاد مقاومتي نمي‌دانند، گفت: در اجراي بندهاي اين نوع سياست اقتصاد، تأسيس انديشكده‌ها بسيار حياتي و حائز اهميت است.

محمدحسين فنايي روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ايرنا با اشاره به‌ضرورت اجراي اسناد بالادستي نظير سياست‌هاي اقتصاد مقاومتي تأكيد كرد: سال‌هاي اخير اين سياست‌ها، اجرايي نشده است در حالي‌كه امروز، كشورهايي موفق‌ترند كه بتوانند نخبگان را به‌درستي مديريت كنند.
وي بابيان اينكه مديريت نخبگان در ايران فراگير نشده است، افزود: گرچه در بسياري از نهاد‌ها به اسم انديشكده مكاني وجود دارد ، متأسفانه خروجي انديشكده‌ها مطلوب و تأثيرگذار نيست.
اين كارآفرين و عضو خانه صنعت يزد با تأكيد بر ضرورت توجه هرچه بيشتر به اسناد بالادستي، ادامه داد: در حقيقت اقتصاد مقاومتي داراي بندهاي بسيار مهم و تأثيرگذاري است اما در سال‌هاي اخير بعضاً شاهد كوتاهي در اجراي اين بندها هستيم .
فنايي خاطرنشان كرد: در چين خصوصاً در پكن پايتخت اين كشور انديشكده‌هاي متعددي با حضور نخبگان تأسيس‌ و فعاليت دارد و مسائل متعدد از سوي دولت به آن‌ها ارجاع مي‌شود؛ اما در ايران اين‌گونه هم‌انديشي‌ها وجود ندارد.
وي تأكيد كرد: اگر دولت قانع شود از حضور نخبگان و ظرفيت‌ آنها در تصميم‌‌سازي‌ها استفاده كند، بسيار حائز اهميت است كه بسياري از مشكلات رفع خواهد ‌شد.
اين توليدكننده و كارآفرين يزدي بابيان اينكه مديريت استفاده از نخبگان و انديشه‌ها در جامعه اهميت ويژه‌اي دارد، يادآور شد: به‌ عنوان ‌مثال در ايالات‌متحده آمريكا، 2 هزار و 200 انديشكده با رويكردهاي مختلف فعاليت دارد.
به گفته فنايي نخبگان در اين انديشكده‌ها به توليد فكر مي‌پردازند و در ايران هم استفاده از ظرفيت نخبگان با حضور صحيح و درست انديشكده‌ها ميسر است.
اين فعال اقتصادي بيان كرد: بايستي در اين‌ارتباط حمايت‌هاي ويژه‌اي از سوي دولت در دستور كار قرار گيرد، انتظار اين است، تصميم‌گيري‌ها قبل از ابلاغ به نهادها در انديشكده‌هاي طرح و بررسي شود.
به گفته وي در توليد و اقتصاد كشور ضوابط تعيين نشده‌اي وجود دارد و در واقع شفاف‌سازي امور از اهميت ويژه‌اي برخوردار است، نيز وجود ندارد ؛ اين در حالي است كه بند 19 اقتصاد مقاومتي در همين راستا تدوين‌شده است.
اين فعال بخش خصوصي با تأكيد بر لزوم فعاليت انديشكده ها به‌ منظور آسيب‌شناسي سندهاي اجرانشده در كشور تصريح كرد: مسئولان بايد بي‌درنگ و با زمان‌بندي مشخص، اقدام به اجراي سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي كنند و با تهيه قوانين و مقررات لازم و تدوين نقشه راه براي عرصه‌هاي مختلف و نيز ايجاد فرصت مناسب براي نقش‌آفريني مردم و تمامي فعالان اقتصادي با همكاري رسانه‌ها اقدام كنند.
رهبر معظم انقلاب اسلامي ، سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي را كه بر اساس بند يكم از اصل 110 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، پس از مشورت با مجمع تشخيص مصلحت نظام تعيين‌شده در 29 بهمن سال 1392 ابلاغ كردند.
1968/ 2047/