۱ آبان ۱۳۹۷، ۱۳:۰۴
کد خبر: 83075738
T T
۰ نفر
شهرستان های تهران زیر سایه پایتخت محروم مانده اند

تهران- ایرنا- رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: علیرغم تمركز جمعیت پنج میلیون و 500 هزار نفری كشور در شهرستان های این استان، بسیاری از خدمات و امكانات زیر ساختی در شهرستان ها وضعیت قابل قبولی ندارند و چنین فرصت هایی فقط در مركز استان متمركز شده است.

نعمت الله تركی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: سندهای توسعه و آمایش استان تهران موضوع توسعه متوازن را در دستور كار قرار داده است.
وی یادآورشد: با وجود آنكه شهر تهران سرانه تخت بیمارستانی خوبی در كشور دارد اما خود استان در این شاخص در جایگاه 31 میان استان ها قرار گرفته است.
تركی لازمه توسعه پایدار را خدمت رسانی متوازن و برشمرد و اظهار كرد: انتظار نمی رود خدمت مورد نیاز شهرستان های تهران به اندازه چند استان دیده شود اما توقع زیادی نیست كه حداقل ظرفیت های مورد نیاز یك استان مستقل در آنها ایجاد شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: توسعه نامتوازن خدمات و امكانات را در سطح كشور هم می توان مشاهده كرد زیرا 90 درصد جمعیت و اقدامات توسعه در غرب كشور متمركز شده است.
وی خاطر نشان كرد: متاسفانه برنامه جامع و همگرایی كه بتواند كل استان تهران را پوشش دهد و در آن توسعه متوازن پیش بینی شده باشد، نداشته ایم.
تركی ادامه داد: سند توسعه استان بر اساس برنامه ششم توسعه و سند آمایش سرزمین و بر پایه و اساس داده های آماری تدوین شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: در این سند مسئولیت و وظایف تمام دستگاه های اجرایی، زیر بنایی و اجتماعی لحاظ شد و ضمانت اجرایی آن هم قانون قرار گرفت تا مدیران نتوانند از اجرای آن كوتاهی كنند.
وی اضافه كرد: باید نخستین گام تصمیم گیری بر اساس واقعیت ها باشد تا راهبردها پیش برود و بر اساس این سند دستگاه ها می دانند كه در هر بخش چه اتفاقی رخ خواهد داد.
تركی افزود: در كل كشور و به خصوص شهر تهران مشكل منابع مالی نداریم و پایتخت علاوه بر برآورده كردن نیاز های خود می تواند در حوزه منطقه ای هم نقش داشته باشد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: برای اجرای این سند بخشی از درآمد حاصل از گردش مالی بانك ها، مالیات بر ارزش افزوده تعلق گرفته به دهیاری ها و شهرداری ها، شهرداری تهران و منابع دولتی اختصاص یافته در این زمینه می توانند اعتبار مورد نیاز را تامین كنند.
وی یادآورشد: از سوی دیگر درآمدهایی كه پیشران های توسعه در سطح استان دارند هم باید برای همراهی با سند توسعه به كار گرفته شوند.
تركی اظهار داشت: هم اكنون 2،5 میلیون نفر در بافت فرسوده و نزدیك به 2 میلیون نفر در بافت حاشیه ای 22 منطقه استان تهران زندگی می كنند و باید از قوانین و دستورالعمل های موجود برای ساماندهی این مناطق بهره گرفت.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران به تلاش مدیریت شهری تهران برای تدوین سند توسعه اشاره كرد و گفت: اجرای هر نوع برنامه ای در سطح استان منوط به طرح و تصویب آن در شورای برنامه ریزی است و این سند هم جدای از این مساله نیست.
وی نرخ تورم شهریور استان تهران را 13.1 و كشور را 11.3 درصد اعلام كرد و از رشد 35 درصدی سرانه تولید طی شش ماهه گذشته نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
تركی متوسط درآمد سالانه هر خانوار تهرانی را 48 میلیون تومان و كشور را 31 میلیون تومان برشمرد.

* درمسیر توسعه پایدار گام برداریم
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: اگر بناست در مسیر توسعه پایدار گام برداریم باید بر اساس آمار درست، سند آمایش و سند توسعه حركت كرد.
تركی روز سه شنبه در نشست هفته آمار استان تهران افزود: آمارگیری در ایران سابقه طولانی دارد و امروز اهمیت كار آماری چنان بالا و حساس است كه حوزه سازمان جهانی آن را رصد می كند و همه كشورها ملزم هستند بخشی از آمارها را در اختیار سازمان جهانی قرار دهند.
وی یادآورشد: زمانی اتفاق می افتد كه برنامه ریزی ،مدیریت ، آمار و اطلاعات در كنار هم حضور داشته باشند تا به این طریق در مسیر توسعه باشیم.
تركی با بیان اینكه در نبود هر كدام از گزینه های مطرح شده كار ناقص است، اظهار داشت: پیش از این داده های تولید شده به صرف سرشماری نفوس و مسكن بود و در كنار این نظام ضعیف برنامه ریزی هم رخ نمی داد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: یكی از دلایل اجرا نشدن برنامه توسعه نبود آمار قوی و كامل بود و امروز تقویت این آمار مستلزم همكاری تمام دستگاه ها در حوزه اجرایی است.
وی با بیان اینكه تولید آمار و اطلاعات دستگاه ها آسیب شناسی شد، خاطر نشان كرد: افراد مسئول در دستگاه ها حتما باید آموزش دیده باشند و اگر بخواهیم از توسعه سخن بگوییم نباید از شیوه های قبلی و سنتی استفاده كنیم.
تركی ادامه داد: از آمار تهیه شده برای تدوین سند توسعه استفاده شده است اما متاسفانه در جلسه ها برخی آمارها را حتی خود دستگاه های مرتبط هم نداشتند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: تمام برنامه های استان باید بر اساس سند آمایش تدوین شود و اگر خارج از این رویه اقدامی شد حتی اگر به نتیجه رسید، خروجی قابل قبولی در دست نخواهیم داشت.
وی اضافه كرد: سند توسعه استان نهایی شده و حداكثر تا 10 روز آینده به تمام دستگاه ها برای اجرا، ابلاغ می شود و از این پس هر اقدامی در همه زمینه ها در شهرستان ها باید بر اساس این سند و برنامه آمایش انجام گیرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت: نظام درآمدی ما هم معیوب است چون بر اساس آمار درستی ثبت و رصد نشده است و این موضوع در همه بخش ها صدق می كند.
وی افزود:سامانه جامع اطلاعات و آمار استان به یكپارچه سازی اطلاعات برای تصمیم گیری دربخش های مختلف كمك كرد.
تركی یادآورشد:سند آمایش سند توسعه و سامانه آمار می تواند سه ضلع مثلت داده های آماری، برنامه ریزی و مدیریت را فراهم می كند.
در پایان این مراسم پس از رونمایی از سامانه جامع اطلاعات و آمار، از پاسخگویان نمونه طرح های آماری استان تهران تجلیل شد.
تهرام/3001/3225 / 1539