به گزارش خبرنگار ايرنا، اين روزها از هر معبر، كوچه و خياباني كه گذر مي كني با افرادي روبرو مي شوي كه با شگردهاي مختلف در صدد برانگيختن عواطف و احساسات مردم براي اجابت درخواست كمك مالي هستند.
اكثر اين افراد با بر زبان آوردن جملاتي همانند فرزندم مريض است، پول درمانش را ندارم، چند روز است زن و بچه هايم هيچي نخورده اند، توانايي كار بدليل عليل بودن را ندارم خير از جواني ات ببيني، كمكم كن و خدا بچه هايت را برايت نگهدارد، از احساسات پاك مردم سوء استفاده كرده و كسب و كاري از اين طريق براي خود براه انداخته اند كه رونق خوبي هم دارد.
بسياري از اين متكديان كه فقط در ظاهر متكدي هستند و در واقع از بسياري افراد عادي ثروتمندترند، ظاهرشان را به شكل هايي عجيب در آورده و گاهي با شگردهاي مخصوص به خود، وضعيت جسماني شان را نيز به نوعي جلوه مي دهند كه دچار نقص عضو است و از اين طريق دل مردم با ديدنشان به درد آيد.
اما اين افراد به خيابان ها و معابر عمومي بسنده نكرده و به درب منازل مردم نيز مراجعه مي كنند و اين روزها حتي پا را نيز فراتر گذاشته و به ارباب رجوع ثابت برخي ادارات و نهادهاي مختلف دولتي و خصوصي نيز تبديل شده اند.
وجود اين افراد در خيابان ها و معابر پرتردد شهرها نه تنها موجب شده چهره و فضاي شهري نازيبا جلوه دهد بلكه به يكي از معضلات و آسيب هاي اجتماعي تبديل و مشكلات عديده اي را براي مردم و مسئولان بوجود آورده است.
استان كردستان و شهر سنندج نيز از اين قاعده مستثني نبوده و اماكن عمومي، معابر و خيابان هاي شهرهاي مختلف اين استان از وجود متكديان رنج مي برد و اين مساله علاوه بر اينكه به معضلي جدي تبديل شده، چهره شهر را نيز مخدوش و نازيبا كرده است.
در ميان اين متكديان، افرادي غير بومي وجود دارند كه با توجه به شرايط زندگي و نداشتن سرپناه در زمينه مسايل بهداشتي نيز مشكلاتي را براي مردم ايجاد مي كنند.
جمع آوري و ساماندهي اين متكديان سال هاست كه در دستور كار متوليان امر از جمله سازمان شهرداري ها قرار دارد هر چند اين وضعيت به صورت كامل سامان پيدا نمي كند اما مي تواند تا حدودي از بار منفي آن بكاهد.
شهرداري سنندج نيز در راستاي كاهش تكدي گري در سطح شهر، طرح ساماندهي و جمع آوري متكديان را به صورت مستمر و شبانه روزي اجرا مي كند.
** بيش از 100 متكدي در سنندج جمع آوري شد
مدير مركز جمع آوري و ساماندهي متكديان شهرداري سنندج مي گويد: تكدي گري امروزه به يكي از مهمترين معضلات اجتماعي در سطح شهرها تبديل شده و موجب نارضايتي شهروندان را فراهم كرده است.
صلاح الدين وكيلي با اشاره به اينكه جمع آوري و ساماندهي متكديان بصورت شبانه روي اجرا مي شود، افزود: در نيمه نخست امسال تعداد 103 متكدي در سطح شهر سنندج جمع آوري و ساماندهي شدند كه از اين تعداد 47 نفر زن و 56 نفر مرد بودند.
وي با بيان اينكه از اين تعداد متكدي جمع آوري شده 61 نفر با اخذ تعهد كتبي ملزم به ترك تكدي گري شدند، گفت: همچنين 17 نفر از شهرها و استان هاي ديگر وارد سنندج شده بودند كه پس از جمع آوري و اخذ تعهد به شهرهاي محل سكونت شان باز گردانده شدند.
مدير مركز جمع آوري و ساماندهي متكديان شهرداري سنندج اظهار داشت: در نيمه نخست امسال همچنين 9 كودك متكدي در سطح شهر جمع آوري شده و با اخذ تعهد تحويل خانواده هايشان داده شد.
وي يادآور شد: همچنين در اين مدت 2 نفر از متكديان متخلف به مراجع قضايي معرفي شده و پنج نفر نيز قبل از بررسي وضعيتشان از مركز فرار كرده و متواري شدند.
وكيلي به اسكان متكديان و كارتن خواب ها نيز اشاره كرد و گفت: با آغاز فصل سرما در روزهاي اخير 6 نفر از افراد بي سرپناه و كارتن خواب در مركز اسكان يافتند و سه نفر نيز پس از جمع آوري به مراكز درماني منتقل شدند.
** متكدي با تبعه خارجي در سنندج وجود ندارد
مدير مركز جمع آوري و ساماندهي متكديان شهرداري سنندج در ادامه با بيان اينكه در گذشته تعدادي از متكديان در اين شهر تبعه خارجي بودند، گفت: اين افراد تبعه كشورهاي عراق، پاكستان و افغانستان بودند و از نظر رواني، اجتماعي و بهداشتي مشكلات عديده اي را براي شهر و شهروندان ايجاد مي كردند.
وي افزود: سال 91 طرح جمع آوري متكديان خارجي در دستور كار قرار گرفت و در اين راستا مراجع قضايي بسيار خوب وارد عمل شد و با صدور حكم اخراج، اين افراد از كشور خارج شدند.
وكيلي اظهار داشت: براساس آمارهاي موجود در سال هاي گذشته بويژه 89 و 90 حدود 15 نفر متكدي خارجي تبعه كشورهاي پاكستان، عراق و افغانستان از استان كردستان اخراج شدند.
وي اضافه كرد: با اجراي مستمر طرح جمع آوري متكديان و با همكاري دستگاه هاي زيربط از جمله استانداري، فرمانداري و دادستاني از سال 92 تاكنون باند متكديان خارجي در سطح شهر سنندج وجود نداشته است.
بي شك آسيب هاي اجتماعي در تمامي دنيا وجود دارد و تنها مختص به كشور و استان ما نيست و هيچگاه نيز بطور كامل ريشه كن نشده است اما پيشگيري از اين آسيب ها و برنامه ريزي براي جلوگيري از افزايش معضلات ناشي از آن در جامعه نيازمند توجه جديز و مستمر مسئولان و متوليان امر است.
7348
سنندج - ايرنا - تكدي گري، قصه پرغصه اي است كه امروزه دامنگير جوامع مختلف شهري است و علي رغم تلاش هايي كه همواره از سوي متوليان امر انجام مي شود تاكنون پاياني براي اين داستان بلند پيدا نشده است.