به گزارش ايرنا، «عبدالبديع صياد» روز چهارشنبه در اين نشست كه در دفتر مركزي كميسيون در كابل با حضور تعدادي از ناظران قانوني نامزدها و اصحاب رسانه برگزار شد، از شروع شمارش آراي تجميع شده در اين كميسيون خبر داد.
وي در پاسخ به اين سوال احزاب و نهادهاي مدني مبني بر اين كه اصل در شمارش آراء چيست و آراي اصلي با چه معياري از آراي تقلبي تفكيك مي شوند گفت: تهيه فهرست راي دهندگان با تمام مشخصات آنها در روز ثبت نام در كميسيون موجود است و اين فهرست مبناي شناسايي آرا است.
وي گفت كه ثبت اطلاعات افراد در دستگاه هاي بيومتريك ، بررسي رنگ انگشت، استفاده از قلم هاي ويژه نوري نامرئي براي نشان دادن افرادي كه رنگ انگشت خود را پاك كرده باشند به عنوان ابزارهاي متمم در كنار فهرست اصلي ثبت نام ها استفاده خواهد شد كه همه اين ها در كنار فهرست مي تواند آراي پاك را از مخدوش جدا كند.
صياد گفت : رنگ انگشت كه براي راي دهندگان تهيه و استفاده شد، ثابت است و چندين روز با هيچ مواد شيميايي قابل پاك كردن نيست و اين نكته از سوي راي دهندگان تاييد شده است.
به گفته صياد راهكارهاي ديگري هم وجود دارد كه مي تواند به تفكيك آراي اصلي و مخدوش كمك كند كه او از امضاي ناظران، كارمندان كميسيون در محل راي گيري پس از پايان زمان انتخابات در اين مورد نام برد.
رئيس كميسيون انتخابات افغانستان به نامزدان، احزاب، نهادهاي مدني و انتخاباتي اطمينان داد كه اجازه نمي دهد آراء مخدوش جايگزين آراء پاك مردم شود.
صياد يك بار ديگر كم كاري را در روند برگزاري روز انتخابات پذيرفت اما در كنار آن تأكيد كرد كه راي مخدوش اعتباري بدست نخواهد آورد.
«علي رضا روحاني» سخنگوي كميسيون رسيدگي به شكايت هاي انتخاباتي هم در اين جلسه از پايان مهلت قانوني ثبت شكايت هاي مردم، ناظران و نامزدان خبر داد و گفت كه تا ديشب شش هزار شكايت ثبت شده است.
وي اضافه كرد كه از امروز رسيدگي به شكايت هاي مردم آغاز شد و پايان رسيدگي به شكايت ها در مورد انتخابات يك ماه ادامه خواهد داشت.
كميسيون انتخابات افغانستان پيش از اين گفته بود كه نتيجه نهايي انتخابات مجلس را در 29 آذر ماه اعلام خواهد كرد و تا آن زمان هيچ آماري را كه از سوي رسانه ها و يا درصفحات اجتماعي منتشر شود قابل استناد نيست.
انتخابات مجلس افغانستان پس از شش ماه كار و تلاش در 28 و 29 مهر ماه گذشته در 32 استان از مجموع 34 استان اين كشور برگزار شد كه به اعتقاد برخي نامزدها ، ناظران و احزاب و شماري از مردم با كاستي هاي جدي فني و مديريتي همراه بود.
اين رقابت سياسي در نهايت به ورود 250 نماينده به مجلس ختم مي شود كه از اين تعداد به طور قطع 68 نماينده زن خواهد بود و امكان بيشتر شدن تعداد بانوان هست اما كمتر نخواهد بود و 10 نماينده از عشاير و يك نماينده هم از اقليت هاي هندو و سيك است.
استان غزني و قندهار از انتخابات دور سوم مجلس بازماندند و غزني به دليل ناامني و اختلافات قومي در روند انتخابات قرار نگرفت و قندهار نيز به دليل كشته شدن فرمانده پليس و رئيس امنيت ملي اين استان يك هفته به تعويق افتاد و قرار است در 5 آبان ماه انتخابات مجلس در استان قندهار به عنوان يك حوزه انتخابيه برگزار شود.
آساق*291*1104**1337
كابل - ايرنا - كميسيون مستقل انتخابات افغانستان در جلسه مشترك خبري با نمايندگان نهادهاي مدني و احزاب اين كشور به برخي نگراني ها ، شبهات و سوالات در مورد فرآيند برگزاري انتخاب 28 و 29 مهر ماه گذشته و شمارش آرا و رسيدگي به شكايت ها پاسخ داد.