۲ آبان ۱۳۹۷، ۲۲:۳۸
کد خبر: 83077808
T T
۰ نفر
مازندران به بزرگ ترين كلكسيون انار كشور تبديل مي شود

ساري- ايرنا- مديركل دفتر امور ميوه هاي گرمسيري و نيمه گرمسيري وزارت جهاد كشاورزي از تكثير 920 رقم انار در مازندران خبر داد و گفت كه باغستان هاي اين استان به بزرگ ترين كلكسيون انار كشور تبديل مي شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا، مسعود لطيفيان شامگاه چهارشنبه در آيين آغاز به كار ششمين جشنواره ' انار اشرف ' در بهشهر افزود: هم اكنون عنوان بزرگ ترين كلكسيون انار كشور و جهان مربوط به استان يزد است و مركز تحقيقات يزد با ثبت جهاني بيش از 10 رقم از انارهاي يزد و با 762 رقم انار جهان را دارد.
وي توضيح داد: در استان مازندران و با به كارگيري توان بخش خصوصي كلكسيوني از انار در حال ايجاد است كه براساس اطلاعات اعلام شده تاكنون با اصلاح نژاد و رگه گيري هاي انجام شده كلكسيون انار مازندران از يزد پيشي گرفته و به 920 رقم افزايش يافته است.
لطيفيان گفت: جاي اميدواري است كه اين ارقام در كلكسيون انار مازندران در حال تكثير است كه در جهت حفظ ثروت ملي موثر است و بايد با ايجاد ارقام جديد، براي برند سازي تجاري تلاش شود.
وي افزود: در كشور ما انار بيشتر مصرف تازه خوري دارد و براي فرآوري به برخي از كشورها صادر مي شود و بايد توليد خاص انار و توسعه فرآوري مناسب آن فراهم شود.
** توليد مستمر، مهم ترين مزيت مازندران
مديركل دفتر امور ميوه هاي گرمسيري و نيمه گرمسيري وزارت جهاد كشاورزي شرايط آب و هوايي مناسب را مهم ترين مزيت مازندران براي تبديل شدن به كلكسيون انار كشور دانست و افزود: مازندران استاني است كه مزيت توليد مستمر انار را دارد و اين شرايط را براي توسعه كشت باغستان هاي انار در استان مهيا مي كند.
وي توضيح داد: انار در كشور ما در جاهايي توليد و صادر مي شود كه داراي مخاطرات فراوان است و در برخي از مناطق درختان انار در معرض سرمازدگي قرار دارند و هر سه تا چهار سال اين مخاطرات را داريم كه توليد را كاهش مي دهد.
لطيفيان گفت: مازندران و استان هاي شمالي داراي ويژگي خاص به دليل شرايط اقليمي هستند و به همين دليل هم كمترين مخاطرات را براي توسعه كشت انار دارند.
وي افزود: مازندران با توليد مستمر انار مي تواند از اميدهاي مهم كشور در اين زمينه باشد، براي اين كه درختان انار در اين استان با خطر كمتر سرمازدگي مواجه هستند و توليد دچار نوسان نمي شود.
لطيفيان با اظهار اين كه مازندان داراي سابقه طولاني در كشت انار است، گفت: وجود 12 هزار هكتار درختان انار خودرو در شبه جزيره ميانكاله واقع در شهرستان بهشهر در شرق مازندران نشانگر ديرينگي و ظرفيت توسعه كشت انار در اين استان است.
بر اساس يافته هاي باستان شناسي مشخص شده است كه مردمان ساكن در اين منطقه بيش از سه هزار سال پيش و در دوره غارنشيني با ميوه انار آشنايي داشتند.
نشانه باستاني يافت شده در منطقه بهشهر يك فقره شي مفرغي شبيه انار است كه در محوطه باستاني ' گوهرتپه ' اين شهرستان يافت و امشب همزمان با جشنواره انار اشرف رونمايي شد.
** تغيير اقليم و ضرورت شناسايي ارقام مناسب
مديركل دفتر امورميوه هاي گرمسيري و نيمه گرمسيري وزارت جهاد كشاورزي تغييرات اقليمي را يكي از مخاطرات بخش كشاورزي دانست و تاكيد كرد: براي كاهش خطر در اين زمينه بايد ارقام و گونه‌هاي مناسب ‌تري كه تجاري‌ تر و مقاوم ‌تر در برابر تنش‌هاي اقليمي باشند، شناسايي شوند.
وي هدف از تكثير صدها گونه انار در مازندران را مقابله با تغييرات اقليمي و شناسايي گونه هاي مناسب براي توسعه كشت در اين استان برشمرد و اظهار داشت: طرح اصلاح، مديريت فني و نوسازي باغ ها از جمله برنامه هاي مهم مندرج در برنامه ششم توسعه بود كه وزارت جهاد كشاورزي آن را پي گرفته است.
لطيفيان توضيح داد: اصلاح و نوسازي 21 هزار هكتار از باغ هاي كشور در دست اجراست كه 250 هكتار از اين برنامه مربوط به باغستان هاي انار است.
مازندران بر اساس آمارهاي رسمي با داشتن يكهزار و 500 هكتار باغ انار و توليد 22 هزار تن محصول در سال، رتبه يازدهم كشور را دارد و با احتساب 12 هزار هكتار درختان انار خودرو و ترش خليج ميانكاله رتبه اين استان به دوم مي رسد.
شهرستان بهشهر با داشتن 10 هزار و 50 هكتار باغ انار، 58 درصد از انار استان را توليد مي كند و عوايد سالانه اين محصول براي بهره برداران اين منطقه بيش از 220 ميليارد ريال برآورد شده است.
7332/1654