گارون آرون روز سه شنبه در حاشیه بازدید تعدادی از اعضای كمیته بین المللی ایسكارسا از بنای آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی، در گفت و گو با ایرنا افزود: بیشتر بناهای تاریخی نیازمند مراقبت در برابر تغییر اقلیم هستند.
وی خاطرنشان كرد: مشكل اساسی كه اكنون در بناهای تاریخی ایران وجود دارد بروز تاثیرات خشكسالی و تغییر اقلیم است كه ادامه دار خواهد بود.
رئیس كمیته بین المللی آنالیز و مرمت سازه های میراث معماری تاكید كرد: قبل از هر گونه اقدام مرمتی باید آزمایش دقیق خاك در بناهای تاریخی ایران انجام شود و در گام بعد باید رویكرد اجتماعی و آموزشی برای مراقبت از بناها در نظر گرفته شود.
وی در تعریف رویكرد آموزش اجتماعی، بیان كرد: این رویكرد این است كه همه باید بدانند در یك كشتی زندگی می كنیم، برداشت های آب های زیرزمینی آسیب مشترك به همه امور و ابعاد زندگی اقتصادی و فرهنگی انسان وارد می كند.
آرون با اشاره به اینكه باید ابتدا مطالعات كامل از ترك ها و مشكلات سازه ای برای شناسایی منشا آن ها در بناهای تاریخی ایران انجام شود، ادامه داد: هر نوع مرمت بدون بررسی دقیق، حركتی زیربنایی نیست و فقط نمادین و ظاهری خواهد بود.
وی تاكید كرد: بناهای مختلف ایران به دلیل قرارداشتن در شرایط متفاوت به ویژه با توجه به شرایط و موقعیت جفرافیایی به مراقبت متناسب نیاز دارند.
رئیس كمیته بین المللی آنالیز و مرمت سازه های میراث معماری اضافه كرد: آنچه در ایران واضح است این است كه توجه به بناهای تاریخی در سال های اخیر رو به افزایش است و نحوه مرمت و بازسازی ها نشان از تحول در سال های اخیر در ایران دارد.
وی درباره نحوه مرمت و رسیدگی به بناهای تاریخی ایران، گفت: هر گونه مداخله در بناهای تاریخی باید بر اساس بررسی دقیق و بازشناسی های كارشناسانه باشد، در ایران باید بر پژوهش در مرمت بناهای تاریخی تمركز بیشتری شود.
آرون با بیان اینكه ایران سرزمینی تاریخی و دارای بناهای منحصر به فردی در دنیاست، افزود: اگر بر روی این ظرفیت كار شود می تواند جاذبه بزرگی برای علاقه مندان به مباحث تاریخی و فرهنگی جهان باشد، لازمه این امر زمینه سازی برای حفاظت بهتر از بناهای تاریخی است.
وی اضافه كرد: تجربه جهانی كه در كشورهای مهم تاریخی دنیا وجود دارد این است كه تغییر كاربری خاص تمام بخش های تاریخی تنها به منظور توسعه گردشگری نباشد.
آرون تاكید كرد: فضاهایی مانند آرامگاه شیخ علاءالدوله سمنانی كه كمترشناخته شده هستند و جاذبه بیشتری دارند، باید بدون كاربری ویژه باقی بمانند و كار تبلیغاتی بر روی ارزش واقعی آن باشد.
رئیس كمیته بین المللی آنالیز و مرمت سازه های میراث معماری به همراه تعدادی از اعضای این كمیته، در سفری دو روزه از مجموعه تاریخی بسطام و آرامگاه علاءالدوله سمنانی بازدید كردند، توجه به مشكلات سازه ای پیش آمده در این بناهای به دلیل تغییر اقلیم و فرونشست زمین، و ارایه رویكرد و پیشنهاد راهكارهای مرمت، از اهداف این بازدیدها بود.
افت سطح آب های زیرمینی در استان سمنان به طور متوسط 70 سانتی متر عنوان شده است كه به دلیل برداشت های بیش از حد مجاز و بیش از توان سفره های آب زیرزمینی است.
استان سمنان بیش از یكهزار بنای تاریخی، فرهنگی، معنوی و طبیعی شناسایی شده و حدود 700 اثر ثبت شده ملی دارد.
6103
رئیس كمیته بین المللی سازه های معماری:
بناهای تاریخی ایران متاثر از تغییر اقلیم هستند
۱ آبان ۱۳۹۷، ۱۶:۱۷
کد خبر:
83076131
سمنان- ایرنا- رئیس كمیته بین المللی آنالیز و مرمت سازه های میراث معماری (ایسكارسا ISCARSAH ) گفت: عمده بناهای تاریخی ایران از خشكسالی و تبعات تغییر اقلیم متاثر هستند.